Obavijesti

Sport

Komentari 15

Soldić nakon prelaska u ONE: U rangu sam Usmana, a UFC nam nije poslao ugovor na papiru

Soldić nakon prelaska u ONE: U rangu sam Usmana, a UFC nam nije poslao ugovor na papiru
8

Dobili smo usmenu ponudu UFC-a, a onda nam se nisu javili sve dok već nismo potpisali s ONE-om. Nije sve u parama. Ovo radim da postanem najveći borac u povijesti, ujedinim titule u tri sporta, što još nitko nije

VIDEO

Roberto Soldić (27) objavio je u ponedjeljak da prelazi u bogatu azijsku organizaciju ONE. Iznenadio je borilački svijet jer već ga dugo vrbuje američki UFC.

- Nisu ponudili ništa konkretno pa sam se odlučio za ONE - objasnio je Soldić.

Danas je u Zagrebu na medijskoj konferenciji detaljnije obrazložio svoju odluku i najavio budućnost.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE SNIMKU KONFERENCIJE

Osnivač i vlasnik ONE Championshipa Chatri Sityodtong također je stigao u Zagreb.

- Imao sam previše solucija, ponuda, bilo je raznih uključujući i UFC. Izabrao sam ONE, to je velik dan za mene i za Hrvatsku i cijelu regiju, da ovakav gospodin dolazi u našu zemlju. Da vidi koliko sam teško radio, da nije ništa nemoguće. ONE mi je dao najbolju ponudu, želim biti drugačiji, boriti se u svim borilačkim sportovima, uzeti pojas u kikboksu, muay thaiju i MMA. Dat ću sve od sebe za Hrvatsku i regiju, BiH i Srbiju također. Menadžer Ivan Dijaković rekao mi je da sam izaberem. Sad jedva čekam borbu i da napravim što još nitko nije.

MMA borac Roberto Soldić potpisao ugovor za azijsku organizaciju ONE Championship

Sityodtong je naglasio:

- Kad sam gledao Roberta, htio sam se naći s njim, nisam znao što očekivati, ali shvatio sam da je poseban. Bio je 'gorući' slobodni borac na svijetu dok ga nismo uzeli. ONE je sretan da je doveo takvu zvijezdu. Imamo neke legende u svojoj organizaciji i svi žele biti poseban prvak. Jedno je biti prvak u jednom sportu, MMA. Ali u više sportova, disciplina nešto je posve drugačije, jedinstveno. Roberto ima priliku postati najveći u povijesti borilačkih sportova.

Menedžer Ivan Dijaković rekao je:

- Robo može napraviti što još nije nitko, biti prvak u MMA, kikboksu i muay thaiju i nešto napraviti u boksu. Ima četiri borbe u boksu, trenirao s Pedrom Diazom, koji je rekao neka Robo pređe na boks, htio ga je voditi. Ako ovo napravi, to je teže nego postati UFC prvak!

Koliko se često planirate boriti?

- U ugovoru stoje tri borbe godišnje, bilo kojih disciplina. Ali prva će biti MMA. Neće biti napad na titulu odmah, bit ću dugo godina u ONE-u, na deset borbi smo dogovorili. Sad je sve na meni. U KSW-u nisam mogao to napraviti, ovdje mogu. Znam kako se teško boriti u drugim borilačkim sportovima, to me motivira i da otvorim drugim borcima oči. Volio bih ostaviti svoju ostavštinu ovom sportu. Bio sam u Singapuru na priredbi i bilo je sjajno - rekao je Soldić.

U kojoj ćete se kategoriji boriti?

- Drugačije su kategorije jer 77 kg je laka, 84 je velter pa ću ja biti između veltera i srednje.

MMA borac Roberto Soldić potpisao ugovor za azijsku organizaciju ONE Championship

Što je nudio UFC?

- Pozvao nas je UFC na preiredbu u London, tamo smo dobili prvu usmenu ponudu. Ali do jučer nismo dobili pismenu ponudu! A tada su se javili i već je bilo prekasno. Razgovarali smo i s KSW-om da se produži, ali Robi je malo pala i motivacija u KSW-u, tražio je nove izazove i ovaj cijeli paket s ONE-om je bio najbolji - objasnio je Tomislav Dijaković.

Osim Alvareza, s kim bi se još htio boriti?

- I s Abasom pa u kikboksu ili muay thaiju s malim rukavicama... Ima protivnika.

Može li ONE odraditi priredbu u Europi ili Zagrebu?

- U Zagrebu sam jer želim pripremiti event u Zagrebu, s Robertom i zvijezdama iz Europe, s Balkana. To mi je zadaća. Jako mi se sviđa Hrvatska i Zagreb, Hrvatska je uvijek imala ratnike. Idem pogledati stadion i to je plan. Vidim veliku priliku u Europi. ONE je relativno nov brend u Europi, u Aziji i Americi je jako poznat, ovdje nemamo TV ugovor i na tome moramo raditi. Prema agenciji Nielsen, gledaniji smo od UFC-a. Imamo bolje borce od bilo koga, imamo 170 sportaša koji su već bili prvaci kad su došli. Druge organizacije dovode borce s manje iskustva, a mi dokazane borce, koji su u najboljim godinama. Ni jedna druga organizacija nema toliko prvaka - objasnio je Chatri.

Soldić je objasnio razliku u borcima.

- Jako je velika razlika u kvaliteti tih boraca od ostalih. Opasni su, pravi borci. Izabrao sam teži put. Nisu najbolji borci samo u UFC-u. Želim da ONE dođe u Zagreb.

MMA borac Roberto Soldić potpisao ugovor za azijsku organizaciju ONE Championship

Iz UFC-a su rekli da su vam ponudili tri borbe pa napad na pojas.

- Hunter, koji je zadužen za sve financijske stvari u UFC-u, nas je pozvao. Rekli smo mu da Robo nije došao džabe, tri borbe i to, on je rekao da bi treća borba bila za pojas. Rekli smo OK i to je bilo to. Rekli su nam cifre i da bi se odmah borio s top 10 borcem i ako pobijedi dvije borbe, da bi napao pojas. Ali na tom je ostalo. Pa je KSW tražio neku odštetu za odlazak, ali ugovor je istekao - rekao je Ivan Dijaković.

Smatrate li se na razini Covingtona i Usmana?

- Da, zašto ne, radio sam s njima i boljima od njih. Usman želi u boks jer nije zadovoljan, Nate Diaz isto. Chatri poštuje borce, koji su jako sretni. Izabrao sam onoga tko me više cijeni. Ti ljudi pričaju svašta "pravi borci, najbolji borci", a nije točno. S puno pravih boraca sam radio, a nisu u UFC-u - kaže Soldić.

Tko bi pobijedio u grapplingu između vas i Soldića?

- Haha, on je nešto mlađi... Baš je jedinstven. Borit će se s čudovištima i 'ubojicama' u ONE-u, ali odličan je borac. I skroman je i želi učiti. Ako si skroman, uvijek ćeš tražiti znanje i učiti, takav je mentalni sklop Robertov. Što je sjajno, uz talent koji ima i radnu etiku. Pričao mi je kako u Njemačkoj nije znao ništa, živio je u dvorani, jako teško. Okružio se odličnim ljudima i može postati najveći u povijesti - rekao je Chatri.

Jeste li osigurali egzistenciju ovim ugovorom?

- Što to znači? Brojke su u redu, ne idem za brojkama, idemo nešto napraviti za pamćenje, da postanem unikat. To mi je motiv, ne novac. I u UFC-u su brojke bile dobre, ali nije bila takva prigoda. Nije sve u parama, nešto je da se priča o temi, napraviti što nitko nije, to mi je motivacija.

Je li ONE otvoren i za ekshibicijske borbe, s YouTuberima?

- ONE je najbolji i neću reći nikad, ali naš roster boraca rasturit će svakog YouTubera. Nikad ne znaš, Jake Pasul može postati boksačka zvijezda pa ga mogu staviti s Robertom, ali Paul ne bi izdržao ni rundu! Ako dečki to žele, možemo organizirati. Organizirali smo nedavno jednu borbu od četiri runde, po dvije prema muay thai pravilima, a dvije po MMA. To je jako zabavno i Roberto bi mogao u takvu borbu. Moj je odnos sa sportašima obiteljski. ja ću stvoriti najveću platformu na kojoj moji borci mogu ostvariti svoj san.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet