Obavijesti

Sport

Komentari 26

Grad s petoricom izbornika: Ne filozofiramo puno, fajteri smo!

Grad s petoricom izbornika: Ne filozofiramo puno, fajteri smo!
1

JA SEM VARAŽDINEC Varaždinci su izbornici u pet hrvatskih muških reprezentacija i ove godine svi uveseljavamo hrvatski narod, rekao je Zlatko Dalić, izbornik nogometaša, viceprvaka svijeta

VIDEO

Ne samo Željko Krajan i ja, Esad Garibović izbornik je karate reprezentacije, hrvačima je izbornik Alen Runac, pa i izbornik u paintballu. Sve su to Varaždinci, rekao je Zlatko Dalić.

Ako je ovo luda godina za hrvatski sport, a jest, onda su za silne uspjehe zaslužni “luđaci” iz Varaždina, izbornici koji su nam donijeli toliko veselja.

- Imate nešto u Varaždinu što nema u ostalim sredinama. Volimo se natjecati, imamo jak sportski duh... Pa mi se natječemo tko ima ljepše dvorište, zelenilo, cvijeće. Veliki smo radnici, ne filozofiramo puno i najveći smo fajteri - kaže Esad Garibović, čiji su nam reprezentativci donijeli hrpu medalja u karateu.

Naravno da su varaždinski izbornici bili uz sugrađanina Krajana i naše tenisače.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ma bili su sjajni. Presretan sam zbog pobjede, pogotovo jer su pobijedili Francuze, pa se revanširali za naš poraz u finalu. I rukometaši su često od Francuza gubili finala, pa je ova pobjeda nekako slađa. Pogledajte samo što smo sve ove godine osvojili, srebro u Rusiji, pa mlada reprezentacija na Euru nakon 16 godina, Dinamo je dočekao proljeće u Europi, veslači, atletika... Evo, sad su i tenisači uveselili hrvatski narod - kaže Dalić.

POGLEDAJTE VIDEO S TRGA

Pokretanje videa...

01:17

Esad je 1992., 1995. i 1997. bio najbolji sportaš Varaždina, i to u konkurenciji Davora Vugrinca, Saše Hiršzona, Miljenka Mumleka...

No ove godine bit će pravi “fajt” jer su u konkurenciji za “najvaraždinca” Dalić, Krajan, Garibović...

- Tko će pobijediti? Ha, zavisi o tome tko će se kandidirati. Ako se kandidiram, nemaju Dalić i Krajan šanse, ha, ha... Šalu na stranu, Dalić je zaslužio, nogomet ipak ima svemirski status - kaže Garibović te dodaje:

- Mi se vrlo dobro poznajemo, Dalića poznajem dugo, nije Varaždin velik. Krajana ipak malo rjeđe viđam jer je cijelu godinu na putu, pa ga nema doma. Bio je u Varaždinu kad je trenirao Dinaru Safinu i odveo je do prvog mjesta. Gdje se mi ostali okupljamo? Pa po kletima - rekao je kroz smijeh Esad.

POGLEDAJTE GALERIJU S DOČEKA

34
| Foto: Igor Kralj/PIXSELL/ (ILUSTRACIJA)

Varaždinski “boom”, kako je netko nazvao izbornički val iz grada na obali Drave, mogao bi se, smatra Dalić, iskoristi i u neke druge svrhe.

- Pokazujemo da iz maloga grada, jedne male sredine, može biti uspješnih trenera i izbornika. I to se može gledati kao poruka vlastima u Varaždinu da više ulažu u sport jer mi sportaši puno više dajemo Varaždinu nego što Varaždin daje nama - zaključio je hrvatski izbornik. Nogometni, naravno.

Kad ih već toliko ima...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto
ZBOG JEDNOG PRAVILA

Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto

Emiliano Martinez opet je oduševio. Obranio je dva jedanaesterca, baš kao u finalu SP-a i odveo Aston Villu u polufinale Konferencijske lige. No, da nema jednog pravila, možda ga ni ne bi bilo na golu