Obavijesti

Sport

Komentari 15

'Vatreni' razveselili 150 djece iz doma Maestral: Već je mjesec dana euforija, idemo i na Poljud

'Vatreni' razveselili 150 djece iz doma Maestral: Već je mjesec dana euforija, idemo i na Poljud
10

Nakon Svjetskog prvenstva poslala sam poziv HNS-u da posjete našu djecu i bila presretna kad je gospođa Olivari rekla da stižu, kazala je ravnateljica. Petorica igrača i izbornik družili su se s nezbrinutom djecom

VIDEO

Dio hrvatske nogometne reprezentacije, koja se priprema za subotnji početak kvalifikacija za Euro, u Splitu je posjetio dječji dom Maestral, ustanovu koja zbrinjava djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Zlatko Dalić, Marko Livaja, Martin Erlić, Mario Pašalić, Joško Gvardiol i Josip Juranović oduševili su brojnu djecu.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Lijepo je vidjeti naše male obožavatelje. Stvarno je lijep doček, nadam se da ćemo ubuduće imati još ovakvih akcija. Za ovo živimo i zbog ovakvih trenutaka igramo nogomet. Znamo svi koliko im je ovo bitno. I mi smo bili mladi i bilo nam je stalo da vidimo nekoga. Danas je puno jednostavnije doći do nekoga tko ti je idol i stvarno je lijepa gesta - kazao je Marko Livaja.

"Vatrene" je pred domom dočekao špalir poput na pravim utakmicama, a kad je došao autobus pozdravili su ih pljeskom i otpjevali "Igraj, moja Hrvatska". Igrači su se dodavali s djecom i pucali po golu. Bilo je u planu da odigraju i utakmicu, ali zbog velikog broja prisutnih to jednostavno nije bilo moguće.

- Probudili smo se i uputili ovdje. Drago nam je biti ovdje i vidjeti sve ove ljude s osmijesima na licu. Drago nam je vidjeti da nas podržavaju od malih nogu. I ja sam se ovako gurao da dobijem koji potpis ili sliku. Vjerujem da i njima ovo znači jako puno, trebamo izdvojiti vremena i pružiti im priliku da uživaju - rekao je Joško Gvardiol.

Imat će trajnu životnu uspomenu

Prije posjeta na adresu doma stigao je i poseban paket sa 150 originalnih dresova reprezentacije na koje su sad stigli i potpisi igrača i izbornika. A inicijativu je započela ravnateljica Jelena Burazin.

- Nezaboravan je dan bio za našu djecu i za mene. Nakon što su naša djeca pratila Svjetsko prvenstvo usudila sam se poslati poziv HNS-u da posjete našu djecu, da uvesele 150 naših korisnika. Bila sam presretna kad je gospođa Iva Olivari rekla da stižu, što se danas i ostvarilo. Presretna su djeca, danima su bila uzbuđena. Svi su dobili originalne potpisane dresove, imat će trajnu životnu uspomenu. Većina djece je došla, Imoćani nisu mogli - rekla je.

Sreća i emocija je kod njih i kod nas

Dio djece bit će i na subotnjoj utakmici.

- Savez nam je odgovorio za 20-ak dana. Mislili smo nešto organizirati kad je bio doček u Splitu. Za to je bilo kasno, ali evo, ima mjesec dana kako smo u euforiji. Neka djeca bit će na utakmici, vidjet ćemo koliko njih ovisno o drugim obvezama - dodala je ravnateljica.

Puna srca bio je i Zlatko Dalić.

- Drago mi je što smo došli i prilagodili raspored da sretnemo djeci. Hvala im na emociji. Split će biti i sad sretan, nadam se. Kao i svaki grad u Hrvatskoj. Želimo da reprezentacija donese veselje, sreću i zajedništvo, da okuplja hrvatski narod. Jako je lijepo što smo doživjeli ovakav doček djece koja su iskrena. Sreća i emocija je kod njih i kod nas - rekao je izbornik.

Pokretanje videa...

'Vatreni' u dječjem domu Maestral 01:26
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti