Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
33 komentara

Vaha: Slušao me Drogba, a sada će tako Badelj i ostali

Došao sam kako bih se bavio samo nogometom. Znam da se od mene puno očekuje i Dinamo je za mene veliki izazov, rekao je Vahid Halilhodžić

Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
33 komentara

U Dinamu su na konferenciji za novinare u podne predstavili novog trenera Vahida Halilhodžića.
- Vaha je potpisao na dvije i pol godine. Bio je veliki igrač, sad je veliki trener. Vjerujem da će biti pravo rješenje za Dinamo - rekao je sportski direktor Zoran Mamić, a riječ je preuzeo novi trener.
- Želim imati korektan odnos sa svima koji rade u klubu i oko njega. Hvala upravi kluba koja mi je ponudila tako izdašan ugovor - rekao je Halilhodžić u uvodnom predstavljanju.
- Obilazio sam najbolje klubove svijeta i vidio sam kako se oni odnose prema medijima. Sve će se raditi preko glasnogovornika. Treninzi će biti i otvoreni i zatvoreni - rekao je Vaha i nastavio:
- Došao sam kako bi se bavio isključivo nogometom. Znam da se od mene puno očekuje i Dinamo je za mene veliki izazov. Nisam niti sanjao da ću raditi na ovim prostorima.
- Još ne znam dovoljno o momčadi da bih mogao pričati o pojačanjima. Gledam neke snimke... Ne znam niti koji igrači bi mogli doći. Za oko tri mjeseca vidjet ćete moj 'potpis' na igri Dinama - rekao je novi trener.
- Želim prvo radom i pobjedama vratiti samopouzdanje momčadi. Stručni stožer neću mijenjati do prosinca. Pomoćnik će mi biti Mario Tot - otkrio je Vaha.
- Nisam očekivao da ću u "vatru" već protiv Györa. Moramo biti oprezni. Ne smijemo dozvoliti luksuz da ne igramo u Europskoj ligi - kaže Halilhodžić.
- Nakon konferencije idem gledati snimke Mađara. Imam ih četiri i gledat ću ih na putu prema Mađarskoj. Neki gledaju snimke s lijepim damama, a ja gledam nogometaše. Iako i ja volim dame - rekao je kroz smijeh Halilhodžić.
- Igrat će mi samo najbolji, stranac ili domaći dečko, nije bitno. Ali bitno je da imamo jaku omladinsku školu - kaže Vaha i dodaje:
- Moj glavni cilj je da uvedem Dinamo u Ligu prvaka!
- Naravno, želimo i prezimiti u Europi, osvojiti prvenstvo i Kup. Da u to ne vjerujem, ne bih niti dolazio - rekao je Halilhodžić.
- Još ne znam tko će igrati u prvih 11 niti koju ću taktiku primjeniti. Cijela sezona ovisi nam o ove dvije utakmice protiv Györa. Iskustvo igranja u Europskoj ligi dobro će nam doći i za sljedeću sezonu. Taktičke treninge vodim s posebnom pozornošću. Individualno sugeriram svima, a tako sam i najvećima, kao Drogbi - kaže Vaha.
- Pričao sam sa Zdravkom pet sati. Jako voli ovaj klub. Razgovarat ću s njim o nogometu, no neće mi određivati tko će igrati. O tome ću pričati sa svojim suradnicima i pomoćnicima na klupi. Zdravko se naljutio kad sam mu rekao da Dinamo u Europi ne predstavlja ništa, ali to je istina. Međutim, Dinamo predstavlja puno na ovim prostorima - otkrio je Halilhodžić.
- Momčad za Ligu prvaka slaže se nekoliko godina. No ne znam hoći li ostati toliko. Vidim da je ovdje stolica dosta klimava, ha, ha... - dodao je Vaha i za kraj rekao:
- Ja sam bogat čovjek. Nisam ovjde zbog novca. Znam što ovaj klub znači ljudima odavde. Imam sve predispozicije za uspjeh.

Naši partneri pišu
Message