Obavijesti

Sport

Komentari 42

Izbornik Perkovac: Neki igrači su zapostavljeni, a prvo moram vidjeti želi li Duvnjak još igrati

Izbornik Perkovac: Neki igrači su zapostavljeni, a prvo moram vidjeti želi li Duvnjak još igrati
3

S Golužom imam korektan odnos, a Gopca svi napadaju, iako je napravio puno za hrvatski rukomet. Šipić? Ne mogu vjerovati da čovjek koji izgleda kao tenk ne može igrati obranu, kazao je novi izbornik

VIDEO

Nakon novog debakla hrvatske rukometne reprezentacije na velikom natjecanju, izborničko kormilo preuzeo je Goran Perkovac koji je danas imao prvu presicu kao hrvatski izbornik.

Perkovac je bio prvi favorit u izborničkoj utrci, kapetan zlatne generacije iz Atlante. Dugo godina ime je stvarao u Švicarskoj, gdje je proveo posljednje 34 godine. S Winterthurom i Schaffhausenom osvajao je domaće trofeje, pet je godina bio izbornik Švicarske, jednu i Grčke. Jača trenerska iskušenja imao je u Bundesligi s Mindenom i Lübbeckeom, dok je zadnjih šest godina bio trener Kriensa.

POGLEDAJTE VIDEO: Perkovac pred medijima

- San svakog trenera, tako i mene, je biti hrvatski izbornik. Šteta što nemamo više pripremnih dana da uspijemo nešto više odraditi na taktičkim pripremama i uigravanju ekipe, ali što je tu je. Imam ideju za naredni period, znam kostur ekipe. Veoma je bitno da ekipa koju sad uspostavimo da bude sljedećih pet godina zajedno, uz manje korekcije.

- Vrlo mi je važan razgovor s Duvnjakom, moram znati može li i želi li još uvijek igrati za reprezentaciju... Cindrićem, Karačićem, Gojunom, tim iskusnijima. Iako, neću moći obići baš sve...

Zagreb: Predstavljen novi izbornik rukometne reprezentacije, Goran Perković

O 'problemu' između stativa...

- Budući da ja ne mogu proizvesti novog golmana, morat ćemo iskoristiti to što imamo. Naši golmani imaju kvalitetu, ja ću se najvjerojatnije odlučiti za kombinaciju jednog starijeg i dvojice-trojice mlađih. Znamo da golman dobro brani, kad dobro igra obrana. Obrana nam nije bila dobra zadnjih dvije-tri godine - kazao je Perkovac pa dodao:

- Ne mogu vam još otkriti imena članova stručnog stožera jer smo još u razgovorima.

O kosturu ekipe...

- Najbolje smo rezultate imali kad je većina igrača dolazila iz Zagreba. Trenutno to nije moguće, ali ćemo raditi na tome. Volio bi da organiziramo sastanke sa svim trenerima momčadima lige. Nisam ja najpametniji, svi oni skupa znaju više od mene. Možda ih ja neću poslušati, ali moramo pokušati. Svima nam je u cilju da Hrvatska bude u vrhu, a ne na 15. mjestu.

Slavko Goluža i Zoran Gobac?

- S Golužom imam korektan odnos. Uvijek si se na njega mogao osloniti. Igrao je pod ozljedama, izuzetno će bit važan jer jer on trener Zagreba. Nadam se da ćemo dobro surađivati. Gopca svi napadaju, ali on je napravio puno za hrvatski rukomet.

Zagreb: Predstavljen novi izbornik rukometne reprezentacije, Goran Perković

Kako dalje?

- Najvažnije da formiramo momčad koja igra u oba pravca. To trebamo forsirati. Jer rukomet je postao toliko brz da se više ne može raditi nekoliko zamjena svaki napad. Naravno da ne možemo zaboraviti Šipića, ne mogu vjerovati da čovjek koji izgleda kao tenk ne može igrati obranu. Ja vjerujem da može.

Popis igrača?

- Kad dobijete popis za naredne utakmice, dalje neće biti velikih oscilacija. Bit će to popis od 35 igrača, a ja ću se fokusirati na dvadeset i nekoliko... Govorim da su treneri zadnjih godina važniji kao psiholozi. Trening kao trening svatko može voditi, moramo funkcionirati kao tim i da igrač razumije što tražim od njega. Razgovarat ću sa svima, ima puno igrača koji su zapostavljeni iz ne znam kojeg razloga. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja