Reakcije izbornika na ždrijeb Svjetskog prvenstva u Kataru 2022. | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 3

Van Gaal: Naši analitičari imat će puno posla! Santos: Prema ljestvici je ipak Portugal favorit

Van Gaal: Naši analitičari imat će puno posla! Santos: Prema ljestvici je ipak Portugal favorit

To nije skupina ni smrti ni života. Svaka grupa ima stupanj težine. Skoro je sve isto kao i 2018. godine, baš sam se našalio sa srpskim izbornikom Draganom Stojković o sličnosti grupe, rekao je brazilski izbornik Tite

VIDEO

Svjetsko prvenstvo počinje 21. studenoga susretom Katara i Ekvadora, igrat će se na osam stadiona u pet katarskih gradova - Dohi, Lusailu, al-Wakrahu, al-Rayyanu i al-Khoru, a finalna utakmica je na rasporedu 18. prosinca.

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će u F skupini Svjetskoga prvenstva 2022 u Kataru zajedno sa selekcijama Belgije, Maroka i Kanade, odlučio je u petak ždrijeb u Dohi.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatska u skupini F

Pokretanje videa...

Hrvatska u skupini F: Otvara s Marokom, čekaju još Belgija i Kanada VIDEO

Nizozemska je u skupini A zajedno s Katarom, Ekvadorom i Senegalom, a nizozemski izbornik Louis Van Gaal nakon ždrijeba je rekao:

- U skupini smo sa suparnicima o kojima znamo jako malo. Naši će analitičari imati puno posla koji treba obaviti u narednom periodu. Na SP-u 2014. smo završili u najtežoj skupini, sa tadašnjim svjetskim prvacima Španjolcima, U usporedbi s tada, ovaj ždrijeb je povoljniji, premda nas ovoga puta očekuje ogled protiv prvaka Afrike - kazao je. 

Martin Rickett/PA/PIXSELL

Englezi su u skupini B s Iranom , SAD-om i pobjednikom iz susreta Walesa i Škotske ili Ukrajine. 

- SAD i Iran su ekipe protiv kojih nismo igrali. Mi igramo već prvog dana, tako da je sada sasvim jasno kako izgleda naš program sa završetkom Premijer lige, moramo što prije moguće otići u Katar - rekao je Gareth Southgate. 

World Cup - Final Draw

Gregg Berhalter, izbornik SAD-a zadovoljan je ždrijebom. 

- Moja prva pomisao je da je ovo dobra grupa. S Engleskom je uvijek uzbudljivo igrati, uvijek ima puno pozornosti oko te utakmice. Poznajemo puno njihovih igrača i očekuje nas sjajna utakmica. Engleska ima veliku povijest i super je što ćemo igrati protiv njih - smatra Berhalter.

Doha: Dolazak na izvlačenje skupina za Svjetsko prvenstvo

Argentinski izbornik Lionel Scaloni i njegove trupe na ovogodišnjoj svjetskoj smotri igraju u skupini C protiv Saudijske Arabije, Poljske i Meksika.

- Dobri smo i vjerujem u nas. Ne možemo se žaliti na skupinu, ali ne možemo biti posve zadovoljni. Meksiko je suparnik kojeg poznajemo, Poljska je prošla kroz dodatne kvalifikacije, a Saudijska Arabija je odradila dobre kvalifikacije. Poštujemo naše rivale. Poručujem ljudima, budite mirni i uživajte u Svjetskom prvenstvu. Nadam se s Argentinom u finalu - rekao je. 

World Cup - South American Qualifiers - Ecuador v Argentina

Španjolski strateg Luis Enrique rekao je da ne pozna dovoljno dobro svoje protivnike te da će morati odraditi 'domaću zadaću'. Španjolska će uz Njemačku igrati protiv Japana i Kostarike ili Novog Zelanda.

- To je jaka skupina ako uzmete u obzir Njemačku. Međutim, na vrhu smo skupine zbog naših zasluga i rada. Što se tiče ostatka grupe, ne znam puno, neću lagati, gotovo ništa. No odvojit ćemo vrijeme kako bismo ih dobro proučili. Nećemo mijenjati način na koji igramo bilo da je Svjetsko prvenstvo ili prijateljska utakmica. Naš stil je vrlo jasan i bit će jako teško igrati protiv nas - kazao je. 

Euro 2020 - Group E - Spain v Sweden

Brazil je u grupi G sa Srbijom, Kamerunom i Švicarskom, a brazilski izbornik Tite nakon ždrijeba je rekao:

- To nije skupina ni smrti ni života. Svaka grupa ima stupanj težine. Skoro je sve isto kao i 2018. godine, baš sam se našalio sa srpskim izbornikom Draganom Stojković o sličnosti grupe iz 2018. Srbija i Švicarska su eliminirale Portugal i Italiju u svojim skupinama, Kamerun je vrlo jaka afrička momčad.

World Cup - Final Draw

Portugalski izbornik Fernando Santos smatra da je upravo njegova reprezentacija favorit. U skupini su zajedno s Ganom, Južnom Korejom i Urugvajem.

- Kao da je čaša napola puna i napola prazna. Kad bismo gledali na prethodnom Svjetskom prvenstvu Urugvaj bi bio favorit. Ako gledamo na ljestvici, Portugal će biti favorit. Ne smijemo zaboraviti Ganu i Južnu Koreju, koje imaju jake
igrače.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner