Obavijesti

Sport

Komentari 69

Vaha: Lyon je u krizi, ovo je šansa, sada ih treba napasti

Vaha: Lyon je u krizi, ovo je šansa, sada ih treba napasti
1

ŠEF SE PETLJA Predsjednik Lyona Jean-Michel Aulas puno se i previše petlja u posao treneru Genesiju, sve kontrolira, rekao je izbornik Japana i bivši trener Dinama Vahid Halilhodžić

VIDEO

Treba samo malo smjelosti i hrabrosti. Ako Dinamo bude odvažan, onda može računati na iznenađenje, rekao nam je Vahid Halilhodžić.

Bivši trener Dinama odličan je poznavatelj prilika u Francuskoj. Tamo je godinama igrao i trenirao. Očekivali smo da ćemo ga dobiti u Japanu, gdje je izbornik, ali Vaha je nazvao s hrvatskog broja.

- U Promajni sam, malo se odmaram i rješavam neke stvari - javio se Vahid Halilhodžić s makarske rivijere.

Večeras će obavezno pogledati Dinamovo gostovanje u Lyonu.

- Oni su sad u velikoj krizi. Pa u posljednje su dvije utakmice prvenstva primili čak sedam golova - kaže Vaha.

Aulas želi kontrolu

Naravno da prati i francuski tisak, tamo se mnogo piše o problemima u koje je francuska momčad upala.

- Predsjednik Jean-Michel Aulas stalno preko novina proziva trenera Brunu Genesija. Trener u Lyonu očito ne odlučuje sam. Aulas mu se puno i previše petlja u posao. Želi imati sve pod kontrolom - rekao je Halilhodžić.

Lyon ove sezone nije previše gledao, nije puno gledao niti Dinamo, ali smatra kako Zagrepčani imaju veliku priliku za gostujuću pobjedu koja bi odjeknula nogometnom Europom.

- Šteta što su opet prodali najvažnije igrače. Da Dinamo barem jednom zadrži najbolje igrače dvije-tri sezone zaredom, onda bi, uvjeren sam, napravio velik iskorak u Ligi prvaka - tvrdi japanski izbornik i nastavlja:

- Vjerujte mi, ovaj Lyon je jako ranjiv. Valjda su toga svjesni u Dinamu. Večerašnja utakmica je prilika. Ne smiju se prepasti i ne smiju kalkulirati. Treba zaigrati otvoreno tamo.

Vaha smatra kako će “modri” izgledati dobro u skupini Lige prvaka.

Vrijeme za iskorak

- Posljednjih su sezona rezultati u skupini doista bili katastrofalni. Lani se to ipak promijenilo. Dinamo je igrao puno bolje i izgledao je ozbiljnije. Mislim da se ove sezone ne trebaju bojati debakla. Vjerujem da ova momčad može ostaviti sasvim solidan dojam u ovakvoj konkurenciji - dodao je Vaha.

Na klupi Dinama sjedio je u sezoni 2010/2011. Nije imao privilegij voditi momčad u Ligi prvaka. Ispali su u pretkolu, nakon čega je on došao na klupu i sa Zagrepčanima je igrao u skupini Europske lige. Zamalo je dočekao proljeće u Europi.

Iako je otišao nakon svađe sa Zdravkom Mamićem, rado se sjeti vremena provedenog u Dinamu. Ostao je u dobrim odnosima sa Zoranom Mamićem.

- Nismo se čuli otkad je u Saudijskoj Arabiji. Zar su ga zatvorili u toj pustinji, oduzeli mu mobitel? - našalio se Vaha, koji s Japanom igra kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2018.

STARI POZNANIK Švedski sudac Martin Strömbergsson sudio je Dinamu protiv Bayerna, a i večeras će protiv Lyona.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače
Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...
SPREMA SE TRANSFER

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...

S Petkovićem je situacija složenija. Već mu je 29 godina, klub na njemu ne može zaraditi ni približno koliko bi izgubio njegovim odlaskom. A ni Bruni se ne odlazi u egzotiku, jedino ako pokuca na vrata klub iz 'liga petice'...