Obavijesti

Sport

Komentari 284

Šampionska Rijeka pobijedila je Hajduk i juri po povijesnu titulu

Šampionska Rijeka pobijedila je Hajduk i juri po povijesnu titulu
20

Maleš i Gavranović pogodili su u prvih pola sata, a Rijeka je mogla zabiti još barem dva gola Hajduku koji pet godina ne zna kako protiv nje. Rijeka je slavila 2-0 i opet je na pet bodova ispred Dinama

VIDEO

Izađite na balkone, pozdravite šampione, skandirali su navijači Rijeke na prepunoj Rujevici.

I stvarno, njihova momčad izgledala je šampionski, spremna za prvi naslov u povijesti kluba nakon što je pobijedila Hajduk u Jadranskom derbiju 2-0 golovima Gavranovića i Maleša.

Tri kola prije kraja opet ima pet bodova prednosti ispred Dinama, u sljedećem kolu ide kod Belupa u Koprivnicu pa dočekuje Cibaliju uoči zadnjeg kola i gostovanja kod Dinama.

Odličan derbi, 18 udaraca, po 9 sa svake strane, ali i puno bolje šanse Rijeke koja je mogla razbiti Hajduk, onako kako ga je razbila igrački, pogotovo u prvom dijelu. 

Promašena Carrillova taktika

Hajduk je otvorio utakmicu udarcem Ercega u trećoj sekundi, odmah nakon duge lopte s centra, ali Splićani su nakon toga nestali. Rijeka je iskoristila traljavost Jeffersona koji je, umjesto da izbije loptu daleko na Rijekinu polovicu, petljao kod svog šesnaesterca. 

Mate Maleš uzeo je loptu i s 27, 28 metara prekrasno pogodio za 1-0, malo i na dušu Stipice kojem je zabio u njegov prvi kut.

Rijeka je ubrzo imala i zicer za 2-0, Hajduk je bio u nokdaunu...

Carrillo je napravio valjda jedinu stvar koju nije smio, postavio je obranu visoko, a to je Rijeka jedva dočekala. Nakon Bezjakovog zicera, domaći su lako izigrali obranu Hajduka na 35 metara, Bradarić i Gavranović bili su sami pred Stipicom i nakon pola sata Rijeka je vodila 2-0 nakon što je Gavranović nesebično dodavanje Bradarića pospremio u prazan gol.

Splićani su bili igrački razbijeni, bez igre i prave šanse...

Hajduk je zaprijetio  preko Vlašića u sudačkoj nadoknadi prvog dijela, ali Prskalo je čudesnom paradom spasio gol. Rijekini igrači imali su vjetar u leđa na prepunoj Rujevici oko koje je uoči utakmice bilo vjerojatnije da ćete dobiti upalu pluća nego kartu. Prekrasna je bila koreografija Armade kojom je proslavila 30. rođendan grupe.

Hajduk je mogao doživjeti debakl

I to je bila najbolja prilika gostiju čiji je pomoćni trener Vik Lalić na poluvremenu rekao da bi, da je mogao, najradije promijenio sedam, osam igrača.

Hajduk je bio nešto bolji u nastavku, ali Rijeka niti u jednom trenutku nije ispustila konce, čak je mogla zabiti još barem gol, ali spetljali su se Riječani u par dobrih šansi. 

Kekova momčad vratila se na pobjednički kolosjek i pokazala da je poraz od Lokomotive bio jedan od onih dana.

Ovo je izgledalo šampionski...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 284
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti