Obavijesti

Sport

Komentari 20

Neuništivi Ćorić srušio Thiema! Hrvatska u završnici Davis Cupa

Neuništivi Ćorić srušio Thiema! Hrvatska u završnici Davis Cupa

Hrvatski par Ivan Dodig i Nikola Mektić nisu uspjeli pobijediti Austrijance Alexandera Erlera i Lucasa Miedlera, ali Borna Ćorić potvrdio je status favorita i srušio Dominica Thiema 2-0

VIDEO

Hrvatska je osigurala plasman u grupnu fazu Davis Cupa! Pobjednički bod protiv Austrije u kvalifikacijskom okršaju u Rijeci donio joj je Borna Ćorić protiv Dominica Thiema (7-6 (3), 6-2).

Borna  je u subotu prvo pomeo Novaka, zatim je i Borna Gojo slavio bez izgubljenog seta protiv nekad trećeg igrača svijeta Dominica Thiema. Hrvatska je pred nastavak kvalifikacija za Svjetsku skupinu Davis Cupa imala ugodnu prednost, a pokazalo se da je Austrija samo nakratko odgodila hrvatsko slavlje pobjedom u meču parova.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Gojo i Ćorić pjevaju Joleta 00:35

Na teren je tako morao Borna Ćorić koji je srušio nekad trećeg reketa svijeta, danas 99. Dominica Thiema. Njih dvojica susreli su se peti put, tri pobjede ima Austrijanac, a u zadnja dva, na ATP Cupu 2020. i ovom u Rijeci, slavio je Hrvat.

Ćorić je osvojio prvi set koji je trajao čak 75 minuta. Napravio je kod 3-3 break, ali je Thiem odmah uzvratio. Moglo je biti gotovo i prije tie-breaka jer je Borna propustio tri vezane break-prilike kod 5-5, potom i još jednu na prednosti, ali u 13. igri nije bilo šanse za Austrijanca, završilo je 7-3.

U drugom Thiem nije imao nikakve šanse, Borna je napravio dva breaka kod 2-1 i 5-2 i potvrdio prolazak Hrvatske u rujansku završnicu.

Prvi su na teren u Rijeci izašli Ivan Dodig i Nikola Mektić te snage odmjerili protiv austrijskog para Alexandera Erlera i Lucasa Miedlera.

Nije najbolje krenulo. Hrvatski par izgubio je prvi set 6-3 s tim da su već u prvom gemu imali sjajnu šansu breaknuti suparnika. Činilo se da će uspjeti, no Erler i Miedler su se uspjeli izvući. Pri 2-1 za austrijski par Dodig i Mektić su odigrali vrlo loš gem, četiri puta zaredom pogriješili i Erler i Miedler su stigli do breaka.

Mogli su se naši vratiti odmah u idućem, no nakon epske bitke, Austrijanci su osvojili peti gem tek na 11. lopti. Do kraja seta Dodig i Mektić su imali još jednu šansu za vratiti break, ali nisu uspjeli i premda su pružili sjajan otpor u devetoj igri, Austrijanci su poveli.

Davis Cup, Hrvatska - Austrija, Dodig/Mektić - Erler/Miedler

Drugi set pružio je još više uzbuđenja i trajao je nešto više od sat vremena. Na koncu su Dodig i Mektić izgubili tek u tiebreaku 7-6 (11). Bio je to tvrd set u kojem se igrao gem za gem sve do 6-5 za hrvatske tenisače. Austrijanci su morali obraniti svoj servis i umalo su ga uspjeli ispustiti.

Dodig i Mektić su imali break loptu, no nisu ju znali iskoristiti i meč se odužio. A onda u tiebreaku prava drama. Hrvatski tenisači imali su čak tri set lopte, no nažalost nisu iskoristili niti jednu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...