Obavijesti

Sport

Komentari 129

Hajduk 'zapeo' u Koprivnici i izgubio drugo mjesto na tablici

Hajduk 'zapeo' u Koprivnici i izgubio drugo mjesto na tablici
10

Nogometaši Slaven Belupa odigrali su totalnu defanzivu svih 90 minuta i uspjeli uzeti bod protiv Hajduka u borbi za ostanak u ligi. S druge strane, Hajduk je izgubio dva vrijedna boda i mogućnost da se približi Dinamu

VIDEO

U prvoj utakmici nakon turbulentnog tjedna na Poljudu u kojem je prvo smijenjen Ivan Kos, a zatim su napadnuti igrači u centru grada, Hajduk nije uspio slaviti. Gostovanje u Koprivnici su odradili remijem 0-0 pa ne samo da se nisu približili Dinamu, nego su ostali i bez drugog mjesta kojeg sada drži Rijeka.

Čudesna pobjeda Rudeša! Čak tri gola pala su u - nadoknadi
Čudesna pobjeda Rudeša! Čak tri gola pala su u - nadoknadi

Bila je to nesadržajna utakmica koja nije pružila puno prilika. Domaća momčad se orijentirala na obranu, a Hajduk se nije znao nositi s duplim blokom Koprivničana.

Slaven Belupo je prvi zaprijetio na utakmici. Ivanovski je već u trećoj minuti pobjegao Ismajliju, ali nije bio precizan. Uslijedio je prodor Doležala koji je, nakon što je sjajno prošao obranu Hajduka u petoj minuti, pao u kaznenom prostoru. Pokraj njega je bio Hamza, a u neposrednoj blizini i glavni sudac Mlakar koji opravdano nije pokazao na bijelu točku.

Uslijedio je pokušaj Hajduka, pucao je Mijo Caktaš, ali je lopta otišla preko gola. Slično kao i Doležal, u 24. minuti je u kaznenom prostoru Belupa pao Kožulj, ali Mlakar je pokazao da se igra nastavlja.

Prvu ozbiljnu priliku Hajduk je dočekao u 26. minuti. Juranović je na desnoj strani lijepo okrenuo Delića pa ubacio na peterac, glavom je pucao Marko Futacs ali nije uspio najbolje zahvatiti loptu pa je otišlo malo pokraj gola.

Nakon toga se igra umrtvila, Slaven Belupo se posvetio obrani, a Hajduk nije bio naročito kreativan u fazi napada. Najbolju priliku prvog poluvremena dočekali su u 43. minuti kada je Fomitschow jednim pokušajem ubačaja s lijeve strane zatresao prečku. Ciljao je bližu stativu, a lopta je odsjela na okviru gola.

Pokušao je Hajduk do gola stići u 55. minuti preko Caktaša koji je pucao iz okreta, volejem. Loše je zahvatio loptu i na kraju je pucao točno u golmana Markovića. Samo minutu kasnije gosti su imali i malo sreće jer sudac nije isključio Nižića koji se zaletio udarcem laktom u glavu i spriječio igrača Belupa da jurne u kontru. Kažnjen je žutim kartonom.

U 71. minuti je Ivanovski pokušao iznuditi penal. Letica je išao prema njemu, ali nije bilo kontakta. Sudac Mlakar je Belupovog igrača kaznio žutim za simuliranje.

Hajduk je strahovao da će posljednjih desetak minuta igre morati igrati s desetoricom igrača nakon što je stradao Mijo Caktaš. Vidović je ušao u njega u jednom skoku, a Caktaš je ostao ležati te je na nosilima iznesen s terena. Željko Kopić je do tada iskoristio sve izmjene, a na kraju nije bilo ni potrebe za Caktaševim izlaskom jer se nakon samo dvije minute vratio na teren.

Ostao je tako Željko Kopić bez pobjede protiv svoje bivše momčadi i u drugom pokušaju. U veljači je Belupo slavio 1-0, a sada je završilo podjelom bodova. Do kraja se moraju odigrati još četiri kola, a Hajduk za vodećim Dinamom zaostaje sedam bodova dok Rijeka ima jedan bod više od Splićana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 129
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku