Obavijesti

Sport

Komentari 686

Tako se to radi: Vatreni nakon preokreta izborili Euro 2020.!

Tako se to radi: Vatreni nakon preokreta izborili Euro 2020.!
18

Jedan potez promijenio je sve - Dalić je izveo Rebića, a uveo Brekala. Hrvatska je tada proigrala i fantastičnim preokretom stigla do pobjede vrijedne Europskog prvenstva! Slavite, veselite se, imamo taj Euro 2020.

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija izborila je Europsko prvenstvo 2020. sjajnim preokretom protiv Slovačke 3-1 na Rujevici i tako stigla do šestog Europskog prvenstva od samostalnosti, petog u nizu.

Čudesnu utakmicu punu uzbuđenja od početka do kraja obilježili su sjajni golovi Vlašića, Petkovića i Perišića, a svakako i crveni karton Maka koji nam je ipak nešto olakšao posao.

Pokretanje videa...

05:12

Dubravkin gol kao da je bio uklet u prvom poluvremenu. Sve je izgledalo idealno prvih pola sata, Slovačke praktički nije bilo i prijetili su samo Vatreni.

Modrićev pokušaj u šestoj minuti završio je u bloku, a da je Petković iskoristio priliku 14 minuta kasnije Rujevica bi pjevala drugu pjesmu. Našao se Petko sam na pet metara nakon ubačaja Jedvaja, međutim kao da nije očekivao da će lopta preletjeti sve obrambene igrače i doći mu kao na pladnju. Traljavo je pucao i lopta je otišla u gol-aut.

Prodavao je Petković pete i izluđivao obrambene igrače, djelovao je raspoloženo svugdje samo ne pred golom. Vlašić je imao odličnu priliku kada je zapucao glavom, a njegov pokušaj ispod prečke izvadio Dubravka... Imali smo igru, imali smo umjetnički dojam i, jednostavno, bili smo bolji.

A onda - šok! Slovačka je iz prve prilike na utakmici povela i to prvi put nakon što je uspjela vezati dvije poštene akcije. Ispala nam je obrana, Mak je dobro centrirao s lijeve strane i prvi između dvojice naših stopera bio je Boženík. Napadač Slovačke skrenuo je loptu u gol.

Bijes i tuga obuzela je Rujevicu. Umjetnički dojam nije bio dovoljan, imali smo sve, a rezultat je imala Slovačka. Perišić i Petković probali su do kraja, ali Dubravka je začarao gol u prvom poluvremenu.

A onda rapsodija u drugom. Prijelomni trenutak susreta svakako je bio odluka izbornika Zlatka Dalića da zamijeni Antu Rebića Josipom Brekalom.

Dogodilo se to u 54. minuti, a samo dvije minute kasnije Vlašić se čudesnim slalomom, kao da ga je trenirao Gips, a ne Joško, prošetao kroz slovačku obranu i pogodio za izjednačenje.

Samo dvije minute nakon izjednačenja stigao je i drugi. Petković je pogodio nakon kornera, kojeg je izborio Josip Brekalo. Krilni igrač Wolfsburga opet je bio u glavnoj ulozi kada je Robert Mak zbog prekršaja nad njim zaradio crveni karton i tu je utakmica počela poprimati svoj konačan oblik. Da je desetak minuta prije kraja zabio gol, ne bi bilo sumnje tko je igrač utakmice. Njegovim ulaskom u igru dobili smo novi izgled.

Do kraja susreta u strijelce se upisao i Perišić, a mogao je i do drugog da u 78. minuti nije promašio prazan gol. Bio je to Perišićev 25 gol u hrvatskom dresu, treći u ovim kvalifikacijama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 686
VIDEO

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu
On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening