Obavijesti

Sport

Komentari 73

PAOK stiže na Poljud, Hajduk će biti nositelj! Osijek će u Tursku kod legende, Rijeka na Otoke

PAOK stiže na Poljud, Hajduk će biti nositelj! Osijek će u Tursku kod legende, Rijeka na Otoke

PAOK je u Izraelu pobijedio Beitar 4-1. Dva autogola zabili su domaći igrači, a Kotarski obranio penal. Adana je izbacila favorizirani Cluj u Turskoj s Hrvatom na golu, Farani u drami slavili protiv Velšana

VIDEO

Hajduku stiže grčki PAOK! U uzvratnoj utakmici drugog pretkola Konferencijske lige solunska momčad izbacila je Beitar iz Jeruzalema na gostovanju 4-1 (nakon 0-0 u prvoj utakmici) pa će taj par biti nositelj u ždrijebu play-offa idući tjedan, što je odlična vijest za splitske "bile".

Prva utakmica igra se idući četvrtak, 10. kolovoza od 21 sat na Poljudu, a uzvrat je 17. kolovoza u Solunu od 19.30.

Počelo je ludo, Adi Gotlieb iz Beitara zabio je bizaran autogol poslavši loptu pokraj golmana u praznu mrežu u 12. minuti. Utakmica je potom prekinuta na četiri minute zbog bacanja raznih predmeta u teren domaćih navijača.

POGLEDAJTE AUTOGOL:

Beitar je u 40. dobio sjajnu priliku za izjednačenje jer je Douglas Augusto skrivio penal kao zadnji igrač u obrani, dobio pritom i crveni karton pa neće igrati na Poljudu. Hrvatski golman Dominik Kotarski obranio je penal Yardenu Shui.

PAOK je i s igračem manje do poluvremena uspio organizirati kontru i zabiti preko Brandona u prvoj minuti nadoknade na povratnu loptu Andrije Živkovića, ali malo prije odlaska u svlačionici, u sedmoj od devet minuta dodanog vremena, Fred Friday dao je nadu Beitaru golom za 2-1.

Utakmicu prepunu bizarnih okolnosti obilježio je i dvostruki prekid u drugom poluvremenu jer su teren usred igre počele zalijevati prskalice?! Između ta dva prekida, u 65. minuti, zabio je Beitar i drugi gol, no poništen mu je zbog zaleđa. To je bila i zadnja prava šansa domaćih.

Tsingaras je u 77. minuti mogao sve riješiti, ali sa 17-18 metara promašio je prazan gol Beitara, a dvije minute poslije Silva je obranio udarac PAOK-ova igrača Samatte.

Svaku dvojbu oko pobjednika riješio je Trazie Thomas Zai, igrač Beitara, koji je u 92. nakon odbijene lopte zabio novi autogol za 3-1, a u zadnjim sekundama Giannis Konstanielas postavio je konačnih 4-1 za veliku feštu Grka koji idući četvrtak stižu na rasprodani Poljud. Sasvim je izvjesno da u objema utakmicama neće biti gostujućih navijača, kao što ih neće biti ni na utakmicama Dinama i atenskog AEK-a.

Osijek će igrati protiv Adane

I Osječani, koji su ranije u četvrtak dovršili posao protiv ZTE-a (2-1, ukupno 3-1), mogli su biti nositelji u play-offu da je Cluj izbacio Adanu u Turskoj. No to se nije dogodilo, nakon 1-1 u Rumunjskoj dalje su prošli domaćini dramatičnom pobjedom 2-1, također s igračem manje.

Babajide David Akintola zabio je za vodstvo Adane u 43. minuti na dodavanje Younesa Belhande, a Andreaw Gravillon u 62. dobio izravan crveni karton pa će propustiti prvu utakmicu protiv "bijelo-plavih". Vasile Mogos u 68. iz penala je izjednačio za Cluj, a pobjedu i prolazak Adani donio bivši igrač Gorice Cherif Ndiaye u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

Na golu Adane je, inače, Goran Karačić, brat hrvatskog rukometnog reprezentativca Igora, trenira ga legendarni Nizozemac Patrick Kluivert, a svlačionicu dijeli s portugalskom zvijezdom Nanijem, koji je dobio svega nekoliko sekundi.

Osijek će gostovati 10. kolovoza u Turskoj, a 17. kolovoza na Opus Areni tražiti ulazak u play-off. Do prve utakmice ima sedam dana pauze jer je odgodio derbi s Hajdukom prvotno zakazan za ovu nedjelju.

Rijeka na Farske Otoke

Rijeka, koja je razbila Dukagjini u uzvratu 6-1 i prošla s ukupnih 7-1, idući četvrtak gostuje na Farskim Otocima. B36 Torshavn je u gostima kod Haverfordwesta remizirao 1-1 nakon produžetaka. U prvoj utakmici otočani su pobijedili 2-1, u uzvratu je bilo 1-0 za Velšane, a u 100. minuti Jann Julian Benjaminsen zabio je za izjednačenje i, pokazalo se, konačan prolazak otočke momčadi. Uzvrat je 17. kolovoza na Rujevici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 73
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići