Obavijesti

Sport

Komentari 63

Vatreni, oprez! Ako Rakitić nije na terenu, Hrvatska ne dobiva

Vatreni, oprez! Ako Rakitić nije na terenu, Hrvatska ne dobiva
1

Baš najsvježiji primjer je onaj iz 11. lipnja ove godine na Islandu gdje Ivan nije nastupio. Izgubili smo 1-0 u zadnjim sekundama. Rakitić je nekad bio na klupi kao na Wembleyju kad su nam Englezi zabili pet komada

VIDEO

Ante Čačić lišen je usluga u prvom sastavu Hrvatske nedodirljivog veznjaka Ivana Rakitića. 

Igrač Barcelone lakše je ozlijedio stražnju ložu protiv Kosova u nedjelju kada je zamijenjen u 55. minuti Andrejom Kramarićem i tako nije otputovao u Tursku na gostovanje gdje praktički možemo potvrditi kartu za Rusiju 2018.

Ivan Rakitić rijetko propušta reprezentativna okupljanja od 2007. godine kada je debitirao za Vatrene protiv Estonije pod vodstvom Slavena Bilića.

Od tada se na klupi reprezentacije izmijenili Igor Štimac, Niko Kovač i Ante Čačić i kod svakog je Rakitić bio standardan prvotimac.

Do danas je odigrao 84 utakmice za 'kockaste' i zabio 13 golova.

Pored same ozljede nije dobra ni informacija kako je Hrvatska igrala na nekim teškim gostovanjima bez njega i na kraju ostajala bez bodova.

Baš najsvježiji primjer je onaj iz 11. lipnja ove godine na Islandu gdje Ivan nije nastupio. Izgubili smo 1-0 u zadnjim sekundama.

Rakitić nije igrao ni u Beogradu protiv Srbije 6. rujna 2013. gdje smo odigrali 1-1, točnije, jedva se spasili poraza u utakmici gdje smo bili posve podređeni. Ipak, na kraju smo kroz doigravanje protiv Islanda izborili plasman na Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu.

Niti u Bruxellesu protiv Belgije u sklopu istih kvalifikacija Raketa nije nastupio, tu smo također odigrali 1-1. Na utakmicama gdje je počinjao s klupe također ne stojimo najbolje.

Recimo, 9. rujna 2009. u borbi za Mundijal u Južnoj Africi Raketa je ostao na klupi protiv Engleske. Ušao je u 46. minuti umjesto Nikole Pokrivača u teškom stradavanju 5-1.

Ulazio je s klupe i protiv Grčke 7. rujna 2010. Zamijenivši Ognjena Vukojevića zaigrao je u 'nuli' protiv Grčke. Opet smo protiv Grka u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini odigrali loše - poraz u gostima 2-0 dogodio se baš kada je Rakitić ostao 90 minuta na klupi.

Još jedan poraz Ivan je odgledao s klupe. Bilo je to davnog 17. studenog 2011. protiv Makedonije kada smo poraženi 2-0. No, tada je Ivan tek ušao u reprezentaciju, a nama je put u Austriju i Švicarsku bio osiguran.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka