Obavijesti

Sport

Komentari 3

'Vadi se' u derbiju: Benitez mora doma srušiti Vragove

'Vadi se' u derbiju: Benitez mora doma srušiti Vragove
1

Trener Liverpoola u teškoj je situaciji prije sudara s Manchester Unitedom. Mora pobijediti Sir Alexa želi li ostati na klupi skupe momčadi s Anfielda...

VIDEO

Ferguson se previše bavi Liverpoolom, bilo bi bolje da malo pogleda u svoje dvorište. Uostalom, nije mi čudno što stalno priča o nama, ipak smo sad vodeći na ljestvici, znam da ga to frustrira.
Tako je Rafa Benitez, Liverpoolov trener, govorio  proljetos dok su se “redsi” borili za naslov prvaka, u sezoni u kojoj su dvaput pobijedili United. Na Old Traffordu bilo je 4-1, Liverpool je bio u oblacima. No sad, u novoj sezoni, Benitezov jezik više nije tako dug, u nedjelju ga čeka možda najteži derbi s Unitedom koji je ikad imao. Na Anfieldu je “vatra”, četiri uzastopna poraza uzdrmala su Rafin posao.
- Ja sam potpuno opušten, mislim kako ništa ne ovisi o jednoj utakmici - kaže Benitez, koji vjeruje da se već u nedjelju sve može okrenuti.
- Situacija nije bajna, to je točno, ali to je samo pitanje prve pobjede, ništa drugo. Pa nije to mnogo drukčija momčad od one lanjske, dečki znaju što mogu, znaju kako su mukotrpno radili i negdje im mora krenuti - tvrdi Španjolac, čija budućnost, kažu poznavatelji, može ovisiti o nedjelji. Jer, osim što bi mu poraz mogao dodatno uzdrmati stolac, mogao bi izgubiti zaleđe proda li suvlasnik Gillette udio u klubu. Naime, Amerikanac, veliki Rafin zagovornik, traži način kako “pobjeći” iz Liverpoola, priča se da je već prodao svoj dio vlasništva saudijskom princu Fahadu bin Abdullahu al-Saudu. Možda i drugi suvlasnik Hicks odluči uskoro “dignuti sidro” jer su navijači sve više protiv dvojice Amerikanaca. Nemaju ništa protiv Beniteza, ali su najavili kako će u nedjelju prije velikog derbija prosvjedovati i tražiti da Gillette i Hicks napuste klub.
- Klub je u dugovima, a trofeji su rijetki. Njih dvojica više nisu dobrodošli. Ljudi su ljutiti i žele pokazati osjećaje - poručio je glasnogovornik Liverpoolove navijačke udruge Spirit of Shankly (SOS) James McKenna. Na prosvjedima se očekuju oko 4000 razočaranih navijača, zbog kojih je i policija posljednjih dana posebno na oprezu.
No ni to nije sve... Protiv Beniteza je i zdravlje, pa će tako do posljednjeg trena prije utkamice bdijeti nad trojicom najvažnijih igrača - Stevenom Gerrardom, Fernandom Torresom i Glennom Johnsonom. Oni su ozlijeđeni i vrlo, vrlo upitni za nastup. Uz to, iz Madrida je stigla informacija da će Real na ljeto ponuditi 33 milijuna eura za Gerrarda. Kako će to vlasnici kluba odbiti ako je klub u dugovima?
A boji se Rafa i Michaela Owena. Ovoga ljeta nije želio vratiti Liverpoolovo dijete na Anfield iako bi Owen došao na “jednoj nozi”. Uzeo ga je Ferguson i u derbiju sa Cityjem donio mu je pobjedu. Sir Alex vjeruje kako će baš Michael dotući Beniteza.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku