Obavijesti

Sport

Komentari 177

Rakitić i Messi srušili su Juve! Stara dama primila tri komada

Rakitić i Messi srušili su Juve! Stara dama primila tri komada
29

Barcelona je pobijedila Juventus 3-0 u prvom kolu nove sezone Lige prvaka. Leo Messi zabio je dva gola, Ivan Rakitić jedan. Naš veznjak izašao je u 77. minuti uz ovacije Nou Campa

VIDEO

Barceloni je trebalo 225 minuta da zabije Juventusu u službenoj utakmici. Nakon 3-0 poraza iz Torina i 0-0 s Nou Campa u travnju čime je Stara dama izbacila Katalonce u četvrtfinalu Lige prvaka, Barcelona je dočekala šansu za uzvrat razbivši talijanskog prvaka 3-0 s dva gola Messija i jedan Rakitića u prvom kolu nove sezone Lige prvaka.

Od momčadi Juventusa koja je prošle sezone izbacila Barcelonu večeras su igrala samo petorica: Buffon, Sandro, Pjanić, Dybala i Higuain.

Za sve postoji prvi put, a Lionel Messi je dočekao svoj prvi gol Gianluigiju Buffonu. Imamo i za Juventus nešto od prvoga puta. Stara dama je prvi put u povijesti izgubila 3-0 na gostovanju u Europskom kupu/Ligi prvaka.

MSD imao premijeru

Messi je zabio Buffonu, ali to je bilo jedino što smo od Barcelone vidjeli u prvom dijelu.

Juventus je većim dijelom bio bolja momčad, stvorio je četiri, pet šansi, dok je Barcelona bila na jednoj, koja je došla slučajno, nakon odbijanca, no Suarezovu loptu nekako je iščupao Luis Suarez. I to je bilo to. Premalo od Barcelone...

Nou Camp je prvi put od prve minute vidio MSD, trojac Messi - Suarez - Dembele. I trebat će neko vrijeme kako bi se uigrali. Bilo je zanimljivo gledati kako stoje Suarez i Dembele dok se Messi, koji više ne igra na krilu, vraća po loptu u sredini.

U tom trenutku Suarez i Dembele su dosta blizu jedan drugoga, gotovo kao dva centarfora. Potom Dembele odvlači jednog braniča i ide prema aut liniji, a Suarez prilazi Messiju. I tako je pao prvi gol. Dupli pas sa Suarezom i Messijev šut za 1-0 u zadnjoj minuti prvog dijela.

Raketi ovacije

U nastavku je Juventus nestao s terena.

Tek jedna šansa, a sve ostalo bilo je u znaku Barcelone. Messi je projurio po desnoj strani i vratio povratnu, lopta se odbila do Ivana Rakitića koji ju je pospremio za 2-0 Barcelone. 

Messi je 20 minuta prije kraja imao novi show. Riješio se jednog pa drugog, napravio korak dva i pogodio za 3-0. Zabio je nevjerojatni Messi sedmi gol ove sezone u četiri utakmice, pet komada zabio je u prve tri utakmice La Lige... Još je pogodio i stativu.

Večeras Juventus nije imao rješenje za njega...

VIDEO: Čudesni Messi

Ovim golom Messi je došao na 99 u europskim natjecanjima, 96 u Ligi prvaka i tri u Superkupu. Još mu gol nedostaje do okrugle stotke.

Rakitić: Ovakav start je uvijek dobar

Ivan Rakitić u tri dana odigrao je drugu zahtjevnu utakmicu, nakon 5-0 protiv Espanyola i 90 minuta, ovaj put igrao je do 77. minute, a Nou Camp ga je pozdravio ovacijama.

Protiv Kosova je izašao u drugom dijelu, a protiv Turske nije igrao zbog problema sa zadnjom ložom. No četiri dana nakon što je otkazao Hrvatskoj, bio je spreman. Ovakav Raketa trebat će Hrvatskoj u borbi za mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

- Proteklih nekoliko tjedana uživamo na terenu. Stvarno nam dobro ide i to nam daje samopouzdanje za dalje, rekao je Ivan Rakitić i dodao:

- Uvijek je važno otvoriti natjecanje s pobjedom.

Slično misli i Andres Iniesta.

- Sretan sam što smo krenuli s tri boda, dobar je osjećaj dobiti ovako jaku ekipu kao što je Juventus - rekao je kapetan Barcelone.

Kod Juventusa nije bilo Mandžukića koji je protiv Chieva pogoršao ozljedu koju je zadobio na utakmici s Kosovom, dok Marko Pjaca nije ni prijavljen za Ligu prvaka. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 177
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom