Obavijesti

Sport

Komentari 267

Briljantni Ćorić, Sosa i Olmo! Klinci su odveli Dinamo u finale

Briljantni Ćorić, Sosa i Olmo! Klinci su odveli Dinamo u finale
13

Dinamo je pobijedio Rijeku 3-0 u drugom polufinalu Kupa na Maksimiru. Borna Sosa probijao je cijelo vrijeme po lijevoj strani kao šilo skupa s Olmom, a Ćorić je u 25 minuta na terenu zabio i asistirao Soudaniju...

VIDEO

Sve sam napravio ovaj put, sve rituale promijenio. Evo, prvi put na utakmicu u Maksimir idem u sakou, nisam stao točiti gorivo na pumpi gdje uvijek stajem kad idem u Zagreb. Čak sam prvi put u životu obukao plavo donje rublje u nadi da ćemo pobijediti u Maksimiru gdje uvijek iz nekog razloga igramo u grču, uvijek se mučimo, rekao nam je Damir Mišković, prije polufinala Kupa.

Promijenio je predsjednik Rijeke svoje rituale, ali ni to nije pomoglo njegovoj momčadi. Riječani gotovo sigurno neće obraniti naslov prvaka, a sad su ostali i bez šanse da obrane naslov u Kupu.

Nije to bila niti sjena one Rijeke koja je prije samo mjesec dana lakoćom razbila "modre" na Rujevici. Dinamo je već u prvih pet minuta imao dvije velike prilike, poveo je u 24. nakon što je Izet Hajrović zabio svoj prvijenac u dresu Zagrepčana.

Nažalost, ponovno će se nakon jednog velikog sraza pričati o suđenju. Razloga za prigovore imaju i jedni i drugi. Tražio je Dinamo penal nakon što je Bradarića lopta pogodila u ruku u prvom poluvremenu, Riječanima je sporan drugi žuti baš Bradariću početkom drugog poluvremena. Teško se kapetan gostiju pomirio sa odlukom Marija Zebeca da je isključen.

Riječani su burno prosvjedovali i u 71. minuti. Petar Stojanović je srušio Acostyja na rubu 16 metara. Bio je to čisti prekršaj, da ga je svirao, Zebec bi morao Slovencu pokazati i drugi žuti karton, a on je umjesto toga pokazao žuti karton Gancu.

Matjaž Kek se hvatao za glavu, skočila je kompletna riječka klupa kojoj je čak prišao i Nikola Jurčević. Bila je to velika pogreška suca Zebeca. Opet je "čovjek u crnom" zasjenio sve igrače na terenu. Priča je to koja se ponavlja i ponavlja posljednjih tjedana i mjeseci kad su u pitanju naše najveće utakmice. 

- Croatia, Croatia, skandirali su navijači Rijeke pred kraj utakmice – aludirajući na gubitak prvenstva u posljednjem kolu 1999. godine.

Ne sjećamo se kad je posljednji put odigran neki veliki derbi da poslije njega nije bilo sudačkih repova. Teško onom tko bude sudio finale Kupa Dinamo – Hajduk u Vinkovcima 23. svibnja.

Dinamo je u završnici potpuno dotukao Riječane zabivši još dva gola u kojima je kumovao Ante Ćorić. Jurčevićev džoker prvo je u 80. minuti sjajno proigrao Soudanija za 14. gol Alžirca protiv Rijeke, čime je prestigao i legendarnog Slavena Zambatu. Nitko nema više! Ćorić je već u idućoj akciji i sam zabio, uz pomoć bloka Darija Župarića, nakon munjevite akcije po desnoj strani i lopte Petra Stojanovića. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 267
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica
'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
TKO SU BRAĆA JOKIĆ

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima