Obavijesti

Sport

Valentinu pokopali u vjenčanici s prstenom na ruci: Slavila je u utrci pa umrla 13 dana kasnije

Valentinu pokopali u vjenčanici s prstenom na ruci: Slavila je u utrci pa umrla 13 dana kasnije

Atletičarka je imala velike planove, nizala uspjehe na dugoprugaškim utrkama, gradila karijeru na fakultetu, no smrt je stigla iznenada. Ispratili su je u Brezničkom Humu, gdje se željela vratiti

VIDEO

Hrvatska atletičarka Valentina Valjak preminula je prošli tjedan u Zagrebu u 33. godini nakon kratke i teške bolesti. 

Samo 13 dana prije smrti djevojka porijeklom iz Brezničkog Huma istrčala je Plitvički polumaraton i pobijedila, tjedan dana prije smrti proslavila i 32. rođendan. No nije imala šanse boriti se za život.

Atletska obitelj u velikoj je tuzi, ali i Valentinina obitelj i zaručnik. Jer trebala je stati pred oltar u srpnju iduće godine.

- Dogodine bi bila doktor znanosti - rekao je Valentinin brat Mario Valjak za Varaždinske vijesti i dodao:

- S obzirom na to da su i djed i baka, stric i teta i naši roditelji vezani uz Breznički Hum, a i Valentinina je želja bila da se jednog dana vrati na rodnu grudu svojih roditelja, pokopali su je u vjenčanici i sa zaručničkim prstenom na ruci...

Bila je uspješna u sportu, ali i za katedrom. Dobitnica rektorove nagrade i asistentica na geografskom odjelu Prirodoslovno-matematičkog fakulteta pokopana je u srijedu na mjesnom groblju u Brezničkom Humu, pišu Varaždinske vijesti.

"Draga sekice, pokazala si nam svojim primjerom kako treba živjeti i boriti se kroz život. Nažalost, ti si svoju bitku života iznenada tragično izgubila u 32.godini jer očito nedostaje anđela na nebu", napisao je na Facebooku brat Mario i dodao:

"Sjećanje na tebe neće nikada izblijediti, uspomene neće nikada nestati. Zauvijek te neizmjerno vole tvoji roditelji, tvoj brat sa obitelji, tvoj zaručnik sa obitelji. Počivaj u miru Božjem."

- Bio sam joj prvi trener, koji joj je usadio ljubav prema sportu i atletici. Sjećam se kako je krajem devedesetih godina na treninge u OŠ Antuna Mihanovića u Dubravi, uz svog starijeg brata Marija, došla mala simpatična bucmasta djevojčica Valentina - rekao je Igor Čordaš, njen trener u Atletskom klubu Zagreb.

- Opaka podmukla bolest nije joj dala nikakve šanse, čak ni da se bori za svoj život, a Valentina je uvijek bila pravi i istinski borac. Od prvih treninga krasile su je neke osobine koje mi treneri izuzetno cijenimo kod sportaša: predanost, redovitost, motorička inteligencija, velika želja i natjecateljski duh - opisao je trener i nastavio:

- Prošla je kroz sve atletske discipline, ali najviše uspjeha u početku svoje karijere imala je u skoku u dalj. Manjak fizičkih predispozicija nadoknadila je odličnom tehnikom za taj uzrast te ju je bilo užitak gledati dok skače.

U jednom trenutku prestala je aktivno trenirati i posvetila se školovanju.

- Valentina je i tu postigla izvrsne rezultate završivši težak i zahtjevan fakultet, gdje se kasnije zaposlila kao asistentica. Ljubav prema sportu ipak je bila jača te se ponovno vraća atletici, u rekreativnu grupu našega kluba, gdje smo se ponovno zbližili i ugodno družili. Natjecateljski duh koji je imala ipak joj nije dao mira, tako da je u jednom trenutku odlučila ponovno krenuti u natjecateljske treninge, ovaj put u pitanju je bilo trčanje na duge pruge. U vrlo kratkom vremenu vidjelo se da je kao stvorena za te discipline: niska, lagana i racionalnog stila trčanja vrlo brzo je napredovala. Uz svoj redoviti posao trenirala je koliko god je mogla, predano i srčano, te je bila primjer mnogim drugim sportašima u mojoj grupi svojim pristupom treninzima i natjecanjima. Godine 2016. postiže i svoj najveći uspjeh osvojivši treće mjesto na seniorskom državnom prvenstvu na 10.000 m. Kasnije se prebacila na cestovne trke i uživala u tome. Na svojoj je zadnjoj utrci, Plitvičkom polumaratonu, pobijedila. Nažalost, Valentina, ovu utrku nisi mogla dobiti. Uvijek ću pamtiti naše zajedničke  sportske trenutke, tvoj blagi pogled i iskreni osmijeh. Ostat ćeš svima nama zagrebašima zauvijek u sjećanju - napisao je Čordaš.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve