UEFA, SUPERLIGA Vapaj Reala, Barce i Juventusa: 'Nedopustivo je što nam radite' | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 10

Vapaj Reala, Barce i Juventusa: 'Nedopustivo je što nam radite'

Vapaj Reala, Barce i Juventusa: 'Nedopustivo je što nam radite'

Nikakvih sankcija neće biti za Arsenal, Atletico, Chelsea, Inter, Liverpool, Man. City, Man. United, Tottenham i Milan. Uefa nastavlja rat s tri nogometna velikana i odmetnika u Superligi

VIDEO

Dan nakon što je Uefa formalno oprostila devet 'pokajničkih' klubova koji su izašli iz projekta Superlige te najavila da će kazniti tri 'desperadosa' Real Madrid, Barcelonu i Juventus, stigao je i odgovor glavnih začetnika ideje elitističkog natjecanja.

POGLEDAJTE VIDEO: Bilić o Superligi

Pokretanje videa...

Slaven Bilić 01:22

U zajedničkom priopćenju udarili su kontru Uefi.

- Osnivači Superlige trpe i nastavljaju trpjeti neprihvatljive pritiske, prijetnje i uvrede zbog pokretanja iste. To je potpuno neprihvatljivo čak i prema pravnim propisima, a sudovi su već presudili u korist Superlige te su naložili Uefi i Fifi da ne smije kažnjavati klubove - stoji u priopćenju odmetnute trojke.

- Superliga je osnovana s ciljem poboljšanja trenutačno neodržive financijske situacije u nogometnoj industriji. Mi smo nekoliko puta izričito rekli da ćemo Superligu osnovati samo ako je Uefa i Fifa priznaju, ali te organizacije su se potpuno oglušile na sve pokušaje komunikacije.

- Svjesni smo negativnih reakcija na čitav projekt i spremni smo pregovarati i promijeniti ga na zadovoljstvo čitave nogometne industrije. No, bilo bi potpuno neodgovorno zbog spomenutih neizdrživih pritisaka potpuno napustiti projekt Superlige. Želimo ga nastaviti u dijalogu s Fifom i Uefom, ali u normalnom tonu i bez prijetnji - objavili su Real, Barca i Juve u zajedničkom priopćenju.

Nikakvih sankcija neće biti za ArsenalAtléticoChelseaInterLiverpoolManchester CityManchester UnitedTottenham, ali i Milan, iz kojega se do petka nisu oglašavali o povlačenju.

Premier League - Leeds United v Liverpool

- Trebate imati jaku organizaciju kako biste priznali pogrešku, posebno u ovo vrijeme društvenih mreža. Ovi su klubovi to pokazali. Uefa želi zaključiti ovo poglavlje i nastaviti u pozitivnom duhu. Ovi su klubovi pokazali privrženost europskom nogometu. To se ne može reći za klubove koji ostaju uključeni u tzv. Superligu i Uefa će se pobrinuti za njih - najavio je borbu s tri nogometna diva predsjednik Uefe Aleksander Čeferin.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 10

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner