Obavijesti

Sport

Komentari 0

Uvijek mu se divio: Gasola će u Kuću slavnih uvesti Toni Kukoč!

Uvijek mu se divio: Gasola će u Kuću slavnih uvesti Toni Kukoč!

Hrvatski košarkaš završio je karijeru 2006. godine, ali u Kuću slavnih ušao je tek nakon 15 godina i to iz osmog pokušaja. Dvije godine nakon što je primljen, opet će se pojaviti u košarkaškom hramu u Springfieldu

VIDEO

Kao dijete sam gledao NBA ligu i bio sam oduševljen Chicagom. Kao i svima, Jordan je bio apsolutna zvijezda, no gotovo jednako mi se sviđao Kukoč. Gledao sam ga i htio igrati baš kao i on. Da, mogu ga nazvati možda i najvećim svojim idolom u djetinjstvu, rekao je jednom prilikom umirovljeni španjolski košarkaš Pau Gasol.

 

Pokretanje videa...

Toni Kukoč ulazi u NBA kuću slavnih 01:18

Slijedio je njegove korake i ostvario veličanstvenu karijeru u NBA ligi, baš kao i idol. Legendarni Španjolac umirovio se prije dvije godine, a ove godine bit će primljen u Kuću slavnih! Ni manje ni više, uvest će ga Toni Kukoč!

Hrvatski košarkaš završio je karijeru 2006. godine, ali u Kuću slavnih ušao je tek nakon 15 godina i to iz osmog pokušaja. Dvije godine nakon što je primljen, opet će se pojaviti u košarkaškom hramu u Springfieldu. Njega je uveo Michael Jordan, a on će Gasola koji mu se divio. 

Pau je karijeru započeo u Barceloni za koju je debitirao u sezoni 1998/1999. kada je skupio tri nastupa, a već sljedeće godine bio je bitan član katalonske momčadi. Osvojio je dva domaća prvenstva i jedan Kup, skupio ukupno 108 nastupa i zadržao se sve do 2001. godine kada je otišao u NBA ligu. 

NBA: The Naismith Memorial Basketball Hall of Fame-Enshrinement

Kada mu je bila 21 godina, Memphis Grizzliesi su ga izabrali kao trećeg picka na NBA Draftu. Tamo je igrao sve do 2008. godine kada je otišao u Lakerse gdje je surađivao s Kobejem. Zajedno su osvojili dva naslova, 2009. godine i 2010., a osim što su se sjajno razumijevali na terenu, postali su veliki prijatelji za cijeli život.

Toronto: San Antonio Spurs i Toronto Raptors u susretu NBA lige

Godine 2014. otišao je u Chicago gdje se zadržao do 2016., pa je tri godine igrao pod palicom velikog Gregga Popovicha u Spursima. U posljednji klub u bogatoj NBA karijeri stigao je 2019. godine, a za Milwaukee Buckse odigrao je tek tri utakmice. Umirovio se prije dvije godine u dresu najdraže mu Barcelone. U NBA karijeri odigrao je 1226 utakmica uz prosjek od 17 koševa i devet skokova po utakmici.

Klasa 2023, koja će ući u Kuću slavnih, prepuna je legendi ovog sporta. U nju će kročiti Dirk Nowitzki, kojeg će uvesti Steve Nash i Jason Kidd, dok će Tonyja Parkera prezentirati Manu Ginobili i Tim Duncan. Neuništivi Gregg Popovich ući će u pratnji čak četvorice svojih miljenika, Davida Robinsona, Tima Duncana, Manua Ginobilija i Tonyja Parkera. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika