Obavijesti

Sport

Komentari 22

Valverde, je li vrijeme da odeš? 'Pa netko mora biti i gubitnik'

Valverde, je li vrijeme da odeš? 'Pa netko mora biti i gubitnik'
1

Valverde ima ugovor, nije on kriv za ovaj poraz, tvrdio je nakon finala Kupa kralja Jose Maria Bartomeu, ali navijači se ne slaže - oni traže trenerov odlazak s Barcelonine klupe

VIDEO

Sanjalo se uoči sezone o trostrukoj kruni, ali Barcelona ovu nogometnu godinu završava sa samo jednim trofejem, osvojenim španjolskim prvenstvom.

Katalonci kao da su prestali igrati nakon što su pobijedili Liverpool na Anfieldu u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka. Uslijedio je nezaboravni poraz na Anfieldu, a u subotu ih je prizemljila i Valencia. I pobjedom 2-1 uzela Kup kralja u godini u kojoj slave 100. godišnjicu kluba.

Nakon utakmice u Sevilli najviše se priča o Ernestu Valverdeu. Je li došao njegov kraj u Barceloni? Nakon finala kratko se i diplomatski oglasio predsjednik kluba Jose Maria Bartomeu. Vjerojatno da samo stiša dignutu buru, ali valjda je i sam svjestan da nije pretjerano uvjerljiv.

- Valverde ima ugovor, nije on kriv za ovaj poraz - rekao je Bartomeu.

Je li Valverde kriv? Znači li poraz od Valencije i kraj njegovog puta u Barceloni?

Naravno, nije čovjek jedini krivac, igrači su ti koji igraju na terenu i koji trebaju osigurati pobjedu, ali odigrao je on itekako važnu odluku svojim potezima. Izostanak Luisa Suareza se previše osjetio, postalo je jasno koliko Barci nedostaje napadač koji može zamijeniti Urugvajca. Na kraju su u napadu zaigrali čak i Gerard Pique i Arturo Vidal, ne nije Valverde zato kriv, ali kriv je što Čileanca nije ranije poslao u igru. Baš se protiv Valencije moglo vidjeti zbog čega Barcelona očajno priželjkuje dolazak nekoga poput Antoinea Griezmanna.

Neshvatljivo je i zašto je mijenjao Ivana Rakitića, kada ulazak Alene nije donio ništa više i ništa bolje Barcinoj igri, samo je razljutio jednog od najkorisnijih i najvjernijih igrača. Rakitić je po izlasku s terena šutnuo i bočice koje su se nalazile pokraj klupe. Nije mu bilo nimalo drago što mora van.

- Pitat ću Valverdea zašto me izvadio. Normalno da sam izišao ljutit, bilo bi čudno da se smijem kad sam zamijenjen i gubimo - rekao je Ivan nakon utakmice.

Jedina dobra odluka koju je Valverde donio u subotu bila je uvođenje Malcoma, jer nakon tog poteza momčad je izgledala nešto bolje.

- Da ste mi dali opciju da padnem u finalu ili četvrtfinalu, uvijek bih odabrao pasti u finalu. Uvijek bih odabrao polufinale nego četvrtfinale Lige prvaka. Možemo slaviti što smo osvojili prvenstvo. Istina, imali smo više ciljeve, ali nismo ih uspjeli dostići. Željeli smo osvojiti sve, to je u krvi svakog pobjednika, ali netko mora biti i gubitnik - komentirao je Valverde nakon utakmice.

On ugovor s Barcom ima do idućeg ljeta, a što se navijača tiče, slobodno može otići i ranije...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija