Sport

Komentari 3

Valieva nastupila prvi put nakon skandala: Završila prva u kvalifikacijama pa se rasplakala

Valieva nastupila prvi put nakon skandala: Završila prva u kvalifikacijama pa se rasplakala

Cijela situacija oko dopinga ostavila je velikog traga na njoj, a to se vidjelo tijekom i nakon nastupa. Slomila se, više nije izdržala. 'Ovi protekli dani su mi bili jako teški. Kao da nemam više emocija', rekla je mlada Ruskinja

Kamere su pratile svaki njezin pokret dok je ulazila na led. Bio je to prvi nastup ruske klizačice Kamile Valijeve (15) nakon skandala s dopingom. Bila je profinjena i elegantna, u potpunosti fokusirana na ono što radi. I takav je bio i rezultat. Plesala je ledom kao da nema nikoga oko nje i da je sama i na kraju osvojila prvo mjesto u kvalifikacijama u kratkom programu. 

Cijela situacija oko dopinga ostavila je velikog traga na njoj, a to se vidjelo tijekom i nakon nastupa. Slomila se, više nije izdržala. Pukla je pod naletom emocija, a suze su išle jedna za drugom. Na kraju nastupa zagrlila je svoju trenericu. 

Podsjetimo, Valieva je prije nekoliko dana osvojila zlato u ekipnom natjecanju, ali nedugo nakon natjecanja objavljeno je kako su joj u krvi pronašli trimetazidin, lijek protiv angine.

Prijetilo joj je izbacivanje s Olimpijskih igara i oduzimanje zlatne medalje njezinoj ekipi, no CAS joj je ipak dozvolio da i dalje nastupa. Međutim, ako Valieva završi među prva tri u ženskoj pojedinačnoj konkurenciji, dodjela medalja neće se održati tijekom ovih Igara.

Mlada Ruskinja tvrdi da je nevina, a sporna supstanca završila je u njezinoj krvi jer je greškom uzela djedove tablete.

- Njen argument je bio da se ova kontaminacija dogodila miješanjem s proizvodom koji je uzimao njezin djed - rekao Denis Oswald, stalni predsjedavajući Disciplinske komisije Međunarodnog olimpijskog odbora.

Valieva je testirana na svom državnom prvenstvu 25. prosinca, ali pozitivan test na zabranjeni lijek za anginu otkriven je tek 8. veljače, nakon što se već natjecala na Igrama u Pekingu.

- Ovi protekli dani su mi bili jako teški. Kao da nemam više emocija. Sretna sam što ću ipak klizati, ali sam istovremeno emocionalno umorna - kazala je Valieva za rusku TV.

Ipak, te emocije je izbacila iz sebe odmah nakon nastupa. Pokazala je koliko joj ovo znači i koliko je cijeli skandal ostavio traga na njoj. No ipak, na kraju krajeva, ona je i dalje samo dijete koje je s 15 godina ispunilo svoj najveći san i ne samo nastupilo na Igrama, već i osvojilo zlato. 

Najčitaniji članci