Obavijesti

Sport

Komentari 414

Uživo iz St. Etiennea: Ovo nam je opomena pred izbacivanje

Uživo iz St. Etiennea: Ovo nam je opomena pred izbacivanje
15

Hrvatska i Češka remizirali su u drugom kolu Eura odigravši 2-2, no glavna priča dana su neredi hrvatskih huligana pred sami kraj utakmice zbog kojih nam prijeti kazna Uefe

VIDEO

I dok smo danima uživali u ponašanju hrvatskih navijača, kako u Parizu, tako i u St. Etienneu, na samom kraju utakmice sa Češkom obistinile su se najcrnje prognoze. Huligani su na tribinama palili baklje, bacali ih u teren i Hrvatskoj sada prijeti velika kazna Uefe, a neki čak spominju i izbacivanje s Eura. S najnovijim vijestima iz St. Etennea javio se novinar 24sata Dubravko Miličić.

POGLEDAJTE VIDEO: Komentar nakon utakmice

Pokretanje videa...

03:12

- Kao što vidite, svi hrvatski navijači otišli su sa stadiona. Ovdje nema više ni hrvatskih reprezentativaca, oni su otišli prema Deauvilleu gdje će čekati vijesti iz Uefe. A vijesti nisu dobre - javio se novinar 24sata iz St. Etiennea.

Neće nas izbaciti...

Naravno da se svi sada bojimo izbacivanja, no Davor Šuker uvjerava ćemo se izvući s opomenom.

- Razgovarao sam sa Šukerom koji tvrdi da nas neće izbaciti s Eura već da ćemo dobiti uvjetnu kaznu koja bi trebala biti posljednja opomena pred izbacivanje s Eura ukoliko se nešto slično ponovi protiv Španjolske - kaže Miličić.

Nitko nije uhićen...

- Žalosno je što su najave bile takve da bi moglo doći do nereda, a neki su išli tako daleko da se čak znala minuta. Pričalo se da će u 85. minuti doći do nereda i nije slučajno da je francuska policija u toj minuti došla pred navijače, a koju sekundu kasnije oni su počeli bacati baklje. Bilo ih je između osam i 12, srednjih godina, bez navijačkih obilježja. Nakon što su izveli svoj show, krenuli su se presvlačiti jer su imali spremne i rezervne majice. Nekoliko naših navijača primilo ih je za ruku, pokušali ih zaustaviti, no ovi su im rekli da ih puste, a tada je došlo i do nekoliko ekscesa, uletjela je i policija, ali koliko znam nitko nije uhićen.

Igrači suznih očiju...

- Igrači su izuzetno razočarani kao da su izgubili prvenstvo. Perišić je suznih očiju rekao da je možda i bolje da idemo kući jer ovakvo sramoćenje nema smisla. Domagoj Vida rekao je i da su na neki način primili taj drugi gol jer su igrači gubili energiju na molbe huliganima da prestanu s divljanjem. Da stvar bude gora ozlijedio se i Modrić. 

Pogledajte VIDEO: Dva sata uoči utakmice

Dobili smo Čehe 1-0!

Naš novinar javio se sa stadiona u Saint-Etienneu tri sata uoči utakmice.

Većina hrvatskih navijača još je na trgu, zabavlja se, pjeva domoljubne pjesme, a neki igraju nogomet s češkim navijačima. Kako smo prošli? Pa pobijedili smo. Atmosfera ispred stadiona još je mirna, a neki Česi su već ušli na stadion.

- Kao što možete vidjeti, u krugu stadiona još nema puno hrvatskih navijača. Većina je na trgu. Naši dolaze u manjim skupinama. Grad je blizu stadiona, svega šest tramvajskih stanica. Inače, u gradu su Česi odigrali s Hrvatima revijalnu utakmicu. Hrvatska je pobijedila 1-0. Iako su češki navijači bili fizički jači, naši su uspjeli ugurati loptu između dvije konzerve piva koje su glumile stative - javio se Dubravko Miličić.

Pogledajte VIDEO: Zagrijavanje za tekmu

Lijepa li si trešti iz kafića

Hrvatska diše uz Vatrene, a naš novinar Dubravko Miličić javio se iz centra St. Etiennea i dočarao nam djelić atmosfere u gradu.

Iz kafića je preko razglasa puštena pjesma "Lijepa li si", a navijači su pjevali uz sav glas. Samo desetak metara dalje je češki kutak i sve prolazi bez i jednog problema. Nakon te pjesme sami su započeli onu poznatu:

"Oj hrvatska mati, nemoj tugovati..."

- U grad je danas došlo 10, možda i 15.000 hrvatskih navijača. Od jutra su zauzeli mjesta na trgovima. Za razliku od Pariza, gdje su naši navijači bili raštrkani, ovdje su gotovo svi na jednom trgu. Tu su od zore, zajedno sa češkim navijačima. No hrvatski navijači su u debeloj većini ovdje - javio se naš novinar Dubravko Miličić.

"Kockice" su preplavile St. Etienne, a naši navijači još jedanput su pokazali kako se navija. Fotografije i video snimke druženja s češkim navijačima uoči utakmice obilaze svijet. Što reći nego, kapa dolje, navijači...

Pogledajte VIDEO: Glasni Hrvati od zore

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 414
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren

PAYET GA "POKUPIO" Cristiano Ronaldo ozbiljno je ozlijedio koljeno već u devetoj minuti pariškog finala nakon starta Dimitrija Payeta. Ponajbolji nogometaš svijeta morao je izaći iz igre

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima
VIDEO

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima

BJEŽI OD MENE Deschamps, Griezmann i ostali pri izlasku na teren Stade de Francea borili su se s navalom - moljaca. Lijepe se na korner-zastavice, golove, reklame...
Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu
IGRAČI U STRAHU

Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu

Nekoliko metara od hotela u kojem je smještena francuska nogometna reprezentacija ostavljena je sumnjiva torba. Francuska policija ju je raznijela, a kasnije se ispostavilo da je bila lažna uzbuna