Obavijesti

Sport

Komentari 24

Bišćan: Ako Dinamu odu glavni igrači, nema plana B. Baturina: Hajduk me iznenadio, opasan je

Bišćan: Ako Dinamu odu glavni igrači, nema plana B. Baturina: Hajduk me iznenadio, opasan je

Dinamova prva garnitura ima bijele rukave, a gostujuća je koraljna narančasta. Bišćan tvrdi kako Dinamo ne može uložiti novac od prodaje stožernih igrača u jednako skupa pojačanja

VIDEO

Nakon razornog nevremena u Zagrebu, koje je ostavilo posljedice i na infrastrukturi Maksimira (najviše je stradao tunel za izlazak igrača) Dinamo je predstavio dresove za novu sezonu u kojima će debitirati u derbiju protiv Hajduka na startu HNL-a (petak, 20 sati).

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamo slavi Superkup

Pokretanje videa...

Igrači Dinama primili pehar pobjednika Superkupa 00:55

Domaći je prepoznatljiv plavi uz novotariju u bijelim rukavima, a gostujući narančasti, nijansa koral.

Medijima su se obratili trener Igor Bišćan i igrači Stefan Ristovski i Martin Baturina.

POGLEDAJTE VIDEO: "Modri" predstavili dresove

Bišćan: Malo je igrača iz drugih klubova u HNL-u bilo pojačanje

- Novi derbi, prvo kolo prvenstva. Nije normalno da se igraju dva derbija u ovako kratkom vremenu, dobro je da smo u prvom pobijedili i osvojili trofej. Vjerujem da ćemo biti bolji jer smo i tom utakmicom poradili na našoj formi, pripremili se u ovih par dana za sutra. Napravit ćemo sve da opet dobijemo - rekao je trener Igor Bišćan.

Što bi značila nova pobjeda?

- Više od tri boda. Ova prva je značila trofej, druga je uvod u novu sezonu. Znamo što nas čeka, nećemo uvijek moći imati na terenu najjaču momčad. Bodovi su dragocjeni, a dvije pobjede protiv rivala njima bi poremetilo planove, napravili bismo dobru stvar.

Hajduku se vraća Livaja.

- Očekujem da budu podjednako kvalitetni, naravno da će povratkom najboljeg igrača biti možda i bolji. Vidjet ćemo, jedno je što priželjkujemo mi, drugo je što se dogodi na terenu. Mi ćemo kao i u prethodnoj utakmici biti koncentrirani na sebe, nećemo se posebno pripremati na povratak najboljeg igrača. Ova utakmica poslužila je da još više saznamo što je bitno jedni o drugima. Ne bi tu trebalo biti novih iznenađenja, idemo biti još bolji i pobijediti.

Kako planirate kadar s obzirom na moguće odlaske?

- Na ponašanju i pristupu radu nisam primijetio da to utječe na njih, pohvalio sam ih i koristim priliku da to radim opet. Nije jednostavno, misli odlutaju, to što se događa nisu prazne priče i može poremetiti koncentraciju i puno starijim nogometašima, a kamoli ne malom Josipu i Luki. Ali motiv i želja su tu, žele pokazati najbolje od sebe, što je odlika pravih sportaša i ja ih podržavam.

Imate li spreman plan B?

- Ma nema plana B, ne možeš se dobro spremiti na gubitak toliko vrijednog igrača, nećemo sredstva koja ćemo dobiti za njih trošiti na igrače koji toliko vrijede. Čak i da možemo, ne bi se mogli tako brzo prilagoditi. Plan B je da budemo spremni reagirati, ako ništa drugo, kvalitetom igrača koje ćemo dovesti budemo tu negdje pa da igra i kvaliteta ne budu patile. Vidjet ćemo hoćemo li uspjeti.

Tko bi od igrača iz HNL-a mogao odmah uskočiti u cipele i pomoći?

- Teško pitanje, Dinamo je nešto sasvim drugo. Jako malo igrača iz drugih klubova HNL-a, statistika je to pokazala, zauzelo je startnu poziciju i doprinijelo igri Dinama. Vidjet ćemo.

Astana je prvi protivnik u Europi.

- Čvrst i posložen protivnik, bolja smo momčad, ali moramo to dokazati na terenu. Tu je put i umjetna trava, vremenska razlika koja će otežati cijelu situaciju, čekaju nas i utakmice u domaćem prvenstvu. Bit će zahtjevno, ali vjerujem da smo bolji i da ćemo to proći.

Ristovski: Prije dolaska u Dinamo misliš da je lako pobjeđivati

- Derbi? Najveća utakmica u hrvatskom nogometu, ovdje najbolje možemo pokazati kvalitetu. Bilo bi lijepo ući s tri boda u sezonu. Lijepo je ući uz trofej u novu sezonu, ali moramo se što prije odmoriti i ući s novim snagama. Nadam se da ćemo biti pravi i odmorni, pokazati što imamo - kazao je Stefan Ristovski.

Hajduku se vraća Livaja.

- Znamo da Livaja ima ogromnu kvalitetu, ali ipak se mi pitamo. Igramo na domaćem terenu i nemamo previše prostora razmišljati o protivnicima. Važno je da Dinamo razmišlja samo o sebi.

Što bi značila nova pobjeda?

- Lijepo je ući uz trofej Superkupa u sezonu, ali to je prošlo. Ovo je derbi i nikad se ne zna, pritisak je prisutan. Trebamo ući što mirniji, pokazati kvalitetu koju imamo i uzeti tri boda - rekao je Makedonac i nastavio:

- Prije dolaska u Dinamo, sa strane misliš da je lako pobjeđivati u HNL-u i ulaziti u skupinu Europe. Dinamo je najveći klub u Hrvatskoj i pritisak je uvijek tu. Vidite koliko se rano kreće s Europom i zahtjevno da se izbori Liga prvaka. Moraš biti fokusiran 100 posto, nogomet ne dozvoljava da se opustiš. Svaki igrač koji dođe mora se prilagoditi ovim uvjetima jer nije lako.

Astana?

- Trebamo se prilagoditi, umjetna trava, vremenska razlika, nije lako. Astana je iskusna momčad koja igra godinama u europskim natjecanjima, ali ajmo prvo odraditi ovo sutra.

Mogući odlasci?

- Svake godine netko dolazi i odlazi, Dinamo je postojao prije i postojat će poslije tih transfera. Danas veliku ulogu igra novac.

Baturina: Hajduk je bio bolji u zadnjih pola sata

- Očekujem dobru utakmicu, možda sličnu kao zadnju, i idemo pobijediti. Motiv je startati u sezonu pobjedom protiv najvećeg rivala. Sretni smo, ali znamo da nas čeka puno teških utakmica. Bilo bi lijepo obogatiti svaku utakmicu golom, težit ću tome - rekao je Martin Baturina.

Kakav je Hajduk?

- Iznenadili su, bili su jako dobro postavljeni, jako dobro igrali, imali šanse, čak su bili bolji zadnjih pola sata, sad imaju Livaju, znamo koliko će biti opasan.

Osjeća li pritisak?

- Nemam neki pritisak, više mi je to motivacija da nastavim i dalje.

Reprezentacija, vidiš li se u kadru za Njemačku, odlutaju li ti misli?

- Iskreno, i ne baš. Fokusiran sam tu gdje jesam, idem tu odigrati najbolje što mogu da bih završio tamo

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...