Obavijesti

Sport

Komentari 30

'Vatreni' kamp za Euro bit će u Hrvatskoj?! 'Ozbiljna opcija...'

'Vatreni' kamp za Euro bit će u Hrvatskoj?! 'Ozbiljna opcija...'
3

Format Eura je takav da će u većini skupina reprezentacije morati prevaljivati velike udaljenosti, stoga je vrlo izgledna opcija da će se "vatreni" za utakmice Eura pripremati i boraviti u Hrvatskoj....

VIDEO

Kombinacija po kojoj bi Dalić i "vatreni" tijekom Eura boravili u Hrvatskoj, a onda na utakmice u gradove domaćine putovali dan ili dva ranije, zvuči pomalo nestvarno i nevjerojatno, no to uopće nije loša opcija. Dapače, vrlo je izvjesna!

I to ne samo ako krajem ovog mjeseca ždrijeb "vatrene" smjesti među reprezentacije koje utakmice igraju u Münchenu i Budimpešti, i u većinu ostalih slučajeva boravak u Hrvatskoj i putovanje na utakmice doista izgleda kao najbolja opcija.

Pokretanje videa...

01:16

- Nakon ždrijeba razmotrit ćemo sve opcije i kao i uvijek odabrati najbolju, ali boravak tijekom Eura u Hrvatskoj svakako je jedna od ozbiljnih opcija koju ćemo također razmotriti - prenio nam je stav HNS-a glasnogovornik Tomislav Pacak.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iako će se službeni ždrijeb održati tek 30. studenoga, već su započele pripreme za operaciju Euro 2020., na kome će hrvatska nogometna reprezentacija pokušati ponoviti ili, zašto ne, nadmašiti uspjeh iz Rusije.

Bit će to do sada po svemu posebno prvenstvo, rekordno po broju sudionika, rekordno po broju gradova i zemalja domaćina, na koncu i rekordno po udaljenostima između 12 gradova u kojima će se utakmice odigravati. I stoga će trebati puno sreće u ždrijebu, ne samo kako bi se izbjeglo najveće favorite nego i daleka putovanja, i puno umješnosti pri izboru baze u kojoj će se igrači pripremati i boraviti tijekom Eura.  

Odradio je svoje: Dalić pustio Brekala mladoj reprezentaciji
Odradio je svoje: Dalić pustio Brekala mladoj reprezentaciji

Ovako, na prvu, za Dalića i "vatrene", ali i za navijače, najprihvatljivije su skupine München i Budimpešta te Amsterdam i Bukurešt. Nešto lošije su opcije Bilbao i Dublin, odnosno Sankt Peterburg i Kopenhagen, dok je definitivno najlošija skupina Rim i Baku, koji su međusobno udaljeni preko 4.000 kilometara.

U svim navedenim opcijama boravak u Hrvatskoj i putovanje na utakmice dan ili dva ranije čine se za "vatrene" kao najbolja opcija. Boravak u poznatom okruženju i u najboljim uvjetima, blizina obitelji, letovi dugi sat, najviše dva... sve su to i te kakve prednosti.

Ispada da je jedina opcija u kojoj bi se Hrvatskoj više isplatilo preseliti u inozemni kamp i tamo čekati utakmice skupina koja se igra u Londonu i Glasgowu. I to ne samo zbog toga što su gradovi udaljeni svega 650 kilometra, nego i zbog toga što bi izabrani kamp mogao poslužiti i u nastavku natjecanja kojem se svi nadamo. Naime, utakmice osmine finala igraju se među ostalima i u Londonu, Glasgowu i Dublinu, a oba polufinala i finale u Londonu.

Perišić je najviše promašivao, Rebić asistirao, Petkovića tukli
Perišić je najviše promašivao, Rebić asistirao, Petkovića tukli

Kad se malo bolje analizira format Eura koji je složio Platini, dojam je da ga je skrojio po mjeri Engleza, koji se kao domaćini neće previše umoriti putovanjima u skupini, a i završnica se također igra na Otoku. No Dalić i "vatreni" su im u Rusiji pokazali da se s njima itekako znaju i mogu nositi...

Gradovi domaćini Eura 2020.:

  • skupina A: Rim - Baku (4.514 km)
  • skupina B: Sankt Peterburg - Kopenhagen (2.489 km)
  • skupina C: Amsterdam - Bukurešt (2.232 km)
  • skupina D: London - Glasgow (663 km)
  • skupina E: Bilbao - Dublin (1.973 km)
  • skupina F: München - Budimpešta (651 km)
  • osmina finala: Bukurešt, Kopenhagen, Bilbao, London, Glasgow, Dublin, Budimpešta, Amsterdam.
  • četvrtfinale: Sankt Peterburg, München, Rim, Baku
  • polufinale i finale: London
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...