Obavijesti

Sport

Komentari 167

'Neki su me proglasili krivim, ali ja mirno i dobro spavam...'

'Neki su me proglasili krivim, ali ja mirno i dobro spavam...'
24

Zoran Mamić i službeno se vratio u Dinamo tri godine nakon što ga je napustio. "Mirno i dobro spavam", rekao je. Predsjednik Mirko Barišić otkrio: "Dinamo definitivno ostaje na Maksimiru"

VIDEO

Dinamo je predstavio novu sportsku strukturu sportskog odjela na kojoj je kao novoga sportskog direktora predstavio bivšeg igrača, trenera i sportskog direktora "modrih" Zorana Mamića. Osim njega, pred novinarima su se pojavili i Damir Krznar te Tomislav Butina kao dio te nove strukture.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Mamić predstavljen u Dinamu 43:12

- Molim vas za razumijevanje, red i sustav. Ne bih htio previše pričati. Htio bih da, počevši od mene, pa i od mojih suradnika, radimo i postižemo rezultate - rekao je Zoran Mamić u uvodnom obraćanju.

- Čestitao bih gospodinu Bjelici na sjajnim rezultatima. Veselili smo se i tugovali s njim. Kao što je predsjednik rekao, naš je povratak vezan time da želimo da Dinamo, koji je već u jako dobrom statusu, bude još bolji. Koncentracija je na sportskom sektoru, omladinskoj školi, bez obzira na uspjeh gospodina Šikića, Jozaka, Jozića, Vlaka, Šuška pa opet Vlaka - dodao je Mamić.

Kakva će biti suradnja s trenerom Nenadom Bjelicom?

- Prošle godine u prijelaznom periodu jako smo intenzivno surađivali i radili i vodili klub s našim suradnicima, ja sam bio kao vanjski suradnik. Nasreću, ispalo je kako je ispalo. Ne vidim nikakav problem. Čujemo se svakodnevno, radimo i dijelimo iste ciljeve. Zajednička nam je želja da budemo bolji. On ima svoje, a ja svoje zadatke. Bez obzira na to što sam prije bio trener i sportski direktor, sad ću biti još duplo bolji zbog svega što sam prošao posljednjih godina. Ne vidim tu nikakav problem.

 

Dinamo je moj život, emocija i obitelj

Kako će se nositi s negodovanjem dijela navijača?

- Oko mene i mog brata postoje dvostruka mjerila. Proces nije ugodan, krenuo je prije četiri godine i pokazao sam da mogu odvojiti jedno i drugo. Ne vidim tu problem oko toga da bih lošije eventualno obavljao svoju dužnost. A navijači ko navijači, ima onih koji negoduju i koji su neutralni i to je tako. Ali ljudi u izvršnom odboru jako su me željeli - rekao je Zoran i dodao:

- Kad su me željeli, gospodin Barišić mi je rekao prvi: "Zorane, trebate se vratiti". Počeli smo razgovarati. Naravno da je trebalo puno faktora poklopiti. Vratio sam se zato i što sam postao i djed prije nekoliko mjeseci, pa je tu i starost moje majke kojoj je 88 godina iako je super. Dinamo je moj život, emocija, moja obitelj. Uz naše znanje koje smo stekli želimo da Dinamo bude još veća mašinerija i da budemo sretniji.

Zoran Mamić prije tri godine otišao je zbog pritisaka oko suđenja, a sad se vratio iako je ono još u tijeku. Što se promijenilo?

- Nikad se ne bih vratio da mislim da sam nešto skrivio. Vjerujem da će to pravosudni procesi i pokazati. U to vrijeme rekao sam to što sam rekao i otišao sam iz Dinama. Prošlo je jedno razdoblje, stvari idu u jednom i drugom smjeru. Puno faktora je igralo ulogu da se vratim. Bio sam trener prilično uspješan i, nikad ne reci nikad, želim biti još bolji i kvalitetniji - kaže Mamić.

Mirno i dobro spavam

Čija će biti zadnja, Bjeličina ili Mamićeva?

- Bit će zajednička suradnja. I to je jedan od opisa mog posla, ali on je i puno veći. Škola nogometa je najvrjednije što Dinamo ima i molim da se to stavi u prvi plan. Što se tiče mene i Bjelice i funkcioniranja, iskustvo u klubovima u kojima sam radio i savjetovao se govori da je trener najvažniji faktor. Ali tu treba biti granica koju ne želim postavljati. Imate situaciju da trener može otići za tri ili šest mjeseci i on inzistira na svojih šest imena, pa dođe drugi i inzistira na svoja tri. Tu treba biti balans jer ne možemo svima udovoljti. Napravit ćemo popis igrača i svi ćemo napraviti zajedničku odluku. Naravno da je trener najvažniji faktor.

Pokretanje videa...

02:53

- Što je moralno? Neki novinari već su me proglasili krivim. Temelj svakog pravosuđa je presumpcija nevinosti, pa i ovdje. Ne treba stvarati famu. Ja vrlo mirno i dobro spavam. Da mislim da sam nešto zgriješio, ne bih bio ovdje pred vama. Imam suradnike koji su bili 24 sata sa mnom zajedno, znaju kako razmišljam i funkcioniram. Ne vidim tu neki problem, to je nebitno. Bitno je što se radi u klubu, što se stvaraju rezultati i igrači i to je jedino važno. Ovo okolo meni je manje važno i, kad krenu dobri rezultati, vjerujem da će biti još bolji.

Mamić i Bjelica sad su suradnici, a imali su trenerski okršaj prije šest godina kao treneri Dinama i Austrije Beč u play-offu za Ligu prvaka.

- Nakon prve utakmice uprava Dinama smijenila je trenera Krunu Jurčića i ja sam preuzeo privremeno momčad. Blizu smo bili u uzvratu. Vodili smo i pobijedili, ali zbog rezultata iz prve utakmice nije bilo dovoljno. Tako da je to 1-0 za mene, ali i za njega. Ali imamo sjajan odnos.

- Što je najlakše i najteže biti? Ha, najlakše je biti igrač. Iznimno je teško biti trener jer radiš s 23-28 različitih karaktera koje treba iskoordinirati, upakirati, svakoga napraviti zadovoljnim... Puno je faktora. Svaka pozicija nosi svoju odgovornost - zaključio je Zoran Mamić.

- Posebno mi je zadovoljstvo da predstavim ljude koji će igrati važnu ulogu u sportskom sektoru. Zoran Mamić je kao sportski direktor napravio izvanredne rezultate. Imao je prekid kad je otišao iz određenih razloga i angažirao se kao trener, gdje je isto polučio izvanredne rezultate - rekao je predsjednik kluba Mirko Barišić.

- U nogometnoj školi angažirali smo Damira Krznara za direktora, našeg igrača, našeg čovjeka, stručnjaka kojeg ne treba posebno predstavljati. Uz njega je Tomislav Butina, direktor akademije za nogometne golmane. Isto veličina i sportska i ljudska.

Dinamo: 'Žele nam uzeti klub, bojimo se napada i likvidacija'
Dinamo: 'Žele nam uzeti klub, bojimo se napada i likvidacija'

Dinamo "za vijeke vjekova" ostaje na Maksimiru

- Možemo zahvaliti radu nogometne škole što smo postigli status kad je riječ o stručnosti, proizvodnji mladih igrača i tu smo u vrhu europskih zemalja. To pokazuje koliko smo svjesni da bez toga nema jakog Dinama. Dinamo je u zadnjih 20 godina napravio izvanredan rezultat ne samo u Hrvatskoj, nego i u Europi. Igrali smo i na proljeće u Europi i napravili zapažen rezultat. Želimo i dalje ako nastaviti - rekao je Barišić, između ostalog.

- Imamo i nekoliko problema, a jedan od najvećih je pitanje Dinamova stadiona. Ponovit ću da ne odustajemo, spremni smo sami financirati svoj stadion ako nema druge opcije. Ali napredak je učinjen, s gradom smo u konkretnim razgovorima i Dinamo definitivno ostaje na Maksimiru. Je li to novi na Sveticama ili će ovaj stari biti srušen, ne znamo. To je bitno jer mi sad ovdje pripremamo dva nova terena, idemo u rekonstrukciju terena na Hitrec-Kacijanu i Dinamo će za vijeke vjekova ostati na Maksimiru.

Dinamo će ostati u Maksimiru! Ništa od Bandićevog Blata...
Dinamo će ostati u Maksimiru! Ništa od Bandićevog Blata...

- Napredovali smo svih 19, 20 godina. Dolaze glasine sa strane zašto se angažira Zoran, da ima nekih ograničenja... Zdravko Mamić i dalje je uključen u rad Dinama i čvrsto sam uvjeren da će istina i pravda pobijediti. Sve ovo napravili smo uz puno znanja. Radili smo uz predvodničku i ljudsku sportsku ulogu Zdravka Mamića. Nikad to nećemo zatajiti. Nema nikakvih razloga da se sa strane propituje i prave određene insinuacije zašto je angažiran ako je u tijeku sudski proces - kaže Barišić.

A što će biti ako presude protiv braće Mamić postanu pravomoćne?

- Svi smo prethodnih godina radili u klubu. Zdravko je bio moj prvi i najuspješniji suradnik. Nemoguće je da je jedan čovjek napravio nešto pogrešno, a mi bili ovako uspješni. Ne samo sportski, nego i financijski. Klub je sa Zdravkom na čelu postigao sjajne rezultate. Ne znam što i kad će biti, ali govorim o istini, pravda će doći na svoje. Zdravko je član uprave, naš zaposlenik i puno radi za ovaj klub. Prije 17 godina pozvao sam ga da dođe u Dinamo jer sam vidio da nam je potreban takav čovjek. Imali smo sreće da je došao sa srcem, s emocijom. Ne može se samo tako eliminirati jednog čovjeka i njegov rad - rekao je Barišić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 167
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve