Obavijesti

Sport

Komentari 10

Vapaj Reala, Barce i Juventusa: 'Nedopustivo je što nam radite'

Vapaj Reala, Barce i Juventusa: 'Nedopustivo je što nam radite'

Nikakvih sankcija neće biti za Arsenal, Atletico, Chelsea, Inter, Liverpool, Man. City, Man. United, Tottenham i Milan. Uefa nastavlja rat s tri nogometna velikana i odmetnika u Superligi

VIDEO

Dan nakon što je Uefa formalno oprostila devet 'pokajničkih' klubova koji su izašli iz projekta Superlige te najavila da će kazniti tri 'desperadosa' Real Madrid, Barcelonu i Juventus, stigao je i odgovor glavnih začetnika ideje elitističkog natjecanja.

POGLEDAJTE VIDEO: Bilić o Superligi

Pokretanje videa...

Slaven Bilić 01:22

U zajedničkom priopćenju udarili su kontru Uefi.

- Osnivači Superlige trpe i nastavljaju trpjeti neprihvatljive pritiske, prijetnje i uvrede zbog pokretanja iste. To je potpuno neprihvatljivo čak i prema pravnim propisima, a sudovi su već presudili u korist Superlige te su naložili Uefi i Fifi da ne smije kažnjavati klubove - stoji u priopćenju odmetnute trojke.

- Superliga je osnovana s ciljem poboljšanja trenutačno neodržive financijske situacije u nogometnoj industriji. Mi smo nekoliko puta izričito rekli da ćemo Superligu osnovati samo ako je Uefa i Fifa priznaju, ali te organizacije su se potpuno oglušile na sve pokušaje komunikacije.

- Svjesni smo negativnih reakcija na čitav projekt i spremni smo pregovarati i promijeniti ga na zadovoljstvo čitave nogometne industrije. No, bilo bi potpuno neodgovorno zbog spomenutih neizdrživih pritisaka potpuno napustiti projekt Superlige. Želimo ga nastaviti u dijalogu s Fifom i Uefom, ali u normalnom tonu i bez prijetnji - objavili su Real, Barca i Juve u zajedničkom priopćenju.

Nikakvih sankcija neće biti za ArsenalAtléticoChelseaInterLiverpoolManchester CityManchester UnitedTottenham, ali i Milan, iz kojega se do petka nisu oglašavali o povlačenju.

Premier League - Leeds United v Liverpool

- Trebate imati jaku organizaciju kako biste priznali pogrešku, posebno u ovo vrijeme društvenih mreža. Ovi su klubovi to pokazali. Uefa želi zaključiti ovo poglavlje i nastaviti u pozitivnom duhu. Ovi su klubovi pokazali privrženost europskom nogometu. To se ne može reći za klubove koji ostaju uključeni u tzv. Superligu i Uefa će se pobrinuti za njih - najavio je borbu s tri nogometna diva predsjednik Uefe Aleksander Čeferin.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica