Obavijesti

Sport

Komentari 47

Ništa od titule! Pavić i Marach izgubili finale Roland Garrosa

Ništa od titule! Pavić i Marach izgubili finale Roland Garrosa
2

Hrvatski tenisač Mate Pavić i Austrijanac Oliver Marach nisu uspjeli osvojiti Roland Garros. U finalu je bio bolji francuski par Herbert/ Mahut koji je danas odigrao sjajan meč i slavio s 2-0 (6-2, 7-6(4))

VIDEO

Francuski tenisači Pierre-Hugues Herbert i Nicolas Mahut osvojili su pobjednički trofej u konkurenciji parova na ovogodišnjem izdanju Roland Garrosa, nakon što su u subotnjem finalu nadigrali Matu Pavića i Olivera Maracha sa 6-2, 7-6 (4) nakon jednog sata i 40 minuta igre, što je bila treća pobjeda Francuza u isto toliko dvoboja protiv hrvatsko-austrijskog para.

Herbert i Mahut su bolje otvorili dvoboj i odmah u prvom gemu napravili 'break' na servis Mate Pavića. U sedmom gemu je servis izgubio i Marach pa su Francuzi s uvjerljivih 6-2 osvojili prvi set.

Domaći par je prvi došao do 'breaka' i u drugom setu te poveo 4-3, ali su se Pavić i Marach vratili već u sljedećem gemu i kod vodstva 6-5 stigli do prilike za osvajanje seta. Mahut je servirao, a hrvatsko-austrijski par imao je četiri set-lopte (15-40 i dvije prednosti). Francuzi su, ipak, izborili 'tie-break' i u njemu za nijansu bili bolji te nakon točno sto minuta igre stigli do pobjede 6-2, 7-6 (4).

Herbert i Mahut postali su treći francuski par koji je u Open eri došao do trijumfa na domaćem Grand Slam turniru, nakon parova Leconte - Noah (1984.) i Benneteau - Roger-Vasselin (2014.). Ovo im je treći Grand Slam naslov u paru, nakon trijumfa na US Openu 2015. i u Wimbledonu 2016. godine. Jedna im je pobjeda nedostajala da popune cijelu Grand Slam kolekciju, jer su 2015. izgubili finale Australian Opena od Talijana Bolellija i Fogninija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pavić i Marach su u trećem zajedničkom Grand Slam finalu doživjeli drugi poraz. Izgubili su finale Wimbledona 2017. od Poljaka Kubota i Brazilca Mela 13-11 u petom setu, a na ovogodišnjem Australian Openu su došli do prvog trofeja pobijedivši u finalu Kolumbijce Cabala i Faraha.

Pobjednici Mahut i Herbert su uz pobjednički pehar kao par zaradili 560.000 eura, dok će Pavić i Marach podijeliti 280.000 eura.

Mate Pavić je nakon dvostrukog trijumfa na Australian Openu u Parizu ponovno došao do dva finala, ali je oba izgubio.

Roland Garros, muški parovi - finale

Pierre-Hugues Herbert / Nicolas Mahut (Fra/6) - MATE PAVIĆ / Oliver Marach (HRV-Aut/2) 6-2, 7-6 (4) 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića