Obavijesti

Sport

Komentari 77

Vaterpolisti Zvezde opet stižu u Split! Traži se više policije...

Vaterpolisti Zvezde opet stižu u Split! Traži se više policije...
1

Dušan Vasić je prije dvije godine igrao kod nas, odličan je momak s kojim nikad nije bilo problema, a vjerujem i da se on ugodno osjećao u našem klubu i gradu, kaže predsjednik Jadrana Albert Pavlović

VIDEO

Neprihvaljiv incident koji se prije nekoliko dana dogodio na splitskoj rivi, kada su huligani napali trojicu vaterpolista Crvene zvezde, izazvao je lavinu reakcija i nepodjeljenu osudu svih relevantnih faktora. Počinitielje je policija privela i tereti ih za kazneno djelo razbojništva uz uporabu opasnog oruđa te ih se sumnjiči i za pokušaj nanošenja teške tjelesne ozljede, a sve iz mržnje.

Pokretanje videa...

00:55

Počinitelji će odgovarati po zakonu, rane na vaterpolistima će zacijeliti, a i ružna slika o Splitu kao gradu će izbilijediti. No pitanje je kako dalje, što napraviti da se sličan incident ne ponovi. U Splitu, ili bilo gdje drugdje, gdje se igra vaterpolo ili neka druga utakmica regionalne lige. Jer za dva tjedna vaterpolisti Zvezde opet će u Split, kod POŠK-a, košarkaši će u Zadar, Zagreb...

Ono što se nameće kao najbrže i najradikalnije rješenje je povećati broj policije i zaštitara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Za sada nemamo nikavu službenu informaciju o odigravanju ili otkazivanju utakmice sa Zvezdom. U komunikaciji smo s policijom, i oni su najavili kako ćemo morati povećati broj zaštitara. Drugih informacija nemamo - kazali su nam iz POŠK-a.

Igrači Zvezde pokazali ožiljke: Nitko na Rivi nije htio pomoći
Igrači Zvezde pokazali ožiljke: Nitko na Rivi nije htio pomoći

No je li to pravo rješenje, veliko je pitanje, jer vaterpolo utakmice baš i ne pohode navijači, pogotovo ne ultrasi. Treba voditi računa da povećne mjere osiguranja koštaju, i to klubove koji i onako grcaju u besparici, a incident se i onako nije dogodio na borilištu, niti u hotelu, ili na putu do borilišta, nego u slobodno vrijeme, na javnom prostoru...

Pitanje je osjetljivo, a iz vodstva regionalne vaterpolo lige još uvijek nema konačnog zaključka.

Naime, povjerenik natjecanja Milivoj Brbić na putu je van Europe i bio je nedostupan za bio kakav komentar na ovu temu, a njegov zamjenik Srđan Mišković kratko nam je kazao:

Split: Istražni zatvor dvojici napadača na igrače Zvezde
Split: Istražni zatvor dvojici napadača na igrače Zvezde

- Do povratka Milivoja Bebića nastojim stvari držati pod kontrolom, a onda ćemo povući konkretne poteze. Sigurno je da će se neodigrana utakmica odigrati, pretpostavljam u prvom slobodnom terminu koji bude odgovarao klubovima, jer moramo misliti na regularnost lige. Pretpostavljam i da će se inzistirati na rigoroznijim mjerama osiguranja, da se nešto slično ne ponovi, iako, istu je večer u Splitu gostovao i Šabac, pa je sve prošlo bez problema - kazao je Mišković i dodao:

- Ovo je incident za koji ne znam ni kako bih ga nazvao, niti ima ikave veze sa sportom. On nas ne smije obeshrabriti i odvesti u krajnost, jer ako odemo u krajnost i ako se izoliramo, onda igranje regionalne lige i nema previše smisla. Ja se toplo nadam da će ovo podići svijest, pa da ćemo svi skupa malo bolje promisliti što radimo. Mada je to ružno reći u 2019. godini, ali i sportaši moraju malo bolje promisliti gdje se, i u kojoj odjeći šetaju na gostovanjima. Očito je da nam je tako suđeno, takvu su nam ''čorbu skuhali političari, i mi je moramo kusati'.

'Najoštrije osuđujem huliganski napad na vaterpoliste u Splitu'
'Najoštrije osuđujem huliganski napad na vaterpoliste u Splitu'

A da je ovo bio nerazuman napad potvrđuje i činjenica da je jedan od napadnutih igrača Crvene zvezde, konkretno Dušan Vasić, šest mjeseci igrao u splitskom Jadranu, vjerojatno i popito bezbroj kava na splitskoj rivi.

- Iako incident nema veze s našim klubom, i osobno, i kao predsjednik Jadrana osuđujem svako nasilje, a pogotovo nasilje vezano za sport. Dušan Vasić je prije dvije godine igrao kod nas, o njemu mogu reći da je odličan momak s kojim nikad nije bilo nikakvih problema, a vjerujem i da se on ugodno osjećao u našem klubu i gradu - kazao je predsjednik Jadrana Albert Pavlović i dodao:

- Ne bih volio da ovaj izolirani incident, ovo neprihvatljivo ponašanje pojedinaca, naruši dobre odnose između klubova u regionalnoj ligi. Nama i djeca svako malo putuju u druge države, i oni dolaze kod nas na utakmice, turnire, i bilo bi jako loše da se ovako nešto ponovi. Ovo je neprihvatljivo ponašanje koje nema veze sa sportom, i kao takvoga ga svi moramo osuditi i truditi se da se nikad i nigdje ne ponovi – zaključio je Pavlović.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu