Obavijesti

Sport

Komentari 129

"Ne bismo trebali razmišljati o bakljadi jer neće biti dobro..."

"Ne bismo trebali razmišljati o bakljadi jer neće biti dobro..."
3

Naravno da će biti jako teško, svi mi koji igramo protiv njih imaju neke ideje i spoznaje. Najvažnije je da ostanemo svoji i idemo svojim putem, bez ikakvog stresa, rekao je Rakitić

VIDEO

Češka je apsolvirana, a Hrvatska se vremenski već nalazi na pola puta do utakmice protiv Španjolske, posljednje u fazi po skupinama Europskog prvenstva u Francuskoj. S četiri boda praktički smo sigurni sudionici osmine finala, a pobjeda nas tamo vodi s prvog mjesta, čime bismo izbjegli okršaj s Talijanima.

Na konferenciji za novinare u kampu "vatrenih" u Deauvilleu govorili su igrači koji su protiv Češke odigrali jednu od boljih partija u hrvatskom dresu, Ivan Rakitić i Ivan Strinić. Trening je zakazan za 18 sati.

Rakitić: Živimo za ovo, velika smo obitelj

- Čuo sam se sa suigračima koji igraju u Španjolskoj, radi se o možda najboljoj reprezentaciji svijeta. Svi znamo kakvu kvalitetu imaju, ali i mi smo u ove dvije utakmice pokazali da možemo biti pravi. Tako moramo nastaviti i uvjeren sam da će sve biti u redu - rekao je Ivan Rakitić i dodao:

- Odlično se osjećam, svi smo mi radili na tome da budemo pravi u ovim utakmicama, naravno da ima umora, ali zato su tu svi maseri uz nas, svi odlično radimo i danas je već puno bolje. Jučer je bilo umora, ali sada nam je lakše. Živimo za ovo, ovo je velika prilika, imamo tu čast da branimo nas hrvatski dres, a umor nije bitan.

"Vatreni" su subotnju večer iskoristili za šetnju Deauvilleom.

- Jako je lijepo, ostali smo iznenađeni mjestom. Od silnih treninga nismo stigli obići grad i stvarno je fantastično. Podsjeća me puno stvari na moju Švicarsku, lijepo smo se prošetali, dobro smo večerali. Dosta smo vremena skupa i to je dokaz da se zbližava momčad. Velika smo obitelj i idemo tim putem.

Igrači se ne žele zamarati zbivanjima na tribinama.

- Naše je da budemo pravi na travnjaku, ostalo ne možemo promijeniti. Idemo svojim putem, znamo kakva je situacija. Imamo veliku utakmicu, idemo se maksimalno pripremiti, zajedno je možemo izgurati.

Francuska EURO 2016

Raketa je dobar dio karijere proveo u Španjolskoj, a nekoliko članova "furije" suigrači su mu u Barceloni.

- Naravno da će biti jako teško, svi mi koji igramo protiv njih imaju neke ideje i spoznaje. Najvažnije je da ostanemo svoji i idemo svojim putem, bez ikakvog stresa, srama i da se ne bojimo. Pokazali smo u ove dvije utakmice da se i mi možemo nametnuti i da se dokažemo.

Bude li Hrvatska druga u skupini, čeka je Italija u osmini finala.

- Idemo prvo gledati ovu utakmicu, a nakon toga gledat ćemo na koga ćemo. Mislim da smo sve bolji u svakoj minuti koja prolazi, ali protiv Češke nismo imali sreće, zabili su nam dva gola u pola šanse i nogomet nas je kaznio.

Dovoljan nam je i bod za potvrdu drugog mjesta.

- Važno je da odigramo u svakoj utakmici, idemo na pobjedu. Znamo da nam je bod isto jako dobar, ali nikad nije dobro ako previše razmišljaš što i kako će biti. Idemo odraditi dobru utakmicu, uvijek prilazimo utakmici tako da je dobijemo.

Pokretanje videa...

10:39

Rakitić dijeli svlačionicu s Iniestom, svakako ključnim igračem Španjolske.

- Njegova je igra nogometna čarolija. Stvarno uživam u ove dvije sezone uz njega, puno sam toga naučio. Nadam se da se ispucao u ove dvije utakmice i da će se odmoriti za drugi krug jer su oni već prošli. Njemu i drugim suigračima iz Barcelone želim sve najbolje i svu sreću ovog svijeta, ali neka se odmore. Dosta su radili u ove dvije utakmice. O Iniesti mogu samo reći da svi uživamo kad ga gledamo, nadam se da će i on malo odmoriti.

Andreju Kramariću danas je rođendan, a Rakitić mu sprema nešto posebno...

- Sigurno ćemo nešto pripremiti, a on mi je partner u biljaru pa mu i ja moram nešto posebno pripremiti. Dobro igra na jedno oko, zatvori ga i nacilja, haha... Dobar je, odličan, zadovoljan sam.

Álvaro Morata preporodio se u reprezentaciji.

- Iznenađenje u reprezentaciji, ali on je dobar igrač. I Nolito je fantastičan, i cijeli vezni red. Oni imaju iskustvo da smire utakmicu. Moramo se naviknuti da su svi ti igrači, koji su bili fantastični u ove dvije utakmice, možda neće imati svoj dan, ali mi moramo biti pravi.

Francuska EURO 2016

Strinić: Drago mi je što sam demantirao sve napise

Najviše polemika uoči Europskog prvenstva u Francuskoj vodilo se oko Ivana Strinića. Na koncu je izbornik Ante Čačić uvrstio braniča Napolija na listu putnika za Euro i otvorio mu vrata prvog sastava. Strinić je na izbornikovo povjerenje uzvratio s dvije dobre predstave.

- Sve me to dodatno motiviralo, bio je to dodatan poticaj - kazao je Strinić naglasivši kako je zadovoljan svojom, ali i igrom reprezentacije u susretima protiv Turske i Češke.

- Izuzev posljednjih 15-20 minuta dvoboja protiv Češke kada smo malo izgubili glavu."

Strinić je istaknuo kako je situacija na tribinama stadiona Geoffroy Guichard, ali i činjenica da su 'vatreni' ispustili vodstvo 2-0, malo potrošila momčad.

- Sve nas je to malo potrošilo, više psihički, jer smo imali vodstvo 2-0. Sada se što prije moramo "rekuperat" - naglasio je.

Povratnik u reprezentaciju, nakon što je propustio SP u Brazilu zbog ozljede, smatra kako španjolska reprezentacija nema previše tajni.

- Španjolci su vrhunski sastav i kod njih nema previše tajni. Dobro ćemo ih analizirati, premda ih dobro poznajemo.

U utakmicama protiv Turske i Češke naša obrana nije imala previše posla izuzev zadnjih 15 minuta posljednjeg dvoboja. No tek sada slijedi pravi izazov. Jeste li spremni?

- Vidjet ćemo na utakmici jesmo li spremni - kazao je sa smiješkom.

Strinić je otkrio kako situacija s hrvatskim navijačima i strahovima o mogućoj kazni nije pokvarila atmosferu u taboru reprezentacije.

- Ništa se nije promijenilo. Svi razmišljamo pozitivno i jedva čekamo utakmice. Atmosfera u našim redovima je fenomenalna.

Euro 2016 Group D Czech Republic - Croatia

Na pitanje strahuju li igrači od novih nereda hrvatskih huligana, Strinić je samo slegnuo ramenima.

- Ne bismo se trebali zamarati stvarima na koje nemamo utjecaja. Protiv Češke smo previše razmišljali pa je ispalo kako je ispalo. Moramo se maksimalno koncentrirati na teren.

Strinić je jedan od četvorice hrvatskih igrača koji imaju žuti karton i nova opomena značila bi utakmicu pauze. Preostala trojica su Marcelo Brozović, Domagoj Vida i Milan Badelj.

- Treba razmišljati i o tome, premda je kada utakmica krene i kada si vruć, teško razmišljati o kartonima. Izbornik će o tome voditi računa - dodao je.

Strinić nije bio na SP-u u Brazilu, no bio je član reprezentacije koja je nastupila na zadnjem Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini.

- Još sedam-osam igrača je bilo u Poljskoj, što je važno. To turnirsko iskustvo nam puno pomaže, dosta smo skupa svih ovih godina, a sve to pomaže.

Za razliku od suigrača koji slobodno vrijeme krate igranjem stolnog tenisa i biljara, Strinić se najviše opušta uz karte.

- Sve bez previše zamora - kazao je sa smiješkom dodavši:

- No, u kartama treba puno razmišljati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 129
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom