Obavijesti

Sport

Komentari 21

Majstora za komentatora: Šola, Sarač, Ivano Balić, Lacković...

Majstora za komentatora: Šola, Sarač, Ivano Balić, Lacković...
5

ZVIJEZDE S MIKROFONOM Ivano Balić i Vlado Šola rade za Al Jazeeru, a Saračević i Lacković za RTL. Sad su čak i veće zvijezde komentatori nego igrači

VIDEO

Da netko televizijske komentatore za SP u Kataru okupi u jednu momčad, bilo bi to respektabilno društvo - lijevo Blaženko Lacković, u sredini Ivano Balić, desno Zlatko Saračević, na golu Vlado Šola... Nije baš često da komentatori o rukometu znaju više od najvećeg dijela igrača, no ovo je upravo takav slučaj.

Balićev dolazak u Dohu, razumljivo, izgledao je kao pojavljivanje nekakve rock-zvijezde. Teško se uspijevao otarasiti obožavatelja, onih koji traže autograme ili žele snimiti “selfie” s najvećim rukometašem svih vremena.

- Kako ste, ljudi - pozdravio je Ivano okupljene u Dohi i, već prema običaju, nastavio svojim putem. 

Kosa je po novome nešto kraća, osmijeh jednako zarazan, a u programu televizije beIN sports, sportskoga kanala Al Jazeere, koja ga je angažirala kao stručnog sukomentatora, pokazat će i koliko je dobar za mikrofonom.

Printscreen

Za istu televizijsku kuću radi i Vlado Šola. I njemu je frizura drukčija, promjene imidža kod legendarnog su golmana ionako svakodnevica. Za zagrijavanje komentirao je utakmicu između Irana i BiH. Tečno govori njemački i francuski, a ovoga puta u programu se koristio engleskim, pa su ga simultano prevodili na nekoliko svjetskih jezika. Snalazi se Šola na ovom poslu doista fantastično. Uostalom, u ovoj ulozi debitirao je još na SP-u 2009. Debitirao i - oduševio.

- Iskreno, sve to skupa meni nije posebno zahtjevno. Na kraju krajeva, rukomet je ono što najbolje poznajem - govorio je Šola dok je još bio na počecima.

U Kataru je Vlado doma, u toj je zemlji našao sreću. Radi u jednom od tamošnjih klubova, za njega na ovom prvenstvu ne može biti previše iznenađenja.

- Dok komentiram, u rukama držim olovku koju vrtim. Koliko je brzo vrtim, toliko brzo govorim - objašnjavao je Šola.

Davor Puklavec/Pixsell

Za hrvatske gledatelje taj će dio posla odrađivati Zlatko Saračević, kojeg je angažirao RTL Hrvatska. Koliko je spreman pokazao je odjenuvši se u tradicionalnu arapsku odjeću već na aerodromu u Zagrebu.

A u zagrebačkom studiju gledateljima će u praćenju SP-a pomagati još aktivan igrač Blaženko Lacković.

- Priprema se za prijenos kao da će igrati u studiju - zadovoljni su na našem RTL-u.

Na “našem” SP-u 2009. briljirao je Davor Dominiković, a i ovaj put će komentatorska imena biti velika, zvjezdana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 21

VIDEO

Željko Sopić odlazi, a Mišković je već našao novog trenera?!
TRENERSKE PROMJENE U HNL-U

Željko Sopić odlazi, a Mišković je već našao novog trenera?!

Paolo Tramezzani dobio je bolju ponudu i vrlo vjerojatno napušta Istru 1961. Damir Mišković, pak, u Rijeci želi vidjeti trenutačno najdugovječnijeg trenera u HNL-u, čovjeka koji je zanimljiv i HNS-u

Dinamo smijenio Vlatku Peras
PRELOMILI SU

Dinamo smijenio Vlatku Peras

Dugo se to spominjalo, ali iz tjedna u tjedan se Vlatka Peras pojavljivala na tribinama, kao i na radnom mjestu u Dinamu. No, na kraju je maknuta s dužnosti
Koji su klubovi iz HNL-a čestitali Dinamu na dvostrukoj kruni?
DOMAĆA KONKURENCIJA

Koji su klubovi iz HNL-a čestitali Dinamu na dvostrukoj kruni?

Predsjednik HNS-a i neki klubovi iz HNL-a čestitali su Dinamu na osvajanju trofeja, dok drugi još uvijek šute. Do kraja prvenstva igra se još jedno kolo