Obavijesti

Sport

Komentari 21

''Nije istina da se ne trudimo, idemo po bod protiv Lyona''

''Nije istina da se ne trudimo, idemo po bod protiv Lyona''
1

Drugu utakmicu smo igrali dobro, ali smo primili glupe golove. Ajax i Real su ispred Lyona. Potajno se nadam da bi bodovi mogli ostati u Maksimiru, rekao je Vida

VIDEO

Domagoj Vida i Mateo Kovačić jedni su od rijetkih igrača Dinama koji su zadovoljili u ovosezonskoj Ligi prvaka. Prije posljednje utakmice u skupini 'modri' nemaju niti jedan bod, a u srijedu u Maksimiru gostuje Lyon. 

- Ekipa je dobro, imali smo lagani treninga nakon utakmice u Vinkovcima. Nažalost nismo pobijedili, ali atmosfera je dobra i spremni smo za Lyon - rekao je Domagoj Vida koji neće imati lak posao obzirom na desetkovanu obranu.

- Uvijek postoji nada i vjerujemo u sebe. Pokušat ćemo napraviti iskorak. Bit će teško, Lyon je jedna odlična ekipa. Ako budemo pravi, a nema razloga da ne budemo, možemo nešto očekivati. No teška je situacija, nema Tonela, Šimunića, Cufrea, premalo je vremena da se uigramo - rekao je stoper Vida koji nije dobio savjete od reprezentativnog kolege Dejana Lovrena.

- Nisam se čuo s Lovrenom od reprezentacije tako da ne znam kako oni dišu. Sigurno dolaze na pobjedu, igra im drugo mjesto.

Mateo Kovačić veliku avanturu zaključit će pred domaćim navijačima, tamo gdje je i sve počelo s Realom u rujnu.

- Lyon je čvrsta ekipa. Tu sam imao najslabiju utakmicu, igrali smo loše prvo poluvrijeme, imali smo dosta grešaka, nemamo prevelikih očekivanja. Pokušat ćemo doći do tog boda. Ovo mi je veliko iskustvo, igram s igračima koji su dosta iskusni, ali treba još više raditi.

Vida o Mamićevim kritikama...

- Ne bih htio komentirati, on je šef, prihvatit ćemo njegove kritike, želi nam najbolje. Nije istina da se ne trudimo.

Lyon u Zagreb dolazi s imperativom pobjede. No želi li izboriti osminu finala moraju pobijediti Dinamo sa šest razlike i očekivati poraz Ajaxa od Reala.

- Nama odgovara, dolaze u Zagreb, moraju ganjati pobjedu. Nama fale neki igrači, nismo kompletni, ali tko bude igrao može dostojno zamijeniti standardne igrače - rekao je Vida i prokomentirao konkurente koji su pokazali najviše u skupini D.

- Meni od ove tri ekipe najviše su pokazali Ajax, pa Real. Drugu utakmicu smo igrali dobro, ali smo primili glupe golove. Mislim da su Ajax i Real ispred njih. Potajno se nadam da bi bodovi mogli ostati u Maksimiru.

Vida o krizi u HNL-u...

- Našao sam se skoro u ovakvoj situaciji kad sam bio u Osijeku. Nisam imao plaću po par mjeseci, znam kako je igračima teško. Bio sam i u Njemačkoj. Glava mi sigurno nije na odmoru. Po prvi put u 12 godina igramo u Ligi prvaka. Pričamo u svlačionici, znamo koliko je važno uzeti bod. Važno je Dinamu i Hrvatskoj. Totalno smo u utakmici - odgovorio je Vida na Mamićeve kritike da su glave nogometaša već na godišnjem odmoru.

Mladi Kovačić vidi šansu u posljednjem ogledu.

- Od svih najmanje mi se Lyon svidio. Otvarat će se prostor te iz kontri i polukontri bi mogli zaprijetiti - rekao je Kova i odgovorio o mogućem priključivanju A reprezentaciji.

- Ne razmišljam o tome. Igram za selekciju U21 što je veliki uspjeh za mene koji imam 17 godina. Ne opterećujem se time i nisam ja taj koji treba komentirati - izjavio Kovačić i za kraj dodao:

- Jako mi je žao što je došao natjecanju. Imali smo pet prekrasnih iskustva. Ljepše je kad igramo dvije utakmice u tjednu. Okrećemo se prvenstvu, malo smo tu posustali, trebali bi povećati prednost, osvojiti prvenstvo i Kup i ponovno se plasirati u Ligu prvaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije
ŽUTI SE OTVORIO

Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije

Ja sam dobar s Davorom, nemam nikakav problem s njim. Nismo se družili nešto previše ni kad smo bili igrači, ne družimo se ni sada, rekao je Prosinečki
Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!
JUNAK KOLA

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!

Plus+ Trebate pitati našega kapetana Matea Marića kako se sad osjeća, on je sad ozbiljno ugrozio bratu put do naslova prvaka. Ali i naš je Mara dugo feštao s nama, kakvo bi to bilo slavlje bez kapetana, kaže Mudražija