Obavijesti

Sport

Komentari 99

Sjajni Prskalo sačuvao je Rijeci veliku prednost ispred Dinama!

Sjajni Prskalo sačuvao je Rijeci veliku prednost ispred Dinama!
7

Rijeka je u posljednjem kolu prvog dijela sezone pobijedila Istru 1-0 golom Andrijaševića na Rujevici. Riječani prvi put u povijesti kluba slave jesenski naslov sa šest bodova ispred Dinama

VIDEO

Rujevica slavi Rijekin prvi jesenski naslov u povijesti kluba.

Riječani su pobijedili Istru 1-0 golom Franka Andrijaševića i ostali na šest bodova ispred Dinama nakon 20 odigranih kola. Momčad Matjaža Keka igra sjajno, jedina je bez poraza u HNL-u i zasluženo je osvojila titulu jesenskog prvaka.

Čak 17 udaraca i 72 posto posjeda lopte imala je Rijeka protiv Istre koju je pobijedila osmi put u nizu. Redale su se šanse jedna za drugom, izmjenjivali su se pucači kod Rijeke, a Istra je rijetko prelazila centar. Pokleknula je tek pred kraj prvog dijela.

Vešović je napravio velik dio posla, otrčao je s loptom impresivnu dionicu, lažnjakom je izbacio jednog igrača gostiju i s lijeve strane, vanjskim dijelom kopačke ubacio za Franka Andrijaševića koji skida "paučinu" za vodstvo Rijeke.

Tražio je Matjažk Kek isti pristup i u nastavku, Andrijašević je pogodio i stativu, ali RIječani nisu uspjeli mirno završiti utakmicu. Mogli su izgubiti dva boda jer napadač Istre Solomon išao je jedan na jedan, ali Andrej Prskalo pokazao je zašto ga zovu najboljim golmanom prvog dijela sezone. Sjajna reakcija, kao i pred kraj utakmice kad je obranio Bertoši.

Kek: Da ste znali za dramu oko Prskala, ima veliko srce

Rijeka je u 20 odigranih kola 16 puta pobijedila uz četiri neodlučena susreta. Zabila je najviše golova (39), primila je najmanje, samo osam, s tim da je prvi sljedeći klub s najmanje primljenih golova Dinamo koji je primio pet više.

- Svaka čast iigračima i za utakmicu protiv Istre i polusezonu. Kada ne daš drugi gol svašta se može dogoditi. To je pobjeda koja nam je donijela mir za blagdane - rekao je Matjaž Kek.

- Svaka čast Prskalu na sjajnoj obrani, a da ste znali kakva je bila drama oko Prskala i njegovog nastupa. Znate da ne ističem pojedince, ali svaka čast liječničkoj službi i Andreju koji je pokazao što znači igrati sa srcem za klub - zaključio je.

VIDEO: KEK NAKON ISTRE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 99
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti