Obavijesti

Sport

Komentari 35

Matija Kvasina osvojio je Tour of Croatia! Sve mi se poklopilo

Matija Kvasina osvojio je Tour of Croatia! Sve mi se poklopilo
16

Hrvatski biciklist Matija Kvasina ušao je u cilj na Markovu trgu u Zagrebu kao ukupni pobjednik nakon pet etapa utrke Tour of Croatia. Povijesni je ovo uspjeh za hrvatskog biciklista, svaka čast!

VIDEO

Hrvatski biciklist Matija Kvasina (Synergy Baku) pobjednik je drugog izdanja utrke "Tour of Croatia" nakon što je u zadnjoj, šestoj etapi, s ciljem u Zagrebu obranio poziciju vodećeg!

- Nevjerojatno, sve se poklopilo, sve sportske zvijezde bile su mi naklonjene i uspjelo je. Malo mi još treba da dođem k sebi. Vjerovali ili ne, lani sam se lakše penjao uz Mesničku nego ove godine, malo me je pojela trema, a tu je i 1000 km u nogama u šest dana, mogu shvatiti zašto je bilo tako teško - rekao je Kvasina za HRT nakon utrke.

Kvasina je u 178 kilometara dugačkoj zadnjoj etapi od Svetog Martina na Muri do Zagreba s ciljem na Trgu svetog Marka, na kojoj je pobijedio Norvežanin Sonde Holst Enger, sačuvao prednost od 24 sekunde ispred Danca Jespera Hansena (Tinkoff), dok je trećeplasirani Španjolac Víctor de la Parte (CCC) zaostao 32 sekunde. Na peto mjesto s minutom i 24 sekunde zaostatka plasirao se još jedan Hrvat Radoslav Rogina (Adria Mobil).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Momčad hrvatskog biciklista, azerbajdžanski Synergy Baku ekipni je pobjednik utrke s četiri minute i četiri sekunde ispred slovenskog Adria Mobila, a na treće mjesto plasirao se britanski Team Wiggins (+6:17).

- Znao sam koliko je naša ekipa dobra, ali smo startali s rezervom i htjeli biti realni. No vidjeli smo da velike ekipe rade greške, da se ne snalaze na istarskim mokrim cestama, dodatno smo se motivirali i izveli to čudo. Imali smo mirnu glavu i iskustvo, to su zreli dečki koji imaju savršenu kontrolu na biciklima i znaju procijeniti situaciju - kazao je Kvasina i zaključio:

- De la Parte? Mi se dosta dugo utrkujemo zajedno, lani je pobijedio utrku u Austriji koja je nivo iznad ovoga. Ali sve su to male su razlike između mene, njega, Zoidla i drugih koje se broje u sekundama i minutama.

Najbolji sprinter (plava majica) je Talijan Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo), najbolji vozač na brdskim dionicama (zelena majica) je Austrijanac Riccardo Zoidl (Trek-Segafredo), a najbolji mladi vozač (bijela majica) Slovenac Domen Novak (Adria Mobil).

Biciklisti su u prethodih šest dana prešli 1000 kilometara kroz Hrvatsku s etapnim ciljevima u Varaždinu, Splitu, Šibeniku, Učkoj, Umagu i Zagrebu i vozili gotovo 20 sati.

Kronologija

KRAJ Norvežanin Sondre Holst Enger pobijedio je u zadnjoj etapi Tour of Croatia. Matija Kvasina je završio utrku kao ukupni pobjednik! Svaka čast Matija, sigurno će ovaj trenutak pamtiti cijeli život. Drugo mjesto osvojio je Danac Jesper Hansens 24 sekunde zaostatka, a treći je bio Španjolac Victor de la Parte s 32 sekunde zaostatka.

15:46 Još četiri kilometra do kraja utrke Tour of Croatia.

15:34 Biciklisti upravo prolaze pored KC Vatroslav Lisinski.

15:24 Još 20 kilometara do kraja utrke.

15:18 U vodstvu je Robbert De Greef

15:07 Biciklisti su pred ulazom na istočna vrata grada Zagreba. Ostalo je još 36 kilometara do cilja što znači da su za otprilike sat vremena na Markovu trgu.

Prosječna brzina pelotona je 46km/h, zato očekujte ranije prolaske od planiranih.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Srpski mediji ismijavaju: 'Hrvati slavili kao prvaci, a nitko nije čuo za to natjecanje u Egiptu...'
UMJESTO DA SE BAVE 'ORLOVIMA'

Srpski mediji ismijavaju: 'Hrvati slavili kao prvaci, a nitko nije čuo za to natjecanje u Egiptu...'

I Srbija je u ožujku odigrala dvije utakmice. U prijateljskoj u Moskvi protiv Rusije, čiji su klubovi i selekcije izbačeni iz Uefinih i Fifinih natjecanja, Srbija je izgubila 4-0. Potom je Srbija jedva pobijedila Cipar (1-0)