Obavijesti

Sport

Komentari 113

K. Jurčić: Ajax je po trenutnoj formi najslabiji klub u skupini

K. Jurčić: Ajax je po trenutnoj formi najslabiji klub u skupini
5

Očekivanja su velika. U nekim kalkulacijama smo napravili osvajanje bodova i naravno da želimo upisati neke bodove, rekao je trener Dinama Jurčić uoči Ajaxa

VIDEO

Pred novinare u Maksimiru izašli su trener Dinama Kruno Jurčić i Sammir koji su najavili treći europski ogled 'modrih' protiv Ajaxa u utorak 18. listopada na Maksimiru.

- Očekivanja su velika. U nekim kalkulacijama smo napravili osvajanje bodova i naravno da želimo upisati neke bodove - rekao je Kruno Jurčić te se osvrnuo na zdravstveno stanje u momčadi.

- Ajax je u svojim problemima s ozljedama, ali i mi imamo nekih problema. Puno su optimističnije prognoze što se tiče naših igrača. Badelj i Kovačić će odradti trening punim intenzitetom. Odradit će kontrolne preglede. 

Dinamo protiv oslabljenog Ajaxa ima veliku priliku doći do prvih bodova u skupini D.

Očekivanja su velika, igrat ćemo hrabro i nametnuti svoj stil. Moramo nametnuti element agresivnosti i doći do situacije u kojima možemo ugroziti Ajax - rekao je Kruno i osvrnuo se na dvije utakmice koje je kao trener vodio Dinamo protiv Ajaxa u Europskoj ligi 2009./2010. 'Modri' su oba puta poraženi (2-1 i 0-2)

- Mene ne vežu dobra sjećanja za Ajax. Dvaput smo izgubili. Imali smo dva isključenja na Maksimiru nakon trideset minuta. No spremni smo za 'fajtersku' utakmicu. Napravili bi veliki posao u tom smislu kad bismo pobijedili Ajax.

Jurčić se osvrnuo i na povijesnu pobjedu tadašnje Croatije na Amsterdam Areni u kojoj je i sam zaigrao kad je gol Josipa Šimića 1999. potopio nekoć veliki klub.

- Sjećam se cijelih priprema za tu utakmicu. Ajax je imao inicijativu bez obzira što je odlazila velika generacija Ajaxa. Imali smo nešto sreće, u tom trenutku se pojavio Josip Šimić. Potrebno je imati inspirirane igrače koji mogu prelomiti utakmicu. Nadam se da će netko od njih pokazati kvalitete za konačan trijumf - rekao je trener Dinama i poželio da 'modri' konačno zabiju gol u Ligi prvaka.

- Naravno da bih volio da jedan od mojih napadača uđe u golgetersku formu. Bio bih jako sretan kad bi jedna od mojih špica ušla u takvu formu. Kad je slaba realizacija to nosi negativne posljedice.

Dinamo nakon dva početna poraza ima priliku ugrabiti prve bodove protiv Ajaxa koji je u posljednjem ligaškom susretu iščupao 2-2 remi protiv vodećeg AZ-a. Trenutno su tek šesti na ljestvici.

- Ne mogu vam govoriti drugačije nego nam prethodnim pressicama. Ostajem pri svojoj priči, svaka utakmica je praznik za nas. Puno zavisi i od protivnika, veliki smo optimisti. Od tri protivnika u grupi, po trenutnoj formi Ajax je na posljednjem mjestu - rekao je Jurčić.

Sammir: U Zadru je bio poseban slučaj, sutra ćemo igrati bolje

Na pressici se pojavio i Sammir koji je najavio pohod na sva tri boda.

- Očekujem pobjedu kao svatko. Ajax nam je po mjeri, možemo igrati s njima. U Zadru je bio poseban slučaj. Sutra ćemo igrati bolje. Sutrašnja utakmica nema veze kao ona sa Zadrom. Igrat ćemo dobar nogomet kao i oni. Pobijedit ćemo. Igrao sam dvaput protiv njih, dobili smo ih tamo, vrijeme da ih dobijemo kod kuće - rekao je Brazilac i kratko prokomentirao kazne nakon Zadra kad je Zdravko Mamić najavio da neće dobiti najavljene bonuse zbog poraza i nezalaganja na terenu.

- Nemam pravo komentirati. Mamić je tu gazda, ali svakako je dobro došlo - rekao je Filho i dodao kako se nada da će još jednom pomoći Dinamu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 113
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače