Obavijesti

Sport

Komentari 148

Suba: Hoće li Hajduk biti prvak? Nisam čarobnjak da to znam... Melnjak: Bolje od ovog ne može

Suba: Hoće li Hajduk biti prvak? Nisam čarobnjak da to znam... Melnjak: Bolje od ovog ne može

Nakon Danijela Subašića, potpisao je i Dario Melnjak pa je Hajduk uoči nastavka prvenstva jači na pozicijama golmana i lijevog beka. 'Ako me suigrači ne znaju, neka pogledaju YouTube', našalio se Suba

VIDEO

Danijel Subašić (36) nakon devet godina ponovno je nogometaš Hajduka. Proslavljeni hrvatski reprezentativac nešto više od godinu dana nakon odlaska iz Monaca i stanke u karijeri vratio se u klub s kojim je 2009/10. osvojio Hrvatski kup.

POGLEDAJTE VIDEO: Izjave Nikoličiusa, Subašića i Melnjaka

- Nikoličius je dao ideju. Osjećaj je super, ne znam je li mi bolje prvi put ili sad. Kad dođeš negdje što voliš, cijeniš i poštuješ, ispunjen si. Lijepo se vratiti. Trenirao sam dosta, bilo je i dosta negativnih stvari. Dobio sam koronu, tata je umro, ružno sam se rastao s Monacom i zasitio sam se svega. Dobio sam dijete, počeo trenirati i drago mi je što sam se vratio kući, u naš klub - rekao je Suba uoči prvog treninga.

Josip Posavec se ozlijedio, Suba će biti zamjena Lovri Kaliniću barem do zime. A može li i zaigrati?

- Ako bude trebalo, ja sam tu. Potpora sam Kali i mladim dečkima koji su tu. Gledajte, ja ću davati maksimum kao i prije, a najmanji problem je izaći van i obući dres kad dođe prilika.

- Puno ti znači kad imaš lidera u svlačionici, kao što je sad, mješavina mladih i starih. Svaki savjet dobro dođe. I kad sam bio u Monacu, tu su bili Mbappe, Lemar... Kad netko želi napredovati u karijeri, sve ti je otvoreno - rekao je Danijel.

Kakve su ambicije?

- Ambicije su tu uvijek velike, Hajduk uvijek cilja na najviše ciljeve i znamo što je prioritet. Ja sam tu mali kotačić da idemo svi skupa prema onome što želimo.

Tonči Gabrić rekao je da Hajduk ima najbolji hrvatski golmanski tandem.

- On to mora reći jer nas je trenirao i stvorio, haha. Sigurno je Hajduk uvijek imao dobre golmane, ima ih i sad, imat će ih i u budućnosti.

Hoće li Hajduk biti prvak?

- E, prijatelju, da ja to znam, nisam čarobnjak, ja bih to rekao. Mogu ti reći da će sutra biti petak, haha.

Tko je zvao i čestitao?

- Dosta je poruka i poziva bilo, svi živi šalju poruke, svima je drago što sam se vratio. Lijepo se vratiti, drago je svima, meni posebno.

Zadar i Hajduk uskoro će igrati prijateljsku utakmicu, hoće li igrati za jedne i druge?

- To je bila navlakuša. Nije problem, mogu igrati i kao napadač.

POGLEDAJTE VIDEO: Prvi trening Subašića i Melnjaka

Ali nije to jedini ovotjedni dolazak u Hajduk. U četvrtak je potpisao i povremeni hrvatski reprezentativac Dario Melnjak (28) koji će pojačati konkurenciju na lijevom beku.

- Gledajte, Hajduk je i bez nas dvojice uvijek tu i bit će tu. Hajduk ima dobru momčad. Treba stvoriti da bude dobra klapa i atmosfera, a iz te pozitive nešto će se izroditi. Već sad je oko kluba, u Dalmaciji i svugdje drugačije. Previše je negative bilo. Malo-pomalo, treba vremena. Nije to PlayStation da možeš reći kad ćeš osvojiti titulu. Treba raditi - rekao je Subašić.

Što se promijenilo od 2012.?

- Puno toga se promijenilo nabolje, lijepo je doći. Napravljeno je sve prema europskom standardu. Znam neke dečke iz viđenja, ali s Kalom sam najbolji. Znaju li oni mene? Ako ne znaju, neka pogledaju na YouTubeu, hahaha.

Melnjak: Ovo sanjaš kao klinac

Dario Melnjak vratio se u HNL četiri godine nakon što je otišao iz Slaven Belupa. Ovo ljeto napustio je Rizespor i trebao preseliti u Alanyaspor. Ali ipak je zapelo.

- Imao sam neke ciljeve ovog ljeta, kroz neki period vidio sam da i Hajduk ima slične ciljeve. Vidjeli smo da su to i zajednički ciljevi. Prvenstvo? Da, svaki put - jasan je bio Dario.

- Puno sadašnjih suigrača znam otprije, vjerujem da sam dosta upoznat. Puno se digao nivo lige i Hajduka. Reprezentacija? Trenutačni mi je cilj Hajduk i ja, nadam se da ću to pokazati na terenu i izvan njega. Drugi motivi sigurno će doći uz to - dodao je.

Sportski direktor Mindaugas Nikoličius rekao je da je došao kao podrška Stipi Biuku na krilu i Davidu Čolini kojemu predviđaju skori transfer.

- Primarna pozicija mi je lijevi bek, ali imam iskustvo i spreman sam igrati na bilo kojoj poziciji.

- Kao klinac sanjaš igrati u ovakvom klubu, bolje od ovoga ne može - rekao je Melnjak.

Hoće li debitirati već za vikend protiv Lokomotive?

- Osjećam se spreman, vidjet ćemo što trener kaže. Puno je pozitive, svi su prijateljski otvoreni. Osjećam glad koju imam i ja. Iako mi je 29, želim napraviti još puno toga. Mogu obećati srce na terenu, davati mladima savjete, boriti se, da budemo tamo gdje želimo.

Što može reći o Biuku?

- Meni je puno značilo kad bi na stoperskoj ili krilnoj poziciji bio netko iskusniji, vjerujem da će i njemu biti na pomoći. On ima puno tog ispred sebe i vjerujem da cijeni kad netko stariji pomaže mlađima.

Nastavlja Dario niz igrača s krajnjeg sjevera Hrvatske koji su došli u Hajduk.

- Iako sam sa sjevera, ne biste vjerovali koliko ima velikih navijača Hajduka. Bit će ih još i više. Jučer smo baš pričali o Hrmanu jer se znamo otprije. Nastavljamo pozitivnu tradiciju...

Nikoličius: Dugo smo imali kontakt sa Subom

- Pokušavam govoriti na hrvatskom, ispričavam se ako nešto pogriješim. Kako znate, imamo problema s Josipom Posavcem kojega neće biti oko tri mjeseca i trebalo je reagirati. Znamo što dobijemo u Danijelu Subašiću, ne treba puno o njemu govoriti. Stalno smo bili s njim u kontaktu i to je jako dobro rješenje za sve. S njim pojačavamo iskustvo u momčadi, imamo mladu momčad i ta sinergija između mladih i starih je na jako dobrom nivou - rekao je sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius.

- Znate da smo doveli i Darija Melnjaka. To je za neke možda iznenađenje, ali imamo mlado lijevo krilo u Stipi Biuku kojemu treba pomoć, konkurencija Dolčeku i Čolini koji su jako dugo tu, trebaju napraviti ili transfer ili iskorak - dodao je.

Prvo mjesto?

- Znam da nam želite staviti imperativ, to razumijem, ali imamo 15 novih igrača u ljetnom prijelaznom roku, novi stručni stožer i to ne ide preko noći. Svaki dan pokušavam napraviti najbolje što mogu, igrači, trener i ja. Vidjet ćemo kako će biti, ali zasad radimo što možemo. Ne želimo stavljati nekakav imperativ. Ja sam tu osam mjeseci, ne mogu govoriti što je bilo prije.

Kako je došlo do kontakta?

- Imamo kontakt s puno igrača, pratimo situaciju, pričamo s njima. Kad dođe pravi trenutak, iskoristiš to što si radio s igračima tri, četiri, pet godina. Došla je ozljeda Posavca i ne možeš drugi dan odmah nešto napraviti. Dugo smo imali kontakt i iskoristili smo pravi trenutak.

Koliko tako iskusan igrač može donijeti na terenu i u atmosferi, mladim igračima?

- Ne znam kakvim riječima opisivati njega, on je vrhunski sportaš s vrhunskim mentalitetom i karakterom. Kad razgovaraš s njim, osjećaš veliko iskustvo. Jako je teško procijeniti, ali to je vrhunski za sve igrače u svlačionici.

Melnjak je potencijalni reprezentativac, sigurno mu je u interesu vratiti se u kadar reprezentacije.

- Naravno, dogodilo se što se dogodilo u osmom mjesecu u Turskoj. Tamo se stalno događaju takve stvari. Ovo je jako dobar posao za njega i za nas, kad se sve poklopilo.

Je li kraj prijelaznog roka, možemo li odahnuti?

- U nogometu nikad niste mirni, svaki se dan može nešto dogoditi. Nikad ne znaš. Ima država u koje još netko može otići.

Hoće li obojica biti u kadru za Lokomotivu?

- Da, nadam se. Vidjet ćemo, ali mislim da su jako dobrom stanju. Melnjak je prošao pripreme s Rizesporom i on je gotov, bio je bez kluba dva, tri tjedna i trenirao. Subašić je također radio dvaput dnevno, to nije nikakav problem.

Kakva je situacija s ozlijeđenim igračima? Posavec, Lovrencsics, Eduok?

- Oni su u procjeni medicinske službe, kroz nekoliko dana dobit ćemo rješenje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 148
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja