Obavijesti

Sport

Komentari 33

Lino objavio širi popis: Maske će pasti na početku priprema!

Lino objavio širi popis: Maske će pasti na početku priprema!
1

Izbornik je objavio širi popis igrača od za Svjetsko prvenstvo, a na konferenciji za medije je pričao i o svom odlasku iz Zagreba: "U hrvatskom rukometu i u hrvatskom društvu nedostaje poštovanja, to je glavni problem".

VIDEO

Lino Červar objavio je širi popis reprezentativaca i najavio malu promjenu za predstojeće Svjetsko prvenstvo koje se u siječnju igra u Njemačkoj i Danskoj. Kako je najavio, neće ići s puno više igrača nego će odlučiti kojih 16 ide, a oni koji su u pričuvi dolazit će po potrebi. 

- Raspored je takav da idemo iz goreg u gore... - bila je glavna uzrečica.

Lino Červar objavljuje širi popis reprezentativaca za Svjetsko prvenstvo Reporter: Josip Tolić

Objavljuje 24sata Sport u Ponedjeljak, 10. prosinca 2018.

POPIS IGRAČA:

  • Golmani: Marin Šego, Ivan Stevanović, Filip Ivić, Mate Šunjić 
  • Desno krilo: Zlatko Horvat, Josip Božić Pavletić, Ivan Vida 
  • Lijeva krila: Manuel Štrlek, David Mandić, Lovro Mihić
  • Kružni napadači: Željko Musa, Leon Šušnja, Kristian Bećiri, Krešimir Kozina, Marin Šipić
  • Lijevi vanjski: Domagoj Duvnjak, Halil Jaganjac, Damir Bičanić, Ivan Slišković, Alen Blažević 
  • Srednji vanjski: Luka Cindrić, Igor Karačić, Lovro Jotić 
  • Desni vanjski: Luka Stepančić, Jakov Vranković, Luka Šebetić, Ivan Sršen, Josip Vekić 

Na popisu nema Marka Mamića koji se od početka sezone muči s ozlijeđenim gležnjem i na teren bi se trebao vratiti tek u drugom dijelu sezone. Ozlijeđen je i Marino Marić kojemu je puknula tetiva bicepsa krajem studenog i neće ga biti tri mjeseca.

- Maske će pasti odmah na početku priprema. Tko može, tko ne može. Lijevi vanjski, na toj poziciji imamo problem. Mi objektivno nemamo mladog igrača, a daj Bože da je taj igrač zreo, ako nije, problem. Nismo mi bez šansi, nemojte nas krivo shvatiti, no nemojte tragično shvatiti ako stvari pođu po zlu. Osnovni cilj je biti u prvih sedam, a to je vrlo teška zadaća - rekao je Zoran Gobac.

- Mi više nemamo taj potencijal, a najgore je što mi objektivno ne znamo kako igramo. Ako nama krene kako treba, mi možemo sve pobijediti, samo je bitno da nam se ne istroše ovi potentni igrači, ova dvojica (Cindrić i Duvnjak) da se ne povrijede. I daj Bože da Jaganjac bude kakav mediji pišu. Onda nemamo problem. A u suprotnom stavljamo nepremostive ciljeve koje ćemo teško savladati - objasnio je Gobac.

- Jaganjac? Mladog igrača od 20 godina ne treba se pumpati kroz novine, to mu šteti. Nitko nije imun kada mu stalno govore da je najbolji. Onda misli da je bolji nego što jest. Trebamo staviti loptu na zemlju, treba se dokazivati bez papirnatih stvari - rekao je izbornik.

A najveći problem hrvatskog rukometa? Nedostatak uvjeta.

- Rukomet je objektivno sport bez doma. Arene nisu rukometne one nisu pjevačke, pa Zagreb je dva puta izbačen te će morati igrati van Zagreba. Nemamo uvjete za rad. Hrvatski rukometni savez uredno izvršava obveze, nemamo taj problem, no imamo problem da ne znamo gdje smo - rekao je Gobac.

Na pitanje o odnosu Line Červara s rukometnim klubom PPD Zagreb, Gobac je jednostavno rekao:

- To je tema za PPD Zagreb, a ne za ovdje. To je stvar kluba i trenera. On je uvijek dobrodošao u Zagrebu. Ja ne odlučujem u klubu od 1991. godine. Mislite li da su ostali patuljci tamo? Oni odgovaraju za svoje poslovanje. Nitko nikada nije rekao ništa o stručnoj kvalifikaciji gospodina Červara. Neupitno je znanje i kvalifikacije Červara koje ste brojnih puta osporavali. Osporavali ste ga 2003. godine, mislili ste da je pomoćni trener osvojio Svjetsko prvenstvo, a to je za mene nakaradno. 

- Danas, našem društvu i hrvatskoj zajednici, kada nekome kažeš dobro, to ništa ne znači. Nula. A ako kažeš iskreno, dobro je, hvala ti, s poštovanjem i ljubavlju, kod nas u Istri to se kaže 'štimanca', a toga u hrvatskom rukometu nema. To je glavni problem Hrvatske. Poštovanja - rekao je Lino Červar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani