Obavijesti

Sport

Komentari 194

Čilić nakon poraza: Bilo je malo hladno i vjetrovito, nije me išlo

Čilić nakon poraza: Bilo je malo hladno i vjetrovito, nije me išlo
8

Australian Open ostao je bez sedmog nositelja! Marin Čilić izgubio je od Britanca Daniela Evansa 3-1 u setovima i završava prvi Grand slam sezone već u drugom kolu...

VIDEO

Daniel Evans pobjedom karijere izbacio je sedmog nositelja Marina Čilića u drugom kolu Australian Opena. Englez i 51. tenisač svijeta šokirao je Međugorca 3-6, 7-5, 6-3, 6-3 za točno tri sata igre u dosad najvećem iznenađenju prvog Grand slama sezone. 

Kako je počelo, mislili smo da će to biti lak posao za Marina koji je uzeo prvi set 6-3. No onda su počeli problemi. U drugom setu Marin je imao 23 neprisiljene pogreške i Evansa je praktički vratio u meč. Englez mu je dvaput uzeo servis u tom setu.

Neprepoznatljivo je nastavio Marin i u trećem setu gdje je jedan gubitak servisa bio dovoljan za 2-1 Evansa u setovima. Ovaj put Čilić se nije uspio vratiti kao protiv Janowicza u prvom kolu kad je gubio 2-0 u setovima. Evans mu je u četvrtom setu triput uzeo servis za najveću pobjedu u karijeri i prolazak u treće kolo.

Tennis - Australian Open - Melbourne Park, Melbourne, Australia

Marine, 60 neprisiljenih pogrešaka?

Statisika je kao bikini, pokazuje gotovo sve, ali ništa ne otkriva. Znate svi za tu izjavu poznatog našeg komentatora. U Marinovom slučaju, ona otkriva sve.

Prvi servis mu je bio na 54 posto, na drugom je osvojio tek 52 posto bodova, a od 19 break lopti iskoristio je samo tri. To i 60 neprisiljenih pogrešaka odvelo je Evansa do senzacionalne pobjede. Gotovo nevjerojatno izgleda podatak da je Englez na gotovo dvostruko manje izravnih poena (26) prema  Čilićevih 50. Evans je u četiri seta imao i 10 break šansi, a iskoristio je njih četiri što je sjajnih 40 posto.

Nisam mogao, bilo je vjetrovito i hladno

Imao sam dosta prilika, vodio sam 1-0 u setovima i imao break u drugom... No uvjeti su bili dosta nezgodni. Bilo je dosta vjetrovito i hladno, drugačiji uvjeti nego prekjučer tako da se nije bilo lako naviknuti. Nisam uspio pronaći ritam na servisu, rekao je Čilić za SBS radio.

- Zadnji dio sezone ostavio je traga na meni. U ovom meču dobivao sam premalo 'besplatnih' poena. Evans je potezao, a imao je i dosta sreće - rekao je Marin Čilić nakon poraza.

Australian Open, 2. kolo:

Čilić - Evans 6-3, 5-7, 3-6, 3-6

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 194
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!
JUNAK KOLA

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!

Plus+ Trebate pitati našega kapetana Matea Marića kako se sad osjeća, on je sad ozbiljno ugrozio bratu put do naslova prvaka. Ali i naš je Mara dugo feštao s nama, kakvo bi to bilo slavlje bez kapetana, kaže Mudražija
Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije
ŽUTI SE OTVORIO

Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije

Ja sam dobar s Davorom, nemam nikakav problem s njim. Nismo se družili nešto previše ni kad smo bili igrači, ne družimo se ni sada, rekao je Prosinečki