Obavijesti

Sport

Komentari 12

Uznemirujuće: Dečko Mikaele Shiffrin otkrio stravičan prizor noge koju je rasparala ograda

Uznemirujuće: Dečko Mikaele Shiffrin otkrio stravičan prizor noge koju je rasparala ograda
5

Alexander Aamodt Kilde otkrio: Kada sam pokidao prednji križni ligament, barem sam se mogao kretati na štakama, mogao sam se tuširati, mogao sam rezati moju hranu, sad ne mogu pomaknuti prste

VIDEO

Alexander Aamodt Kilde (31) otkrio je stravične detalje ozljede nakon teškog pada  nakon teškog pada u spustu na kultnom skijalištu Wengen.

FIS Alpine Ski World Cup - Men's Downhill

Norvežanin je brzo prevezen sa staze u obližnju bolnicu, a dva tjedna nakon teškog pada Kilde je otkrio kroz kakvu dramu prolazi. Iako mu je ranije u karijeri puknuo prednji križni ligament, Kilde je rekao kako je bol koju je osjetio nakon ove operacije ramena najgora koju je osjetio u životu.

Snimku teškog pada Kildea možete pogledati OVDJE.

Još jedan sjajan skijaš u bolnici: Kilde propušta ostatak sezone
Još jedan sjajan skijaš u bolnici: Kilde propušta ostatak sezone

- Moram uživati u ovoj izazovnoj fazi koliko je to moguće. Evo kako napreduje moj oporavak. U prvom tjednu oporavka sam samo jednom pokušao otići na zahod. Srušio sam se... Uzimam tablete protiv bolova svakog sata, helikopterom su me preveli iz bolnice u Bernu u Innsbrucku, tako da sam sada bliže kući. Operirao sam rame, na kraju je operacija bila puno opsežnija od dva ligamenta. Morao sam popraviti čitavo rame. Nakon operacije sam osjetio najgoru bol koju sam ikad osjetio, a zatim sam imao i napad panike zbog antibiotika koje sam koristio zbog tegoba.

Kilde ne može podići prste na nogama

Sve je to tek prvi tjedan dugotrajne rehabilitacije. Kilde još uvijek ne može podići prste na nogama, u padu je oštetio živce na nozi.

- U drugom sam tjednu uspio sjediti uspravno više od deset minuta bez da bih se srušio. Prvi put u dva tjedna sam izašao van, spremam se za sedam tjedana u kolicima i provodio kvalitetno vrijeme s roditeljima. Čuo sam se putem videopoziva s Mikaelom Shiffrin. Probao sam neke nove tablete protiv bolova koje su mi odmah olakšale bol u nozi i napetost u ostatku tijela. Odmah sam osjetio olakšanje. Nakon dva tjedna sam se i prvi put otuširao, otišao sam kući  - optimistično je dodao Kilde.

FIS Alpine Ski World Cup - Men's Super G

Zubčić mu je zaželio brz oporavak

Kilde je bio prvak Svjetskog kupa 2020. godine, a ima 21 pobjedu i 48 podija. Osvojio je dva mala globusa u spustu i dva globusa u superveleslalomu, a nedavno je stajao na postolju u veleslalomu zajedno s Filipom Zubčićem, koji mu je na Instagramu zaželio brz oporavak.

- Sve najbolje, mrcino - napisao je Zubčić.

Norvežanin je imao tešku ozljedu listanog mišića, najvjerojatnije zato što se s velikom brzinom zabio u zaštitnu ogradu, koja je duboko zarezala njegov mišić. Kilde je objavio fotografiju kako izgleda ta strašna ozljeda.

Sve rane odmah su zacijelile: Mikaela Shiffrin došla u bolnicu teško ozlijeđenom Norvežaninu
Sve rane odmah su zacijelile: Mikaela Shiffrin došla u bolnicu teško ozlijeđenom Norvežaninu

UPOZORENJE: Sadržaj fotografije na 4. i 5. slajdu je uznemirujuć

Kildeovu objavu komentirala je i njegova djevojka Mikaela Shiffrin (28), koja je također završila u bolnici nakon pada u Cortini d'Ampezzo. Ipak, sve upućuje kako će se Amerikanka 'izvući' s lakšim ozljedama.

- Iskreno, unutrašnjost tvojih mišića je predivna. Krasno. Tvoja snaga te spasila od još više ozljeda u ovom padu, a ta ista snaga će ti pomoći u povratku na skije - komentirala je Shiffrin, koja je odmah odjurila u bolnicu u Bernu nakon Kildeova pada.

Kilde je za kraj zaključio zašto je ovo najteža ozljeda u njegovoj karijeri.

VIDEO Teška ozljeda skijaša! Nepomično ležao nakon pada, odvezli su ga helikopterom
VIDEO Teška ozljeda  skijaša! Nepomično ležao nakon pada, odvezli su ga helikopterom

- Hvala svima na velikoj podršci. Ovo je vrlo teška situacija, bez imalo preuveličavanja. Kada sam pokidao prednji križni ligament, barem sam se mogao kretati na štakama, mogao sam se tuširati, mogao sam rezati moju hranu... Sad mi je nerealno što sam se prije tri tjedna pripremao za najteži spust u sezoni. Nedostajalo mi je skijanje u Kitzbühelu i Garmischu, ali i dalje čestitam svima koji su osvajali postolja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju