Obavijesti

Sport

Komentari 255

Dalić: Ima nezadovoljnih, ali samo jer ne igraju! A htio bih izbjeći Španjolce u osmini finala

Dalić: Ima nezadovoljnih, ali samo jer ne igraju! A htio bih izbjeći Španjolce u osmini finala

Podržavam to jer ne može biti zadovoljnih kad su na klupi niti mogu napraviti da budu svih 26, rekao je Dalić: "Modrić? Njemu je reprezentacija nešto najsvetije, a Perišić je zaslužio sve pohvale"

U ranim jutarnjim satima, ili tek nekoliko nakon što su pobijedili Škotsku u Glasgowu 3-1, hrvatski nogometaši vratili su se kući, u svoju pripremnu bazu u Rovinju.

POGLEDAJTE VIDEO: Javljanje iz Glasgowa

S kartom za osminu finala Europskog prvenstva, odnosno za Kopenhagen gdje će igrati 28. lipnja protiv drugoplasirane momčadi E, a to još uvijek, do otprilike 20 sati, mogu biti Švedska, Slovačka, Španjolska i Poljska.

Dva scenarija Hrvatskoj donose Španjolce. Ovo su svi raspleti...
Dva scenarija Hrvatskoj donose Španjolce. Ovo su svi raspleti...
Luka se pohvalio golom, a Čarli bocnuo: Taman te htjeli izvaditi
Luka se pohvalio golom, a Čarli bocnuo: Taman te htjeli izvaditi

POGLEDAJTE VIDEO: Dalić nakon Škotske

Tko god dođe, dobro dođe, stav je naših reprezentativaca koji su konačno proigrali i vratili nogometni optimizam koji je negdje putem iščeznuo. 

Izbornik Zlatko Dalić dan kasnije još jednom sabrao je sve dojmove iz Škotske, nakon koje je pao veliki teret s leđa.

- Noć je bila slična onoj u Rusiji, došli smo u hotel oko 6 ujutro. Malo smo proslavili, ali okrećemo se osmini finala. Odigrali smo dobro, dečki su bili sretni i zadovoljni, dobili na sigurnosti i samopouzdanju. Ostvarili smo prvi cilj, a to ne znači da je naša ambicija gotova, već što je moguće više. Idemo redom i ova utakmica je dala za pravo da vjerujemo da možemo i opet bih čestitao dečkima. Na vjeri koju su pokazali, da mogu i znaju, nisu posustali nakon 1-1 i to mi daje optimizam. Pohvaljujem i svoj stožer koji mi jako pomaže. Nikad nisam ni sumnjao da možemo napraviti nešto. Borili se jesmo, ali sad smo sve prošli i bit će lakše. Ne smijemo u euforiju, već spustiti se na zemlju, da nas ne odvede u suprotnom smjeru - kazao je Dalić koji u Kopenhagenu ne bi htio vidjeti Španjolce.

Glasgow: Luka Modrić i Zlatko Dalić u zagrljaju nakon plasmana u osminu finala Eura

- Nekako bih najradije izbjegao Španjolce, nisu su nekoj formi, ali dobri su. Imali su šansi protiv Poljske i Švedske i oni bi nam bili najteži protivnici.

Teško je u zadnje vrijeme pogoditi i hrvatski sastav. Jučer smo igrali 31. utakmicu zaredom s različitom postavom. Hoće li biti i 32. za osminu finala?

- Jeste li znali u Rusiji ekipu - upitao je Dalić kontrom.

- Svatko od vas je znao u svako doba noći, kad smo bili standardni, složni, sigurni. Sad se još tražimo, nisam čovjek koji voli puno mijenjati i kemijati, ali bilo je to silom prilika. Evo, neće ni sad biti ista jer nemamo Lovrena zbog žutih kartona. Uvijek tražim najbolje, mislim da smo našli sada dobru formulu. Uvijek je nešto bilo, viša sila, kao i sada.

Kako je izbornik vidio pojedince protiv Škotske?

- Danas ću napraviti iznimku jer inače ne govorim o pojedincima, ali moram pohvaliti Perišića, Protiv Malte, pa Češke, jučer je zabio i namjestio gol. Kad god je došao za reprezentaciju, uvijek daje maksimum. On zaslužuje da se istakne - rekao je izbornik pa još malo analizirao utakmicu.

Euro 2020 - Group D - Croatia v Scotland

- Našli smo tri načina kako nas Škoti mogu ugroziti, jedan je dugom loptom na Dykesa, drugi preko Robertsona i treći prekidi. Nismo išli u veliki skokove s Dykesom jer to bi bilo pogubno. Tu smo stavili Brozovića, koji ga je ometao i to je puno puta dobro ispalo, Juranović je dobro izlazio na Robertsona. Bolji smo nego prije u prekidima.

Ostali pojedinci?

- Vrsaljku bi bila treća utakmica previše i veliki rizik, zato nije igrao. Juranović je izvrstan na treninzima, odličan u Legiji i procijenili smo da može brzinom zaustaviti Robertsona i s tim smo pogodili. Vlašić, kao i za Kramarića ranije kada je krivo interpretirano, je igrao poludesno, ali s ciljem da ulazi unutra i on je napravio kaos škotskoj obrani. Nikola je imao problema zadnjih 15 dana, ali sad je bio posve spreman.

Kapetan Modrić

- Njemu je reprezentacija nešto najsvetije, razumijem njegovo veselje, fantastičan je gol dao, potrošio se i nagradilo ga je. Njegova proslava govori koliko nam ovo znači.

Euro 2020 - Group D - Croatia v Scotland

Sada ste zaslužili pohvale?

- Nisam nikada bio protiv kritike, ali mora biti pozitivna i korisna. Ja sam prvi koji kažem da ne igramo dobro i da sam kriv za to. Ne obračunavam se s ni kim niti je to moj stil, samo hoću da se reprezentacija podržava. Ne možemo govoriti o lošemu, a još smo živi. Da smo ispali, razumio bih. Ljudi mogu govoriti što hoće, samo me smeta da nema podrške koje nema jer to Hrvatska zaslužuje. Toliko veselja smo donijeli Hrvatskoj i ne bi trebalo biti mjesta takvim zločestim napadima - kaže izbornik.

- Nema ovdje raskola nikakvog, ali ima nezadovoljnih, to da. Podržavam to jer ne može biti zadovoljnih kad su na klupi, ali mi smo grupa. Svaki dan imamo sastanke, razgovaramo. Ne mogu napraviti da svi budu sretni. Trojica moraju na tribinu i to je za mene teška odluka. Imamo tri lijeva beka, četiri stopera, napadača... Uvijek mi jedan od njih ne treba. Bradarić? Bit će nositelj uskoro, Škorić je fantastičan igrač, svi ga obožavaju, Oršić je imao sjajnu sezonu, ali na lijevoj strani imamo Rebića, Perišića i Brekala. I samo je tu nezadovoljstva, raskola nema. Mislim da Hrvatska ima jako dobru klupu i izbor igrača, možda kakav dugo nismo imali. Na klupi su nam igrači koji mogu unijeti živost i energiju. Od Brekala, Pašalića, Badelja, Ćalete, Barišića... Nadam se da ćemo biti samo bolji.

Glasgow: Luka Modrić i Zlatko Dalić u zagrljaju nakon plasmana u osminu finala Eura

Bolji ćemo sigurno biti i na tribinama u Kopenhagenu.

- Prošli smo najgore, tri utakmice na Otoku bez navijača. Zahvala ovima koji su bili i došli, to zaista cijenimo. Očekujem veliki broj, Kopenhagen je blizu svima. Ne znam koliko ih može, ali svi će nam značiti. Samo da mi budemo pravi i dobri i da vratimo atmosferu kao prije tri godine - završio je izbornik koji je nagradio igrače slobodnim danom bez treninga...

POGLEDAJTE VIDEO: