Obavijesti

Sport

Komentari 10

Vancouver najbliži Stanleyju: Počinje pravo hokejaško ludilo

Vancouver najbliži Stanleyju: Počinje pravo hokejaško ludilo
1

Noćas počinje NHL doigravanje, ostalo je 16 momčadi. Naslov prvaka brani momčad Chicago Blackhawksa koja je na kladionicama tek deveti favorit za osvajanje titule...

VIDEO

Nezaustavljivi Corey Perry u zadnje 22 utakmice regularne sezone zabio je 20 golova za Anaheim Duckse, koji sanjaju da bi mogli ponoviti uspjeh iz 2007. godine. No ako je vjerovati povijesti, Ducksi nemaju previše šanse. Igrač koji je osvojio Rocket Richard Trophy, nagradu koja se od 1998. godine dodjeljuje najboljem strijelcu regularnog dijela sezone, nikad nije osvojio Stanely Cup. No Perry će, kao i svi igrači u NHL-u, od danas početi puštati bradu i neće je brijati sve dok ne odu do kraja ili ispadnu.

A ako je vjerovati kladionicama, najduže brade bit će u Zapadnoj konferenciji jer su prva tri favorita za ovogodišnji Stanley Cup sa zapadne obale Sjeverne Amerike.

Vancouver je glavni favorit, no nitko ne želi biti u koži Canucksa ili Blackhawksa, koji igraju međusobno u prvoj rundi doigravanja. Udaljeni su 3500 kilometara, jedni do drugih putovat će “100 godina”, ali na dug put su se naviknuli. Treću godinu zaredom igraju međusobno u playoffu. Oba puta pobijedili su Blackhawksi, i to oba puta 4-2.

- E, ove godine ih prolazimo. Uvjeren sam u to - rekao je fantastični Vancouverov golman Roberto Luongo, koji je u tih 12 utakmica primio 42 gola od aktualnih prvaka.

Očajni Kanađani sve nade polažu u Vancouver, jednu od samo dvije kanadske momčadi u doigravanju. Na spomen da vruća Kalifornija u playoffu ima tri momčadi (San Jose, Anaheim i Los Angeles) mrači im se pred očima. Tko će otići do kraja, ne zna nitko. Ovečkin s Capitalsima? Braća Sedin s Vancouverom? Ili Stamkos i St. Louis s Lightningom?

Sigurno je samo da noćas počinje spektakl, koji će trajati do sredine lipnja. Nezahvalno je išta prognozirati, a još manje kladiti se na doigravanje u najjačoj ligi na svijetu.

Kladionice više vjeruju zapadu

Aktualni prvaci Chicago Blackhawksi na kladionicama su tek deveti favorit za naslov, koeficijent je 21. Prvi su Vancouver Canucksi (3,75) pa Washington Capitalsi (6). Najmanje se vjeruje New York Rangersima (34)

Vancouver i Chicago putuju 3500 kilometara

Washington i New York udaljeni su 370 kilometara i neće im biti problem putovati na utakmice. No od Vancouvera do Chicaga ima 3500 kilometara. Dođe li do sedme, Blackhawksi će proputovati 10.500 km u dva tjedna.

Puno zvijezda neće igrati u doigravanju

Ozljede su poharale NHL. Los Angeles Kingsi su bez Anžea Kopitara, Pittsburgh već dugo igra bez Sydneya Crosbyja i Jevgenija Malkina, Rangersi nemaju Callahana, Detroit je ostao bez Henrika Zetterberga...

ISTOK:

(1) Washington - (8) NY Rangers

(2) Philadelphia - (7) Buffalo

(3) Boston - (6) Montreal

(4) Pittsburgh - (5) Tampa Bay

ZAPAD:

(1) Vancouver - (8) Chicago

(2) San Jose - (7) Los Angeles

(3) Detroit - (6) Phoenix

(4) Anaheim - (5) Nashville

U zagradi su označene pozicije na kojima su momčadi završile regularnu sezone. Igra se na četiri dobivene utakmice, a bolje plasirani ima utakmicu više na svom ledu.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače
Parižani gađali stative i prečke, a Borussia zabila i tako prošla u svoje treće finale Lige prvaka!
PSG - BORUSSIA 0-1

Parižani gađali stative i prečke, a Borussia zabila i tako prošla u svoje treće finale Lige prvaka!

Parižani su u prvom poluvremenu 'pleli mrežu', ali nisu uspjeli zabiti gol te ih je za to stigla kazna u nastavku. Probudili su se domaći nogometaši i napadali, ali sve su lopte završile na okviru, a ne u mreži