Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
30 komentara

'Vatreni' kamp za Euro bit će u Hrvatskoj?! 'Ozbiljna opcija...'

Format Eura je takav da će u većini skupina reprezentacije morati prevaljivati velike udaljenosti, stoga je vrlo izgledna opcija da će se "vatreni" za utakmice Eura pripremati i boraviti u Hrvatskoj....

Susret Hrvatske i Slovačke u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
30 komentara

Kombinacija po kojoj bi Dalić i "vatreni" tijekom Eura boravili u Hrvatskoj, a onda na utakmice u gradove domaćine putovali dan ili dva ranije, zvuči pomalo nestvarno i nevjerojatno, no to uopće nije loša opcija. Dapače, vrlo je izvjesna!

I to ne samo ako krajem ovog mjeseca ždrijeb "vatrene" smjesti među reprezentacije koje utakmice igraju u Münchenu i Budimpešti, i u većinu ostalih slučajeva boravak u Hrvatskoj i putovanje na utakmice doista izgleda kao najbolja opcija.

- Nakon ždrijeba razmotrit ćemo sve opcije i kao i uvijek odabrati najbolju, ali boravak tijekom Eura u Hrvatskoj svakako je jedna od ozbiljnih opcija koju ćemo također razmotriti - prenio nam je stav HNS-a glasnogovornik Tomislav Pacak.  

Iako će se službeni ždrijeb održati tek 30. studenoga, već su započele pripreme za operaciju Euro 2020., na kome će hrvatska nogometna reprezentacija pokušati ponoviti ili, zašto ne, nadmašiti uspjeh iz Rusije.

Bit će to do sada po svemu posebno prvenstvo, rekordno po broju sudionika, rekordno po broju gradova i zemalja domaćina, na koncu i rekordno po udaljenostima između 12 gradova u kojima će se utakmice odigravati. I stoga će trebati puno sreće u ždrijebu, ne samo kako bi se izbjeglo najveće favorite nego i daleka putovanja, i puno umješnosti pri izboru baze u kojoj će se igrači pripremati i boraviti tijekom Eura.  

VAŽAN JE BIŠĆANU Odradio je svoje: Dalić pustio Brekala mladoj reprezentaciji

Ovako, na prvu, za Dalića i "vatrene", ali i za navijače, najprihvatljivije su skupine München i Budimpešta te Amsterdam i Bukurešt. Nešto lošije su opcije Bilbao i Dublin, odnosno Sankt Peterburg i Kopenhagen, dok je definitivno najlošija skupina Rim i Baku, koji su međusobno udaljeni preko 4.000 kilometara.

U svim navedenim opcijama boravak u Hrvatskoj i putovanje na utakmice dan ili dva ranije čine se za "vatrene" kao najbolja opcija. Boravak u poznatom okruženju i u najboljim uvjetima, blizina obitelji, letovi dugi sat, najviše dva... sve su to i te kakve prednosti.

Ispada da je jedina opcija u kojoj bi se Hrvatskoj više isplatilo preseliti u inozemni kamp i tamo čekati utakmice skupina koja se igra u Londonu i Glasgowu. I to ne samo zbog toga što su gradovi udaljeni svega 650 kilometra, nego i zbog toga što bi izabrani kamp mogao poslužiti i u nastavku natjecanja kojem se svi nadamo. Naime, utakmice osmine finala igraju se među ostalima i u Londonu, Glasgowu i Dublinu, a oba polufinala i finale u Londonu.

HRVATSKA U KVALIFIKACIJAMA Perišić je najviše promašivao, Rebić asistirao, Petkovića tukli

Kad se malo bolje analizira format Eura koji je složio Platini, dojam je da ga je skrojio po mjeri Engleza, koji se kao domaćini neće previše umoriti putovanjima u skupini, a i završnica se također igra na Otoku. No Dalić i "vatreni" su im u Rusiji pokazali da se s njima itekako znaju i mogu nositi...

Gradovi domaćini Eura 2020.:

  • skupina A: Rim - Baku (4.514 km)
  • skupina B: Sankt Peterburg - Kopenhagen (2.489 km)
  • skupina C: Amsterdam - Bukurešt (2.232 km)
  • skupina D: London - Glasgow (663 km)
  • skupina E: Bilbao - Dublin (1.973 km)
  • skupina F: München - Budimpešta (651 km)
  • osmina finala: Bukurešt, Kopenhagen, Bilbao, London, Glasgow, Dublin, Budimpešta, Amsterdam.
  • četvrtfinale: Sankt Peterburg, München, Rim, Baku
  • polufinale i finale: London
Naši partneri pišu
Message