Obavijesti

Sport

Komentari 169

'Bale, Kane i Son opasno zvuče, ali i Dinamo je opasniji no ikad! Neka dođu, da vidimo gdje smo'

'Bale, Kane i Son opasno zvuče, ali i Dinamo je opasniji no ikad! Neka dođu, da vidimo gdje smo'

Ginemo jedni za druge, to je ključ uspjeha. Idemo se nadati najboljem, rekao nam je Lovro Majer. Kristijan Jakić kaže: Vidjet ću jesam li za velike ili male utakmice, a kapetan Ademi: Izaći ćemo podignute glave

VIDEO

Dinamo će drugi put u tri sezone igrati osminu finala Europske lige. Nenad Bjelica 2019. je ispao od Benfice nakon pobjede na Maksimiru pa poraza poslije produžetaka u Lisabonu, a Zoran Mamić sad s druge strane ima Tottenham.

Nakon zamjene domaćinstava "modri" će ovaj četvrtak gostovati u Londonu, a prije puta na druženju s novinarima očekivanja su podijelili kapetan Lovro Majer, Kristijan Jakić, Bartol Franjić, Arijan Ademi i Luka Ivanušec.

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamovci za 24sata

Pokretanje videa...

Dinamovci uoči Tottenhama za 24sata 17:17

Majer: Ginemo jedni za druge

- Očekivanja su, naravno, da neće biti lako. Ali vjerujemo u nas, vjerujemo da je na terenu sve moguće i da će biti dobra utakmica - kaže nam Lovro Majer.

- Kane, Bale, Son? Opasno zvuče, ali Dinamo je isto opasniji nego ikad. Vjerujem da možemo pružiti dobar otpor i proći ih.

- Nestrpljenje? Spavam mirno. Ne znam za druge, ali to ništa ne mijenja. Veselimo se stadionu, uvjetima u kojima ćemo biti i utakmice koja je velika sama po sebi. Bit će jako lijepo.

- Da, ovo je najveća utakmica moje karijere. Definitivno. Usudio bih se reći, i najveći protivnik. Pardon, možda City je bio veći u Ligi prvaka, ali u ovom natjecanju jest.

- Obrana nam je na nivou, ali cijela momčad je igra. Ginemo jedni za druge i lako nam je igrati s Theophileom i Rasmusenom. To je ključ uspjeha koji nas je doveo tu gdje jesmo.

- Neutralni teren? Čuli smo da je njihov stadion jedan od najljepših na svijetu. Dobro da ne igramo na neutralnom terenu, hvala Bogu da je tako. Idemo uživati.

- Razmjena dresova? Imam tamo dragih igrača, ali nisam još razmišljao o tome.

- Mourinho? Jedan od najkarizmatičnijih trenera na svijetu, osvojio je puno trofeja, ali vjerujem da će biti dobro.

- Poruka navijačima? Idemo dati sve od sebe i nadati se najboljem.

Jakić: Pokazat ću jesam li za velike ili male utakmice

- Jedna od najvećih utakmica, nadam se ne i posljednja. Idemo u London pokazati svoju igru, igrati napadački i, nadamo se, vratiti se s pobjedom - rekao nam je Kristijan Jakić.

- Bit će dosta trke, na takvoj ću velikoj razini vidjeti u kakvom sam stanju, jesam li za velike ili male utakmice. Ako budemo kompaktni, neće ni Bale ni Kane ni Son napraviti ništa.

- Gledao sam ih, pogotovo u zadnjih nekoliko utakmica. U jako su dobrom nizu, imaju četiri pobjede zaredom, puno golova daju, pogotovo Bale i Kane. Nadam se da protiv nas neće, haha, da će nas malo podcijeniti. Ali nema straha ni prema kome.

- Stadion? Ne mogu reći da je najbolji jer još nisam igrao na njemu, dosad je bio od Krasnodara. Ali to nam je još veći motiv, da imamo priliku igrati na tako velikom stadionu. Vidjet ćemo kako dišemo i jesmo li za to.

Franjić: Već smo ih jednom pobijedili

- Kao i prije svake utakmice, postoji doza uzbuđenosti, ali mislim da smo spremni i idemo pokušati pobijediti - rekao je Bartol Franjić i komentirao igrače Tottenhama:

- To su fantastični igrači koje smo do prije nekoliko dana gledali na televiziji. Pripremili smo se. Mislim da smo spremni, da imamo svoje šanse i da će se i nas nešto pitati

- Son, Kane i Bale su u fantastičnoj formi, od njih dolazi najveća opasnost. Ali i kao momčad su odlični, i pojedinci od obrane do napada. Trebamo ih što bolje analizirati i probati pobijediti.

- Igrao sam protiv njih na Premier League International Cupu iako je to bila potpuno druga momčad, s mladim igračima. Mi smo se tad branili i čekali kontru više nego napadali, dočekali je i pobijedili 1-0. Bih li i sad bio zadovoljan? Uvijek je cilj ne izgubiti. U Zagrebu bismo probali onda proći dalje.

- Nervoze ima, ali pozitivna je. Daleko smo dogurali, ovo je nagrada za sve što smo napravili. Pokušat ćemo proći dalje.

Ademi: Stalno smo našpanani

- Očekujemo da ćemo biti momčad, da ćemo biti pravi, da ćemo izaći podignute glave i dati sve od sebe - rekao je kapetan Ademi i nastavio:

- Tottenham je u top 3 momčadi Engleske i čeka nas težak posao u napadu jer opasnost dolazi sa svih strana. Morat ćemo puno pomagati obrani, spremni smo na to. Dat ćemo sve od sebe da ih uspijemo zaustaviti.

- Ne osjećam pritisak. Mirni smo. Napravili smo dobre stvari i moramo nastaviti to raditi. Svjesni smo njihove snage, gledali smo dosta utakmica. Trebamo biti kompaktni kao dosad.

- Vidjet ćemo u četvrtak koliko će biti prednost to što nas ne poznaju, ali siguran sam da će se i oni raspitati o nama jer im je trener rođeni pobjednik.

- Svaka utakmica nosi nešto svoje. U HNL-u je borba za naslov, u Europi za prolazak, tako da smo stalno našpanani iz dana u dan i očekujemo utakmice - zaključio je Ademi.

Ivanušec: Krivo sam doskočio, ali već je bolje

- Motivirani smo, jedva čekamo da krene ta utakmica, to nam je nagrada za sve što smo napravili. U dosta smo velikoj formi, idemo uživati tamo u četvrtak - kaže Luka Ivanušec.

Ove je sezone u sjajnoj formi i gotovo nezamjenjiv.

- Svaki igrač ovdje ima zamjenu. Kad si i standardan, moraš se dokazivati. Uvijek se može dogoditi da izgubiš sve što imaš. Svaka utakmica novo je dokazivanje, nikad nisi siguran.

- Ozljeda? Malo sam osjetio tetivu, krivo sam doskočio. Ali već dva dana radimo na tome i puno je bolje.

- Najbolji napad na najbolju obranu? To je ispit za sve nas da vidimo gdje smo. To je lijepa nagrada, da pokažemo i mi da možemo uživati u toj utakmici.

- Najviše mi se sviđa Son. Ima dosta tih poteza jedan na jedan, njega bih izdvojio ako baš moram.

Baš bi Korejac mogao raditi problema po desnoj strani gdje će biti on i Stefan Ristovski.

- Drago mi je da ide baš tu, da vidimo gdje smo u odnosu na te velike igrače.

- Domaćinstvo? Bolje je da prvo igramo tamo, da pokušamo izboriti dobar rezultat i da odigramo još bolje drugu utakmicu.

- Sigurno se može ponoviti Krasnodar. Motivacija je velika. Tottenham je velik klub, ali pokušat ćemo, naravno - zaključio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 169
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'
Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi