Obavijesti

Sport

Komentari 3

Vaterpolisti zbog korone ne mogu po OI! 'Svi smo zatečeni'

Vaterpolisti zbog korone ne mogu po OI! 'Svi smo zatečeni'
1

Nama bi to u svakom slučaju išlo u korist i to bi trebao biti jedini kriterij ako već nema kvalifikacija. Tada bismo u Tokio išli mi, Grci i Nijemci, rekao je izbornik Ivica Tucak

VIDEO

Dobio sam informaciju iz dva izvora, vrlo pouzdana, da će se kvalifikacije za Olimpijske igre u Rotterdamu (22. - 29. ožujka) otkazati. Tek, doduše, nama u Savez treba stići službeni mail, ali mislim da je to - to, rekao nam je izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:16

I potvrdio ono što se, zapravo, i očekivalo. Koronavirus nezadrživo napada sve, napao je i hrvatske vaterpoliste, ne, naravno, njih osobno, već planove i pripreme koje su započeli u subotu za predolimpijski turnir kojeg, dakle, neće biti. Plan je bio da za pet dana presele u Dubrovnik, a potom u Crnu Goru gdje su, prije Rotterdama, sljedećeg utorka trebali igrati četvrtfinale Svjetske lige. Kažemo trebali jer i to je pod velikim upitnikom.

- Sada gledamo što ćemo dalje. Ne znamo još ništa, postoji opcija da se turnir održi u kasnijem terminu u svibnju, ali tada se igraju završnice prvenstava i po meni bi bilo suludo da se igra tada. Spominje se i da o tome tko će u Tokio odlučuje plasman sa SP-a iz Gwangjua. To je FINA već primijenila za azijske reprezentacije pa se kvalificirao Kazahstan, a znam da se Iran žalio MOO-u.

Takav bi scenarij Hrvatskoj najviše odgovarao. Plasirala bi se zahvaljujući bronci sa SP-a i imala jedan, nimalo fizički jednostavan u završnici klupske sezone, turnir manje.

Hrvatska i Nizozemska susrele se u posljednjem kolu skupine B europskih kvalifikacija

- Nama bi to u svakom slučaju išlo u korist i to bi trebao biti jedini kriterij ako već nema kvalifikacija. Tada bismo u Tokio išli mi, Grci i Nijemci. U svakom slučaju, ako turnira ne bude, volio bih da ostanemo zajedno do 20. ožujka, kada smo trebali završiti sparing sa Srbijom. Ako ne budemo igrali s Crnom Gorom službenu utakmicu, nastojat ćemo barem odigrati dvije prijateljske.

FINA je, doduše, već ženski kvalifikacijski turnir za OI u Trstu odgodila do svibnja, pa se, smiri li se ova situacija s koronom u Europi, a posebno u Italiji, može očekivati taj rasplet.

- Ne znam što bih rekao na sve to s koronom, u kojem smjeru ide... Svi smo zatečeni zajedno. Sve je zajedno i šokantno pomalo, evo upitna je i završnica Lige prvaka u Genovi. Sve ispada jedan veliki kaos.

Iz kojeg su se na vrijeme izvukli naši "talijani" iz Pro Recca, Marko Bijač i Andro Bušlje, koji su nastanjeni kod Genove, u Liguriji.

- Oni su u redu, došli su ranije u Hrvatsku, nisu bili u opasnoj zoni. Mi smo u svakodnevnom kontaktu sa zdravstvenom komisijom, dobili smo upute kako se ponašati. Ne znam koliko na sve to možemo utjecati jer možda i ja sad imam koronu, a da ne znam. Evo, dobio sam informaciju da su i neki talijanski reprezentativci u karanteni...

Hrvatske rukometaše za malo više od mjesec dana također čekaju kvalifikacije za OI, Francuzi su već smanjili kapacitet Bercyja na 5000 navijača, ali iz ove trenutne perspektive silnih odgoda i otkazivanja čini se kao prva mjera prema odgodit ili praznim tribinama. U lipnju u Splitu po Tokio idu i košarkaši, valjda će se pošast u sljedeća tri mjeseca primiriti...

Popis igrača na pripremama:

  • 1. Marko Bijač (Pro Recco)
  • 2. Ivan Marcelić (Mladost)
  • 3. Marin Šparada (Solaris)
  • 4. Mate Anić (Jadran)
  • 5. Andro Bušlje (Pro Recco)
  • 6. Marko Macan (Jug AO)
  • 7. Hrvoje Benić (Jug AO)
  • 8. Maro Joković (Olympiacos)
  • 9. Xavi Garcia (Jug AO)
  • 10. Lovre Miloš (Mladost)
  • 11. Ante Vukičević (Marseille)
  • 12. Loren Fatović (Jug AO)
  • 13. Luka Bukić (Mladost)
  • 14. Luka Lončar (Jug AO)
  • 15. Josip Vrlić (Mladost)
  • 16. Franko Lazić (Mladost)
  • 17. Luka Lozina (Jug AO)
  • 18. Rino Burić (Jadran)

Kvalifikacijski turnir za OI, skupine:

  • A: Grčka, Crna Gora, Gruzija, Turska, Kanada, Brazil
  • B: Hrvatska, Nizozemska, Francuska, Rusija, Njemačka, Rumunjska
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu