Hrvatska u završnici Davis Cupa, Ćorić pobijedio Thiema | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 20

Neuništivi Ćorić srušio Thiema! Hrvatska u završnici Davis Cupa

Neuništivi Ćorić srušio Thiema! Hrvatska u završnici Davis Cupa

Hrvatski par Ivan Dodig i Nikola Mektić nisu uspjeli pobijediti Austrijance Alexandera Erlera i Lucasa Miedlera, ali Borna Ćorić potvrdio je status favorita i srušio Dominica Thiema 2-0

VIDEO

Hrvatska je osigurala plasman u grupnu fazu Davis Cupa! Pobjednički bod protiv Austrije u kvalifikacijskom okršaju u Rijeci donio joj je Borna Ćorić protiv Dominica Thiema (7-6 (3), 6-2).

Borna  je u subotu prvo pomeo Novaka, zatim je i Borna Gojo slavio bez izgubljenog seta protiv nekad trećeg igrača svijeta Dominica Thiema. Hrvatska je pred nastavak kvalifikacija za Svjetsku skupinu Davis Cupa imala ugodnu prednost, a pokazalo se da je Austrija samo nakratko odgodila hrvatsko slavlje pobjedom u meču parova.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Gojo i Ćorić pjevaju Joleta 00:35

Na teren je tako morao Borna Ćorić koji je srušio nekad trećeg reketa svijeta, danas 99. Dominica Thiema. Njih dvojica susreli su se peti put, tri pobjede ima Austrijanac, a u zadnja dva, na ATP Cupu 2020. i ovom u Rijeci, slavio je Hrvat.

Ćorić je osvojio prvi set koji je trajao čak 75 minuta. Napravio je kod 3-3 break, ali je Thiem odmah uzvratio. Moglo je biti gotovo i prije tie-breaka jer je Borna propustio tri vezane break-prilike kod 5-5, potom i još jednu na prednosti, ali u 13. igri nije bilo šanse za Austrijanca, završilo je 7-3.

U drugom Thiem nije imao nikakve šanse, Borna je napravio dva breaka kod 2-1 i 5-2 i potvrdio prolazak Hrvatske u rujansku završnicu.

Prvi su na teren u Rijeci izašli Ivan Dodig i Nikola Mektić te snage odmjerili protiv austrijskog para Alexandera Erlera i Lucasa Miedlera.

Nije najbolje krenulo. Hrvatski par izgubio je prvi set 6-3 s tim da su već u prvom gemu imali sjajnu šansu breaknuti suparnika. Činilo se da će uspjeti, no Erler i Miedler su se uspjeli izvući. Pri 2-1 za austrijski par Dodig i Mektić su odigrali vrlo loš gem, četiri puta zaredom pogriješili i Erler i Miedler su stigli do breaka.

Mogli su se naši vratiti odmah u idućem, no nakon epske bitke, Austrijanci su osvojili peti gem tek na 11. lopti. Do kraja seta Dodig i Mektić su imali još jednu šansu za vratiti break, ali nisu uspjeli i premda su pružili sjajan otpor u devetoj igri, Austrijanci su poveli.

Davis Cup, Hrvatska - Austrija, Dodig/Mektić - Erler/Miedler

Drugi set pružio je još više uzbuđenja i trajao je nešto više od sat vremena. Na koncu su Dodig i Mektić izgubili tek u tiebreaku 7-6 (11). Bio je to tvrd set u kojem se igrao gem za gem sve do 6-5 za hrvatske tenisače. Austrijanci su morali obraniti svoj servis i umalo su ga uspjeli ispustiti.

Dodig i Mektić su imali break loptu, no nisu ju znali iskoristiti i meč se odužio. A onda u tiebreaku prava drama. Hrvatski tenisači imali su čak tri set lopte, no nažalost nisu iskoristili niti jednu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 20

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner