Obavijesti

Sport

Komentari 61

'Protiv Valura idemo bez Petka i Gavranovića, pita se samo nas'

'Protiv Valura idemo bez Petka i Gavranovića, pita se samo nas'

'Atmosfera je dobra od prošle godine, a nadam se da će od srijede biti još i bolje jer su za atmosferu potrebne pobjede. Što se tiče kadra, mislim da je bolje što nas je više', rekao je veznjak Dinama Kristijan Jakić

VIDEO

U srijedu od 19 sati maksimirska će publika nakon dugo vremena imati priliku vidjeti svoje miljenike kad je na rasporedu utakmica prvog pretkola Lige prvaka kad u goste stiže islandski Valur. Iako na terenu gotovo sigurno neće biti najveće zvijezde poput Mislava Oršića i Brune Petkovića, dok Dominik Livaković nije ni prijavljen za prvu utakmicu, veseli povratak navijača na tribine.

Dinamo otvara tribine svojim navijačima za dvoboj s Valurom
Dinamo otvara tribine svojim navijačima za dvoboj s Valurom

A osim što će nakon dužeg vremena uživo vidjeti 'modre', na tom će se susretu prvi put nositi nove dresove koji su predstavljeni na Maksimiru.

POGLEDAJTE VIDEO

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Pred nama je početak ovog puta europske sezone protiv Valura. Izuzetno je bitno da ovoj utakmici pristupimo vrlo ozbiljno, naravno da je uloga favorita na našoj strani i nju ne odbacujemo, ali apeliramo na ozbiljnost situacije jer još nismo u pravoj natjecateljskoj formi, ali sigurno da vjerujemo kako ovu prepreku možemo bezbolno proći - započeo je trener Dinama Damir Krznar.

'Modri' su prošli pripreme te će prije početka sezone u HNL-u imati i dva europska izazova. Nekih igrača neće biti, bar ne u prvoj utakmici.

Zagreb: Dinamo predstavio nove dresove za sezonu

- Pripreme su bile vrle dobre, ali ima još nekih stvari koje trebamo usavršiti. Naravno, nismo homogeni, ali to je još jedan problem te nam nedostaju reprezentativci. Sigurno da neke stvari neće kliknut istog trena kada dođu, ali imamo fantastičan kadar, a oni su ti koji će samo dodati šlag a tortu u toj izvedbi - osvrnuo se Krznar pa objasnio:

- Vidio sam neka čuđenja oko izostanaka, a stvar je tehničke prirode. U prvoj utakmici neće biti naša prva dva napadača - Petkovića i Gavranovića, a nadam se da neće biti potrebni. A zbog ozbiljnosti smo ih prijavili za obje utakmice, naravno da si negdje i kratak pa neke igrače na koje vrlo ozbiljno računamo nismo stavili na ovu utakmicu. Kadar je 'zaključan', a eventualni dolasci bit će tek nakon eventualnih odlazaka.

Islandski Valur protivnik je koji nije previše poznat široj publici, ali opreza nikad ne nedostaje. No, Krznar ne bježi od statusa favorita.

Dinamo Ligu prvaka otvara pred navijačima: Na Valur za 80 kn
Dinamo Ligu prvaka otvara pred navijačima: Na Valur za 80 kn

- Svaki protivnik je protivnik za respekt, a svaki prvak države pogotovo. Igraju napadači nogomet, dominantni su u svojoj ligi i uvijek igraju na pobjedu. Uređeni su i šablonizirani što me iznenadilo, dobro se rotiraju i dižu bekove, špica im prilazi poput Petkovića, vidjela se kontura vrlo ozbiljne momčadi, ali u renomeu islandske lige. Naravno da smo bolji, a koliko je naša liga bolja od njihove, to ćemo vidjeti na terenu - govori trener Dinama i završava o momčadi:

- Gojak konkurira za najviše izazove, a naravno da će se u startu morati potrošiti vremena da prihvati zahtjeve nove momčadi. Ekipa koja je završila prošlu sezonu imaju neki mali kredit, ali moraju ga čvrsto držati, odnosno nadam se da taj mali jezičac na vagi mogu zadržati.

Zagreb: Dinamo predstavio nove dresove za sezonu

A za svoje će se mjesto trebati izboriti i Kristijan Jakić. Zadnji vezni pristigao iz Lokomotive prošle godine pokušat će se nametnuti treneru u jakoj konkurenciji.

- Atmosfera je dobra od prošle godine, a nadam se da će od srijede biti još i bolje jer su za atmosferu potrebne pobjede. Što se tiče kadra, mislim da je bolje što nas je više jer je konkurencija u veznom redu jako velika i to te tjera na dodatan rad te pokazuje zaslužuješ li prvih 11 ili trebaš još raditi - rekao je Kristijan Jakić pa nastavio o protivnicima:

- Čine mi se dosta čvrstima, da dosta vole loptu u posjedu, ali mislim da će se u ovoj utakmici samo nas pitati. Ako Bog da da što prije zabijemo gol pa što više držimo loptu u nogama i mislim da neće biti problema. Što se tiče navijača, nadam se da će ih doći jer je već, kako bi se reklo, postalo dosadno igrati, izgleda kao da nemaš volje igrati pa se nadam da će ih biti.

Zagreb: Dinamo predstavio nove dresove za sezonu

A isto će pokušati napravit i Marko Tolić koji prošle godine i nije dobivao toliko prilika, ali nova sezona znači i nove utakmice, a sad slijedi dio u kojem će Krznar zasigurno dosta rotirati.

- Kao i svake sezone s veseljem očekujemo nove zadatke. Kada vratim film godinu dana unazad, osjećam se puno bolje i mislim da je prošao proces prilagodbe. Situacija je malo kompliciranija, ali i ja pozivam navijače na razumijevanje i strpljenje. Bit ćemo najsretniji ako osjetimo taj impuls s tribine bilo njih 100, 200, 1000 nije bitno - samo da se osjeti taj žar. Situacija je pokazala koliko su navijači bitni i koliku dodatnu snagu daju kad je najteže, a pogotovo u nekim velikim utakmicama. Strah nas je i pomisliti što bi bilo da je primjerice protiv Tottenhama bio pun stadion - započeo je Marko Tolić pa zaključio

Zagreb: Dinamo predstavio nove dresove za sezonu

- Ako vratimo film unazad sedam, osam godina i sjećamo se koliko je Dinamo slavio samo golove ili bod u Europskim natjecanjima, a prošle sezone budemo razočarani kada ne uđemo u TOP4, onda je to jasna slika do kud je Dinamo došao. Klub se razvija u pravom smjeru, drago mi je da apetiti rastu i da se kadar zaoštrava, a kad to vidimo znamo da moramo dati svoj maksimum da zaslužimo poziciju jer će sigurno biti puno rotacija. Na nama je da pokazujemo svima što je Dinamo, kako u HNL-u, tako i u Europi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!
VIDEO: BRAVO, MAJSTORE!

Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!

SIBINJ - Lukas Kovačević (23), nogometaš Vinogorca iz Sl. Broda, zabio je gotovo s centra niželigaški gol tjedna u izboru Sofascorea. Bilo je to u pobjedi 5-1 kod Mladosti u Međužupanijskoj ligi, petom rangu hrvatskog nogometa. Prije dvije godine bio je u finalu reality šoua "Utakmica života" i borio se za profesionalni ugovor s Istrom. "Odmah sam znao da ulazi u mrežu, baš je sjela", rekao je.