Obavijesti

Sport

Komentari 111

Mandžo donio Juveu pobjedu; Kiša golova Chelseaja i Rome!

Mandžo donio Juveu pobjedu; Kiša golova Chelseaja i Rome!
7

SPASITELJ Mario je zabio svoj drugi gol ove sezone u Ligi prvaka, ovaj put i presudan za velika tri boda protiv Sportinga. Chelsea i Roma su pak odigrali rijetku nogometnu ljepoticu u Londonu...

VIDEO

Juventus je teškom mukom slomio lisabonski Sporting u Torinu i to je zasluga Marija Mandžukića koji je zabio za pobjedu u 84. minuti.

Počelo je loše za prvake Italije - komičan autogol Alexa Sandra dovodi Portugalce u vodstvo, ali sve na početak vraća sjajni BiH veznjak Miralem Pjanić golčinom iz slobodnjaka u 29. minuti. 

U drugom poluvremenu Juve je prijetio, ali nisu to bile neke izražene šanse, sve do ulaska Douglasa Coste koji je u 84. minuti sjajno pronašao našeg napadača koji je glavom zabio za pobjedu 'stare dame'.

Ovo mu je drugi gol ove sezone u Ligi prvaka, prethodni je zabio Olympiacosu za 2-0 u prošlome kolu. 

U drugom susretu iz ove skupine Barcelona je s igračem manje pobijedila Olympiakos 3-1, dok su Chelsea i Roma u ljepotici večeri odigrali 3-3. PSG i Bayern su upisali očekivane pobjede protiv Anderlechta i Celtica.

U drugom susretu Barca je pobijedila 3-1 upisavši treću pobjedu premda je cijelo drugo poluvrijeme igrala s igračem manje.

Barcelona je povela u 18. minuti nakon autogola Dimitrisa Nikolaoua. Deulofeu je ubacio s desne strane, a Nikolaou nespretno skrenuo loptu u svoj gol.

Do konca prvog poluvremena Barca je imala još nekoliko prilika, no umjesto da razriješi dvojbe oko pitanja pobjednika situacija se zakomplicirala u 42. minuti kada je Gerard Pique 'pocrvenio'. Pique je zabio gol, ali je loptu ugurao u mrežu rukom zbog čega je dobio drugi žuti karton i Barca je koncem prvog dijela ostala s igračem manje.

Nade Grka da bi na Camp Nou mogli do čuda ugasio je Lionel Messi sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca u 62. minuti. Samo dvije minute kasnije Lucas Digne je zabio za 3-0 i tako otklonio sve dvojbe oko pitanja pobjednika. Nikolaou je 89. minuti tek ublažio poraz. Ivan Rakitić je za Barcu zaigrao od 67. minute

Na ljestvici vodi Barcelona s devet bodova, Juventus ima šest, Sporting tri, a Olympiacos je na začelju bez bodova.

PSG opet ubojit

U skupini B PSG i Bayern su ostvarili očekivane pobjede protiv Anderlechta i Celtica. PSG je u Bruxellesu pobijedio belgijskog prvaka 4-0, dok je Bayern u Münchenu slavio 3-0.

PSG je poveo već u drugoj minuti golom Kyliana Mbappéa, a isti je igrač u 44. minuti glavom lijepo asistirao Edisonu Cavaniju za 2-0. Neymar je u 64. zabio za 3-0, a pobjedu PSG-a potvrdio je Angel di Maria u 88. minuti. Pobjeda Parižana je mogla biti i uvjerljivija da Neymar nije 'briljirao' u sebičnosti.

Za PSG je ovo bila treća pobjeda u skupini uz razliku pogodaka 12-0, dok je Anderlecht upisao i treći poraz bez postignutog gola (0-10).

U drugom susretu njemački prvak je u prvoj europskoj utakmici pod vodstvom novog trenera Juppa Heynckesa rutinski stigao do bodova. Golove za pobjedu Bavaraca zabili su Thomas Muller (17), Joshua Kimmich (29) i Mats Hummels (51). Jozo Šimunović nije nastupio za škotski sastav.

Na ljestvici vodi PSG s devet bodova, Bayern ima šest, Celtic tri, a Anderlecht je bez bodova.

Englezi dominiraju

U skupini A Manchester United je u Lisabonu pobijedio Benficu 1-0 golom Marcusa Rashforda u 65. minuti.

Utakmicu je obilježio rekord mladog vratara Benfice, 18-godišnjeg Mile Svilara koji je postao najmlađi golman u povijesti Lige prvaka. Svilar je oborio 15 godina star rekord kojeg drži Španjolac Iker Casillas. Slavni Španjolac je 2002. godine debitirao u LP sa 18 godina, tri mjeseca i 26 dana, dok Svilar ima 18 godina, jedan mjesec i 22 dana. 

Svilar je rođen u belgijskom Antwerpenu i sin je legendarnog vratara Vojvodine Ratka Svilara. Trenutačno je vratar juniorske reprezentacije Belgije premda ga čelnici Nogometnog saveza Srbije pokušavaju nagovoriti da promijeni državljanstvo.

U drugom susretu Basel je u Moskvi iznenadio CSKA pobijedivši 2-0. Golove su postigli Taulant Xhaka u 29. i Oberlin u 90. minuti.

Na ljestvici vodi Manchester United s devet bodova, Basel ima šest bodova, CSKA tri, a Benfica je bez bodova.

Čudesna utakmica u Londonu

U skupini C Chelsea i Roma su odigrali fantastičnu utakmicu sa šest golova i nizom prilika na obje strane. Na koncu je završilo 3-3.

Engleski prvak je poveo 2-0 golovima Davida Luiza (11) i Edena Hazarda (37), no gosti su odličnom igrom u nastavku uspjeli okrenuti rezultat, a junak je bio dvostruki strijelac Edin Džeko. Prednost domaćina smanjio je Aleksandar Kolarov u 40. minuti, a izjednačio je Džeko sjajnim pogotkom u 64. minuti.

Fazio je s centra poslao visoku dugu loptu u šesnaesterac Chelseaja, a Džeko iz prve opalio posred gola. BiH napadač je u 70. minuti doveo Talijane u vodstvo, nakon što je Kolarov ubacio iz slobodnog udarca. No, samo pet minuta kasnije izjednačio je Hazard svojim drugim golom na utakmici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 111
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija