Obavijesti

Sport

Komentari 298

Miočić nokautirao Cormiera i ponovno postao prvak UFC-a!

Miočić nokautirao Cormiera i ponovno postao prvak UFC-a!
9

Stipe Miočić je novi/stari teškaški prvak UFC-a! Gubio je prve dvije runde pa sjajno odradio četvrtu i nokautirao prvaka Daniela Cormiera. Koban je bio desni direkt koji je DC-a bacio u nokdaun, a Stipe je onda završio posao

VIDEO

Kakva borba, kakva taktika, kakav nastup Stipe Miočića u glavnoj borbi večeri sjajnog UFC 241 u Anaheimu! Još jednom pokazao je zašto je najbolji teškaš svih vremena UFC-a, a vjerojatno i općenito.

U četvrtoj rundi fantastično je nokautirao prvaka Daniela Cormiera u revanšu i vratio pojas prvaka u svoje vlasništvo. Gubio je prve dvije runde, no sjajnom promjenom taktike u četvrtoj načeo je DC-a lijevim aperkatima u jetru prije nego je sjeo fantastičan direkt u bradu koji je Amerikanca bacio u nokdaun.

Stipe je munjevito pojurio prema naprijed i serijom udaraca završio Cormiera i vratio pojas! Cormier je do ove borbe bio neporažen u teškoj kategoriji (15-0) i nikada u karijeri u kraljevskoj kategoriji nije izgubio niti rundu (30-0), ali Miočić ga je odškolovao u četvrtoj rundi i pokazao da postoji samo jedan najopakiji čovjek na svijetu.

Američki Hrvat je tako postao četvrti dvostruki prvak teške kategorije nakon Randyja Couturea, Tima Sylvije i Caina Velasqueza.

Slab početak i nevjerojatan preokret

Nije dobro krenuo u borbu. Cormier je bolje otvorio okršaj i već polovicom prve runde uspio je srušiti Stipu. Kontrolirao je borbu u parteru i uvjerljivo odnio prvu rundu.

Upute trenera Marcusa Marinellija iz Miočićeva kuta bile su jasne - kreni prema naprijed, čovječe! Ne možeš se ovako boriti!

I upravo to se dogodilo. Druga runda bila je pravi vatromet, sijevale su serije s jedne na drugu stranu i obojica su krenula po nokaut. Stipe je djelovao dosta statično i primio je nekoliko ozbiljnih udaraca, nije radio otklone i pretrpio je dosta štete.

Treća runda donijela je nešto laganiji tempo, ali sličan scenarij. Cormier je bio aktivniji, no Stipe je gurao prema naprijed i iako je primio više udaraca i štete uspio je dovesti Cormiera uz žicu gdje ga je kontrolirao, zatim ga je srušio i na koncu stekao naklonost sudaca u ovoj rundi.

No, u četvrtoj - renesansa! Tek trebamo saznati je li to od početka bio taktički plan, ali Miočić je u prvoj šampionskoj rundi u potpunosti promijenio plan i krenuo napadati tijelo Cormiera. Pitali smo se zašto češće nije koristio udarce nogama jer se DC dosta otkrivao i bio je zreo za par snažnih middle kickova.

No, Stipe je znao gdje treba gađati - sjajnim lijevim aperkatima u jetru ispuhao je Cormiera pa nakon nekoliko onih koji su sjeli na pravo mjesto plasirao desni direkt u glavu. Namještao je jedan pravi i na koncu ga dočekao! Sjeo je fantastičan desni direkt u glavu Amerikanca, Stipe je suvereno zadržao fokus i munjevito krenuo prema naprijed.

Sudac Herb Dean dao je Cormieru dovoljno vremena za oporavak, ali Stipe je riješio posao i serijom udaraca slavio tehničkim nokautom!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 298
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu