Obavijesti

Sport

Komentari 4

Vanesa Tot drugi put brončana

Vanesa Tot drugi put brončana

Ranije je Tot bila treća u kanuu jednokleku na 500 metara, a isti je rezultat ponovila u sprinterskoj utrci na 200 metara

VIDEO

Drugu brončanu medalju osvojila je hrvatska kanuistica Vanesa Tot na Europskom prvenstvu u kajaku i kanuu na mirnim vodama, koje ove nedjelje završava u Münchenu.

Ranije je Tot bila treća u kanuu jednokleku na 500 metara, a isti je rezultat ponovila u sprinterskoj utrci na 200 metara.

Od samog početka Tot se nametnula u utrci. Žestoko je i brzo startala te se izmjenjivala na prvom i drugom mjestu sa Španjolkom Antijom Jacome koja je na kraju osvojila zlato.

U samom finišu 23-godišnja Tot je vodila veliku borbu s Ukrajinkom Luzan i Poljakinjom Szperkiewicz te je u toj borbi na kraju osvojila treće mjesto. Uzela je broncu za treptaj oka ispred Poljakinje, odnosno, bila je za samo 50 desetinki brža.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Europsko prvenstvo, kanu jednoklek 200m finale:
1.Antia Jacome (Špa)             48.642
2.Ljudmila Luzan (Ukr)           +0.629
3.Vanesa Tot (Hrv)               +0.847
4.Katarzyna Szperkiewicz (Polj)  +0.899
5.Lisa Jahn (Njem)               +1.768
...

Govorčinović deveta na 500 metara

Hrvatska kajakašica Anamaria Govorčinović zauzela je posljednje deveto mjesto u finalnoj utrci jednosjeda, na 500 metara, na Europskom prvenstvu koje ove nedjelje završava u Münchenu.

Hrvatska predstavnica tako u dvije nedjeljne finalne utrke nije uspjela osvojiti medalju, ali finale na 500 metara očigledno je pokazalo kako se Govorčinović potpuno ispuhala u prvom finalu, na 1000 metara, u kojem je bila četvrta i za nijansu je ostala bez medalje.

Na dionici od 500 metara nedavno je Govorčinović na Svjetskom prvenstvu osvojila sjajno drugo mjesto. No, ove nedjelje u Muenchenu od početka je upala u sporiji ritam i veliki zaostatak za najboljima te joj umor očigledno nije dozvoljavao jači zaveslaj i kvalitetniju izvedbu.

Tijekom nedjelje još će jedna Hrvatica nastupiti u finalu. Kanuistica Vanesa Tot borit će se u kanuu jednokleku na 200 metara za medalju.

Europsko prvenstvo, kajak 500m finale:
1.Anna Pulawska (Polj)       1:53.881
2.Eszter Rendessy (Mađ)        +1.100
3.Emma Jorgensen (Dan)         +1.325
3.Anja Osterman (Slo)          +1.325
5.Jule Hake (Njem)             +1.505
…
9.Anamaria Govorčinović (Hrv)  +3.869
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener