Obavijesti

Sport

Komentari 76

Debakl naših: Hrvatsku razbio igrač kojeg je Zadar odbacio...

Debakl naših: Hrvatsku razbio igrač kojeg je Zadar odbacio...
4

Hrvatska je u prvoj utakmici kvalifikacija za SP 2019. godine izgubila u Nizozemskoj 68-61. Izbornik Ivica Skelin imao je pomlađenu reprezentaciju na okupu, a Nizozemci slave povijesnu pobjedu

VIDEO

Nikad nas nisu dobili, pet puta su od nas izgubili, ali zahvaljujući novom formatu i terminu kvalifikacija, kao i sukobu Fibe i Eurolige, Nizozemci su kod kuće dočekali povijesnu 68-61 pobjedu protiv pomlađene Hrvatske.

Izbornik Ivica kelin morao je krenuti bez igrača iz NBA lige, bez ono malo igrača iz Eurolige, bez veterana Ukića, Žorića, Tomasa... Morao je krenuti od nule, a nula je bila na semaforu u Nizozemskoj u rubrici Hrvatska - koševi, punih pet minuta.

Hrvatsku srušio igrač kojeg se Zadar odrekao

Katastrofalan start i šut naših Nizozemci su iskoristili i vodili su gotovo cijelu utakmicu. U drugoj četvrtini imali su i najvećih plus 11, ali Hrvatska se vratila 9-0 serijom. No Nizozemci uzvraćaju svojom serijom. Šakić i Krušlin se bude i Hrvatska okreće i vodi.

No nije to dugo trajalo. U zadnjoj četvrtini, egal i drama. Bolje su se snašli Nizozemci koji slave veliku pobjedu.

Krušlin, koji je bio kapetan ove Hrvatske, i Šakić nisu mogli sami. Šakić je zabio 24 koša, Krušlin je ostao na 19. No nitko im se od ostalih nije priključio. Katić je zabio šest koševa i on im je po broju ubačaja bi najbliži. Kod Nizozemaca najbolji je bio Yannick Franke koji nas je uništio s 24 koševa, ali pogodio je ključne šuteve, baš kad je trebalo. 

Inače, radi se o igraču kojeg se Zadar odrekao prošle sezone nakon samo tri mjeseca. Franke je imao sjajan šut iz igre (81 posto!), dvicu je gađao 7/8, a tricu 2/3! Imao je i pet skokova.

Kako do SP-a?

Hrvatska je u problemima jer u nedjelju u KC Dražen Petrović stiže Italija. U ovakvom sastavu bit će to pravi izazov za izbornika Ivicu Skelina. Jer ako su nas Nizozemci ovako rasturili, što će nam tek učiniti Talijani koji su u drugoj utakmici bez većih problema dobili Rumunjsku. Kako onda do SP-a? Polako, kvalifikacije su tek počele, istina, ne bajno za Hrvatsku, ali ništa još nije ni blizu gotovo.

Iz svake od osam skupina po tri najbolje reprezentacije izborit će mjesto u drugom krugu. U tom drugom krugu 24 reprezentacije bit će podijeljene u četiri skupine po šest, a rezultati iz prvog kruga će se prenositi u drugi, u kojem će ponovno biti odigrano šest kola. Skupina D, u kojoj je Hrvatska, križat će se sa skupinom C u kojoj su Poljska, Kosovo, Litva i Mađarska. Po tri najbolje reprezentacije iz svake skupine drugog kruga, ukupno njih 12, izborit će nastup na SP-u 2019. u Kini.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 76
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica