Obavijesti

Sport

Komentari 18

Barišić: Sad i Škoti navijaju za nas! A Gvardiol je dobar dečko

Barišić: Sad i Škoti navijaju za nas! A Gvardiol je dobar dečko

Ne bih komentirao kako je Joško igrao, to je stvar struke. Ako bude sve u redu, izrast će u vrhunskog igrača. Ozljeda leđa me poremetila, ali to je sada prošlost, uvjerava Borna Barišić

VIDEO

Tri su dana ostala do osmine finala Eura u Kopenhagenu, utakmice Hrvatske i Španjolske, a na konferenciji za medije u Rovinju utakmicu je najavio lijevi bek Rangersa Borna Barišić, koji je izbacio svoje Škote.

Pokretanje videa...

Zezancija na treningu 'vatrenih' VIDEO

Kako zdravlje, koliko je bilo bitno igrati protiv Škotske?

- Sad je sve u redu. Drugi trening kad sam došao na pripreme osjetio sam leđa i imao probleme otad. Uspio sam zaliječiti nakratko, ali se nažalost vratilo. Sad je situacija dobra - rekao je Borna Barišić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Odigrao sam puno utakmica u Rangersu. Kad smo bili pred kraj prvenstva i osvojili ga, bio sam fokusiran na Euro. Nakon prve ozljede protiv Celtica, bio sam zabrinut, u kakvom ću stanju doći. Uspio sam to sanirati, ali opet se dogodila neobična ozljeda leđa i naravno da me to poremetilo. Ali hvala Bogu, sad je sve u redu, odigrao sam 20-ak minuta i pomogao reprezentaciji da se plasira dalje.

Što su rekli iz Rangersa?

- Je, bilo je poruka i prije turnira i prije utakmice, svi su mi zaželjeli sreću. Poslije su svi čestitali uz poruke da smo zasluženo pobijedili i prošli, da odsad navijaju za Hrvatsku. To mi je bilo jako drago, odsad imamo veliku podršku iz Škotske.

Je li što rekao Gerrard?

- Dobio sam neke savjete, ali ne bih o tome. Zaželio mi je svu sreću na turniru.

Kako je vidio nastupe Gvardiola?

- Ne bih komentirao kako je odigrao, to je stvar struke. Ali Joško je veliki potencijal, vidjeli smo to kroz sezonu u Dinamu. I ako bude sve u redu, izrast će u vrhunskog igrača. Smatram ga jako dobrim dečkom i osobom, nemam što više reći od toga.

POGLEDAJTE VIDEO:

Španjolska i njeni penali?

- Nemamo puno o njima pričati, vrhunski su bili. Puno kombinatorike, kvalitetni igrači, bit će teško igrati s njima. Nadam se da neće doći do penala, bit će zahtjevna utakmica. Ali imamo puno vjere u sebe, izvukli smo se protiv Škotske nakon što nismo dobro počeli turnir. Vratit će se i navijači na tribine i vjerujem u jako dobru utakmicu.

Koliko mu je pomogla dobra sezona u Rangersu?

- Apsolutno jest. Kad imaš takvu sezonu na osobnom i klupskom planu, to ti donosi puno samopouzdanja. Bilo je velikih utakmica u prvenstvu i Europskoj ligi, to mi znači i za reprezentaciju.

- Škotska nam je dala samopouzdanje, elan i odskočnu dasku za dalje, ali to je sad završilo. Moramo se pripremati za iduću utakmicu, sigurno će biti teže. Trebamo graditi optimizam na toj utakmici - rekao je Barišić.

Kako se postaviti?

- Bit će razlika jer je protivnik drugačiji. Protivnik voli posjed, voli loptu, ima vrhunsku kvalitetu. Iz toga su jako opasni. Morat ćemo se drugačije postaviti. Vidjet ćemo kako će to ispasti.

Hrvatska je autsajder prema kladionicama?

- To je dvosjekli mač. Kad ti ne ulaziš kao favorit, opušteniji si, ali protivnik bi teoretski trebao biti jači od tebe. Ali optimist sam, ne sumnjam u našu kvalitetu, pokazali smo to nebrojeno puta. Ako budemo gradili optimizam na prošloj utakmici, vjerujem da ćemo odigrati odličnu utakmicu protiv Španjolske. Oni vole imati posjed, a volimo ga i mi... Bit će zanimljivo.

Koliko igračima znače rasprodane ulaznice za hrvatske navijače?

- Dolazak navijača jako nam je potreban, imamo poseban odnos s njima i sigurno je to bio minus u Londonu i Glasgowu. Toliki broj rasprodanih ulaznica dovoljno govori koliko navijači žele doći podržati nas. Očekujem veliku podršku i bit će i nama lakše - zaključio je Barišić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener