Obavijesti

Sport

Komentari 23

PPD je junački pao u Skoplju: Moćni Vardar obranio naslov!

PPD je junački pao u Skoplju: Moćni Vardar obranio naslov!
17

Zagreb je pružio sjajan otpor aktualnom europskom prvaku Vardaru te hrabro izgubio u Skoplju 26-24. Vardar je obranio naslov SEHA lige i osvojio ga četvrti put od sedam izdanja

VIDEO

Rukometaši PPD Zagreba nisu uspjeli osvojiti naslov regionalne SEHA lige, bolji od njih je u finalu završnog turnira u Skoplju bio branitelj naslova i domaćin Vardar s 26-24 (14-13).

Najefikasniji u sastavu Zagreba bio je Zlatko Horvat s osam golova, Valentino Ravnić, Domagoj Pavlović i Damir Bičanić su dodali po tri, dok su Luka Cindrić i Dainis Kristopans sa po pet pogodaka predvodili Vardar.

Hrvatski prvak je u finalu regionalne lige pružio odličan otpor aktualnom europskom prvaku na njegovom terenu. Imao je PPD aktivan rezultat sve do posljednjih 15 minuta utakmice iako niti u jednom trenutku dvoboja nije vodio. Najbliži prednosti zagrebački je sastav bio sredinom drugog poluvremena kada se kod rezultata 19-19 obranio i imao priliku za protunapad, ali Horvat je pogrešno dodao pa je Vardar preko Cindrića poveo s 20-19.

Početak utakmice nije dao naslutiti kako bi moglo biti neizvjesno jer je Vardar vrlo brzo ostvario prednost od tri gola (5-2), a zatim i četiri (8-4). Ipak, momčad PPD Zagreba uspjela je do poluvremena smanjiti na 14-13, a u nastavku u nekoliko navrata i poravnati.

No, nakon što je Šušnja kod 21-20 neopravdano dobio crveni karton jer je težak faul laktom nad Karačićem ustvari skrivio Valčić, Vardar je postigao četiri uzastopna gola i sedam minuta prije kraja stigao do nedostižnih 25-20. Hrvatski je sastav golovima Horvata i Kontreca u posljednjoj minuti uspio smanjiti na konačnih 26-24.

Vardaru je ovo četvrti naslov u SEHA ligi, nakon 2012., 2014. i 2017. godine, dok je PPD ostao na jednom trijumfu, onom iz 2013. kada je u finalu koji se također igrao u Skoplju savladao upravo Vardar. Bilo je ovo sedmo izdanje SEHA lige, a PPD Zagreb je svaki put igrao na završnom turniru, uz po jedno prvo i drugo mjesto ima i četiri treća te jedno četvrto mjesto.

U susretu za treće mjesto odigranom ranije u nedjelju Celje PL je svladao Meškov iz Bresta sa 31-28.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani