Obavijesti

Sport

Komentari 17

'Uvijek nosim Dinamov dres i šal, navijat ću s 3000 metara'

'Uvijek nosim Dinamov dres i šal, navijat ću s 3000 metara'
1

Dinamom me zarazio tata, koji me kao klinca vodio na utakmice u Maksimir. Kad sam na natjecanjima objesim Dinamovu zastavu na balkon, kaže Filip Zubčić (26), najbolji hrvatski skijaš

VIDEO

Kad god je neka utakmica Dinama, u jedno možete biti sigurni. Filip Zubčić, najbolji hrvatski skijaš, javit će se s vrha planine i ovjekovječiti fotografijom s Dinamovim šalom uz obaveznu poruku. Jednom je "Samo ti Dinamo, šampione, život dat ću za tebe", drugi put je "Ajmo, Dinamo", treći put "Za Dinamo dao bih sve"... Tako je i ovaj put, uoči, možemo je nazvati, povijesne utakmice protiv Šahtara u Maksimiru. Filipu je počela sezona, nažalost, ne dobro jer u Soeldenu nije završio utrku. No kad spomenete Dinamo, razvuče osmijeh.

- Stari je bio veliki dinamovac, pa sam i ja. Kad god idem na pripreme ili natjecanja, sa sobom imam Dinamovu zastavu, šal i dres. Kad se natječem, objesim Dinamovu zastavu na balkonu svoje sobe. Iako nisam njihov član, podržavam Bad Blue Boyse, to su pravi i iskreni navijači Dinama, kaže Filip Zubčić.

Pokretanje videa...

03:30



Najbolji hrvatski skijaš veliki je navijač Dinama, gleda gotovo svaku utakmicu, a za beskrajnu ljubav najzaslužniji je tata Tomislav.

- Kad sam bio klinac, često me vodio na utakmice u Maksimir. Uspio sam otići na nekoliko utakmica Futsal Dinama, bio sam u Sutinskim vrelima i u Domu sportova, i to mi je bilo baš odlično.



Uoči utakmica “modrih” često se “fotka” na vrhu planina s Dinamovim šalom ili zastavom. Naravno, poslije slijedi gledanje utakmice. Bez obzira na nadmorsku visinu.

- Gledao sam Dinamo na glečeru Mölltaler na 3000 metara. Nekome je to možda neobično, meni nije. Kamo bih se popeo da Dinamo izbori finale Lige prvaka? Na vrh planine na kojoj bih se nalazio - kaže Zubčić.

Utakmicu protiv Šahtara gledat će s prijateljima i kolegama iz reprezentacije Istokom Rodešom, Matejom Vidovićem te braćom Kolega.



- Pobijedit ćemo, a mislim da će junak današnje utakmice biti Dominik Livaković.

Pogledao je hrpu Dinamovih utakmica, no jedna ga se posebno dojmila.

- Protiv Atalante! Nezaboravna utakmica i pobjeda.

Na pripreme je, kao uvijek, ponio Dinamov dres, u kojem će gledati utakmicu, zastavu, koju će objesiti na balkon, te šal. I zapjevati “Dinamo, šampione, život dat ću za tebe”.



- Kad mogu, odem na utakmicu, moja tribina je sjever. A što se tiče pjesama, sve Dinamove su mi drage.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao