Obavijesti

Sport

Komentari 53

Rijeka izbacila Istru, izborila Europu i finale protiv Dinama

Rijeka izbacila Istru, izborila Europu i finale protiv Dinama
10

Nogometaši Rijeke izborili su nastup u Europi plasmanom u finale Kupa nakon što su i u uzvratu svladali Istru u Puli 1-0 golom Krstanovića. Slavili su s ukupnih 3-1

VIDEO

Super je što nam je Kramarić zabio dva gola u prvoj utakmici. Sad je valjda dosta. Neće nam valjda zabiti sto golova, rekao je Igor Pamić uoči utakmice protiv Rijeke.

Nije im zabio Andrej Kramarić, ali zato je Ivan Krstanović. Rijeka je na Aldo Drosini pred gotovo 2000 svojih navijača slavila protiv Istre u polufinalu Kupa 1-0.

Momčad Matjaža Keka s ukupnih 3-1 prošla je u finale gdje će igrati protiv Dinama, ali je u isto vrijeme izborila nastup u Europi.

Istra je svoje šanse propustila u prvom dijelu. Sjajni Ivan Vargić odlično je obranio pokušaje Blagojevića, a potom je Rijeka primirila utakmicu i zabila kad je Istra bacila sve u napad.

Samo jedan trenutak dekoncentracije i Ivan Krstanović u 68. minuti pokopao je sve nade domaćih.

Rijeka će u finalu Kupa igrati protiv Dinama koji je u dvije utakmice izbacio Slaven Belupo s ukupnih 4-1.

Nakon 2-0 u Koprivnici, "modri" su slavili i na Maksimiru s 2-1.

Polufinale Kupa, uzvratne utakmice:

  • Dinamo - Slaven Belupo 2-1 (2-0)
  • Istra - Rijeka 0-1 (1-2)

Polufinale Kupa, LIVE:

  • 90' KRAJ UTAKMICE! Rijeka je pobijedila 1-0 na Aldo Drosini u uzvratnoj utakmici polufinala Kupa. Istra je ispala, a Rijeka je s ukupnih 3-1 prošla u finale te izborila dvije utakmice s Dinamom. Kekova momčad je ulaskom u finale Kupa automatski izborila Europu.
  • 80' JOŠ 10 MINUTA NADE Istra ima još 10 minuta da eventualno iznenadi goste. Domaćinima sad trebaju dva gola kako bi izborili produžetke. No Istra će teško napraviti nešto u ovoj utakmici. Imala je Pamićeva momčad šanse u prvom dijelu, ali nije ih iskoristila.
  • 68' GOOOOOOL! RIJEKA VODI 1-0! Ivan Krstanović je zabio za vodstvo Rijeke i vjerojatni plasman u finale Kupa. Istri sad trebaju dva gola za produžetke.
  • 62' Napadač Istre Jo našao se u dvije dobre šanse, ali nije bio koncentriran u završnici. Pola sata do kraja utakmice. Rijeka drži 2-1 prednost iz prve utakmice na Kantridi. Istra mora zabiti ako želi u finale Kupa.
  • 55' Nakon 10 minuta bez pravih prilika u drugom poluvremenu. Istra će uskoro morati krenuti puno ofenzivnije jer nemaju igrači Igora Pamića više što čekati. Jedan gol mogao bi ih odvesti u finale Kupa.
  • 46' DRUGI DIO Sudac Bruno Marić označio je početak drugog poluvremena utakmice Istre i Rijeke na Aldo Drosini. Istra ima još 45 minuta za dostizanje 2-1 Rijekine prednosti iz prve utakmice polufinala Kupa.
  • Dinamo je u drugoj utakmici slavio na Maksimiru protiv Slavena 2-1. "Modri" su s ukupnih 4-1 prošli u finale Kupa i čekaju boljeg iz ove utakmice.
  • 45' KRAJ PRVOG DIJELA Nema golova nakon 45 minuta na Aldo Drosini. Rijeka je bolje otvorila utakmicu. Ali Istra se probudila i preko Blagojevića dvaput odlično zaprijetila. Ostalo je 0-0. Rijeka je prvu utakmicu na Kantridi dobila 1-0. Susret Istre i Rijeke na Aldo Drosini ne prenosi niti jedna produkcija. Istra je imala prava, ali nije se odlučila na prijenos. Prvu je utakmicu na Kantridi Rijeka prenosila u svojoj produkciji. S Kantride su kratko odgovorili navijačima kako klub nije mogao ništa u vezi prijenosa zbog Istrinih prava na isti.
  • 36' VARGIĆ SPAŠAVA! Ponovno je Blagojević bio u glavnoj ulozi. Udarac s 20-ak metara odlično brani golman Rijeke Ivan Vargić.
  • 30' UZVRAĆA ISTRA Blagojević je pokušao iz slobodnjaka s gotovo 40 metara. Silovit udarac ima veznjak Istre, ali lopta je prohujala kraj gola.
  • 24' PRVA ŠANSA ZA RIJEKU Moises je pucao, a lopta je prošla tik uz stativu golmana Istre. Prva šansa na utakmici. Rijeka je mogla dovesti Istru u jako težak položaj, no Istra je imala dosta sreće.
  • 20' BEZ ŠANSE U PULI Ni nakon 20 minuta igre nema prilika na Aldo Drosini. Rijeka ima nešto više loptu u nogama, ali bez opasne situacije. Istra se bori, no zasad domaći ne mogu osigurati posjed lopte, a bez posjeda će teško do prave šanse protiv Rijeke.
  • 15' BEZ GOLOVA Prvih 15 minuta utakmice bez golova na Aldo Drosini. Odlična atmosfera u Puli. Sudac je Bruno Marić. Dosta je prigovora imao na suđenje u onoj prvoj utakmici trener Istre, Igor Pamić. Iznervirani Pamić odbio je doći na "presicu" nakon utakmice, a svjedoci kažu kako je imao svoj "show" na parkiralištu gdje je izbacio iz sebe ljutnju zbog, kako smatra, nepravednog tretmana koji je imala Istra u Rijeci.
  • 5' OKO 5000 LJUDI okupilo se na Aldo Drosini. Rijeka ima podršku velikog broja navijača. Ulog je golem. Tko danas prođe u finale Kupa automatski je osigurao Europu.
  • SASTAV RIJEKE: Vargić, Tomečak, Knežević, Lešković, Bertoša, Maleš, Lima, Močinić, Mujanović, Krstanović, Kramarić
  • SASTAV ISTRE: Lovrić, Pilipović, Obšivač, Budicin, Blagojević, Batarelo, M. Kramarić, Radonjić, Havojić, Vučko, De Oliveira
  • 1' POČELA JE UTAKMICA na Aldo Drosini. Istra dočekuje Rijeku u uzvratnoj utakmici polufinala Kupa. Rijeka je slavila 2-1 u prvom susretu na Kantridi. Istra je tada povela, ali je Andrej Kramarić s dva gola u dvije minute preokrenuo utakmicu.

Najava utakmice

Nogometaši Istre na Aldo Drosini dočekuju Rijeku od 19 sati. Istra lovi zaostatak od 2-1 iz prve utakmice polufinala Kupa. Na Kantridi je Pamićeva momčad povela, ali Rijeka se dvama golovima Andreja Kramarića vratila. 

- Super je što nam je Kramarić zabio dva gola. Sad je valjda dosta. Neće nam valjda zabiti sto golova. U finale nas vodi 1-0, a kad je tako, sve je moguće. Uvjeren sam da ćemo ući u finale. Ovo je povijesna utakmica - kaže trener Istre, Igor Pamić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"